• Informacje na temat:

    grube ciasto drożdżowe na pizze

Przepisy na temat: grube ciasto drożdżowe na pizze
  • Pizza na kamieniu z serem gouda i szparagami

    ...minut, żeby drożdże zaczęły pracować. Po tym czasie, powoli wlewając oliwę, zarobić elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić na 15 min. Ponownie wyrobić i uformować trzy kulki. Pozostawić je do(...) poddusić na maśle. Ser zetrzeć na tarce na grubym oczku i posypać nim placki drożdżowe. Na wierzch wyłożyć plasterki boczku i podduszone szparagi. Upiec w temperaturze 300°C na złoty kolor wkładając...

  • Dominika Wójciak poleca pizzę na spodzie z... kalafiora

    Jeśli "boisz" się ciasta drożdżowego i wolisz dietetyczną wersję pizzy, ten przepis jest właśnie dla ciebie - kalafiorowa pizza z sosem z pieczonych pomidorów oraz ricottą. "Nie trzeba czekać aż ciasto wyrośnie" - zachęca PAP Life Dominika Wójciak, autorka przepisu.

  • Kilka prostych tricków na udane wypieki

    ...dają nowoczesne urządzenia kuchenne. Wybierz taki sprzęt, który zapewnia szeroki zakres temperatur. Dzięki temu, z jednej strony twoje ciasto drożdżowe będzie mogło najpierw spokojnie rosnąć(...)Chyba każdej z nas zdarzyło się kiedyś wyciągnąć z piekarnika ciasto z grubą warstwą zakalca. Co prawda, istnieją amatorzy takich smaków, którzy z apetytem zjadają nieudany wypiek, by nie sprawić nam...

  • Pyszne, bo ze szpinakiem

    .... Kiedy ciasto zacznie się odklejać od brzegów miski, dodaj oliwę. Zagnieć ciasto na blacie. Posmaruj je oliwą i zostaw, aby wyrosło.  3. Szpinak poszatkuj i przenieś na patelnię. Dodaj posiekany czosnek i sól. Duś 10 minut, ostudź.  4. Ciasto rozwałkuj na cienki placek, zaczynając od środka. Blachę do pieczenia oprósz mąką i przełóż na nią ciasto. Placek posmaruj sosem pomidorowym, zostawiając jeden...

  • Tuńczykowa z szalotkami

    ...elastyczne ciasto. Pod koniec zagniatania dolej oliwę. Miseczkę z ciastem przykryj lnianą ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około godzinę. W tym czasie ciasto drożdżowe powinno podwoić swoją objętość(...) do smaku pieprzem, ziołami prowansalskimi i ew. odrobiną soli. Szalotki obierz, pokrój na cienkie cząstki. 3. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć, rozdziel je na dwie równe porcje. Z każdej części...

  • 10 łatwych przepisów z cebuli

    .... 8. Smakowita tarta Kruche ciasto plus nadzienie z samej, doprawionej cebuli- oto przepis na tanią, bardzo smaczną tartę! Jeśli dodatkowo zapieczesz ją z sosem jajeczno-śmietanowym- powstanie wspaniały quiche, w sam raz na kameralne, domowe przyjęcie! 9. Drożdżowe cebulaki Krążki z ciasta (takiego, jak na pizzę)z cebulą są idealne jako przekąska na imprezę czy na ciepłą kolację! Z ciasta przygotuj...

Artykuły na temat: grube ciasto drożdżowe na pizze
  • Pizza jest jednym z ulubionych dań Polaków. Zajadamy się nią na obiad, kolację i podczas spotkań ze znajomymi. Wcale nie trzeba jej zamawiać z pizzerii, ponieważ swoją wersję pizzy można przyrządzić samodzielnie. Jak? Podpowiadamy.

  • Pizza inaczej

    ...dekoracji, a resztę drobno posiekać. Ser kozi (ewentualnie bryndzę owczo-krowią) pokroić na kawałeczki. Kiedy ciasto drożdżowe podwoi swoją objętość, ponownie je zagnieść. Połowę ciasta rozwałkować(...) tydzień, aby miód przeszedł rozmarynowym aromatem. Ciasto francuskie rozmrozić w temperaturze pokojowej. Płaty ciasta ułożyć jeden na drugim na stolnicy lekko oprószonej mąką. Rozwałkować na placek...

  • Kalafiorowa pizza z ricottą i sosem z pieczonych pomidorów

    ...i oregano, dokładnie wymieszaj, dopraw solą. Blachę wyłożoną papierem do pieczenia posmaruj oliwą, włóż ciasto, formując zwarty placek o grubości 5 mm. Wstaw do piekarnika na 25-30 minut, aż...

  • Pizza po polsku

    Pizzę pieczemy z ciasta drożdżowego. I, po wyrobieniu, jak każde ciasto drożdżowe odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce bez przeciągów. Ale czasami... wkładamy je do lodówki. Drugi sposób ma(...) można zrobić np. z szynki, grzybów i papryki. Nadaje się ono także na mini pizze w których ciasto musi być grubsze.  Z szynką i pieczarkami Składniki: Ciasto: 400 g mąki pszennej, łyżeczka soli, 15

  • Wymarzone, prosto z pieca!

    Placki drożdżowe albo z ciasta francuskiego. Obłożone tak, jak lubisz...

  • Małgorzata Socha: Wspomnienia mają smak i zapach

    Najtrwalsza forma pamięci? Zmysłowa. Ruskie pierogi przywołują obraz babci, niespełnionej aktorki z Podkarpacia. Woń rosołu sceny z domu rodzinnego. Wspaniały jest dźwięk i aura lotnisk – obietnica przygody. Miły dotyk – masaż stóp w Bangkoku. Jestem wrażliwcem, przyznaje Małgorzata Socha i zaprasza nas do zmysłowej podróży w czasie.

  • Piknikowy kosz pełen słodyczy

    ...marchewki, żółtko oraz gruby cukier trzcinowy 1. Mąkę, twarde masło, cukier puder oraz szczyptę soli posiekaj szybko nożem, dodaj żółtka i śmietanę. Zagnieć dość gładkie ciasto, owiń folią spożywczą i schładzaj w lodówce 2-3 godziny, a nawet całą noc. Jeśli chcesz, by ciasto było bardziej kruche i delikatne, zamiast żółtek dodaj pół szklanki drobno startej marchewki. Jeśli marchewka jest soczysta...