• Informacje na temat:

    groszek z marchewką konserwowy do obiadu

Przepisy na temat: groszek z marchewką konserwowy do obiadu
  • Smaczny obiad dla całej rodziny

    ...cukinię marynatą. Piecz 30 minut w temp. 150°C.  2. Marchewki ugotuj w osolonym wrzątku. Pokrój. Cukinię układaj naprzemiennie z marchewką, posiekanymi pomidorkami koktajlowymi i rzodkiewką. Podawaj(...) rozgrzanej patelni rozpuść łyżkę masła. Wlej część masy jajecznej i usmaż omlet, a następnie kolejne.  2. Każdy posmaruj serkiem, połóż szynkę i ser żółty. Jeśli chcesz, możesz dodać groszek...

  • Klasyczny dodatek w lżejszej odsłonie.

  • Groszek - 10 łatwych przepisów

    Chociaż kojarzymy go zwykle z sałatką jarzynową, groszek może nam się przydać do stworzenia innych dań na zimno i na ciepło – także obiadowych.

  • Niezapomniane połączenie z dzieciństwa czyli zielony słodki groszek z pyszną marchewką.

  • Co na świąteczny obiad?

    Medaliony w sosie śmietanowym Składniki na 4 porcje: - 60 dag polędwiczki wieprzowej, 20 dag cebuli, 35 dag pieczarek,10 dag ogórków konserwowych, 1,5 łyżki mąki, 180 ml śmietanki, 1/2 l bulionu(...) st. C. W czasie pieczenia polewać tworzącym się wywarem. Roladę przełożyć na podgrzany półmisek, podawać z jarzynką (najlepiej marchewką i groszkiem cukrowym). Czas przygotowania: 2 godziny i 15

  • Marchewka z groszkiem na ciepło do obiadu

  • Wytrawna rolada

    ...: Błyskawiczną roladę przygotujesz z gotowej mieszanki mrożonych warzyw (marchewka, groszek, brokuł, kalafior).

  • Danie to może być nie tylko dodatkiem do obiadu, ale również przekąską podaną z pieczywem, czy samodzielnym wege obiadem z dodatkiem ulubionej kaszy.

  • Pyszne połączenie,polecam wypróbować.

Artykuły na temat: groszek z marchewką konserwowy do obiadu
  • Pyszne, rozgrzewające dania na zimowe dni!

    Gdy zima trwa w najlepsze szukamy wszelkich sposobów na to jak radzić sobie z zimnem i mrozem. Nie zawsze jednak ciepła kawa wypita w biegu, czy gruby sweter są w stanie skutecznie rozgrzać nasz organizm… Zaraz po powrocie do domu z zimowego spaceru czy pracy warto, więc przygotować pyszny i aromatyczny posiłek, który sprawi, że pogoda za oknem stanie się już tylko wspomnieniem! Jak to zrobić i jakie dania wybrać podpowiada marka WINIARY.

  • Co zrobić, aby wyrwać się z kuchennej rutyny i zaserwować bliskim wyjątkowy obiad? Nie musicie spędzać długich godzin w kuchni, czasem wystarczy postawić na ciekawy dodatek, który zupełnie odmieni oblicze dobrze wam znanych potraw. Fot. 123RF/Picsel Trudno wyobrazić sobie obiad bez warzywnych dodatków. To niezbędna nam porcja witamin, dzięki której nawet tradycyjny kotlet z ziemniakami nabiera zupełnie nowego wyrazu. Jednak co zrobić, gdy czas nagli, a nam brakuje kulinarnej weny? W tym...

  • Lekkie sałatki

    ...sałatka z jajek na twardo, konserwowych: groszku i kukurydzy, świeżego ogórka i pomidorów. Większe składniki kroimy w kosteczkę i mieszamy z sosem z majonezu light i śmietany. Najprostsza sałatka(...). Pierś z kurczaka i ryż gotujemy, a potem studzimy. Mięso dzielimy na małe fragmenty, mieszamy z ryżem dodając np. gotowaną marchewkę, ogórki konserwowe, kukurydzę, groszek i pomidory. Może być też np...

  • Zastanawialiście się kiedyś dlaczego, gdy byliście dziećmi babcie i mamy usilnie nakłaniały was do jedzenia zielonego groszku, i dlaczego powinniście być im za to wdzięczni? Jeśli nie wiecie, spieszymy z odpowiedzią! Fot. 123RF/Picsel Zielony groszek przybył do nas z Azji, jest rośliną jednoroczną, a jego plony zbierane są na przełomie czerwca oraz lipca i tylko w tym okresie można jeść go na surowo. Po tym czasie najlepiej korzystać z mrożonego produktu. Należy do rodziny roślin...

  • Danie z tego... co zostanie

    ...dag mięsa, np. pieczeni z obiadu, kiełbasy, parówek kilka pieczarek • puszka (850 ml) pomidorów • pół szklanki kremówki • mała kulka mozzarelli (125 g) • ew. serek topiony (100 g) • 2 pomidory(...) oregano. Baba ziemniaczana Składniki: • 30 dag tłuczonych ziemniaków (mogą być z obiadu) • 6 dużych surowych ziemniaków • 3/4 kostki masła (150 g) • 1/2 kg tłustego twarogu • 4 łyżki bułki tartej...

  • Pulpeciki z marchewką i migdałami to proste, szybkie acz wykwintne danie. Składniki: - 400g mięsa mielonego wieprzowego - 2 łyżki migdałów w plastry - 1 marchewka - 1 kostka paprykowa - 100 ml śmietany Sposób przygotowania: 1. Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski 2. Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze. 3. Kulki oprósz w mace obsmaż na...

  • Specjalne diety na kobiece dolegliwości

    ...z nich np. brokuł, kalafior, groszek, seler stanowią naturalne źródło steroli roślinnych, dzięki czemu blokują receptory estrogenowe, obniżając ich aktywność. Takie działanie wykazują także pestki...

  • Co zrobić, aby wyrwać się z kuchennej rutyny i zaserwować bliskim wyjątkowy obiad? Nie musicie spędzać długich godzin w kuchni, czasem wystarczy postawić na ciekawy dodatek, który zupełnie odmieni oblicze dobrze wam znanych potraw. Fot. 123RF/Picsel Trudno wyobrazić sobie obiad bez warzywnych dodatków. To niezbędna nam porcja witamin, dzięki której nawet tradycyjny kotlet z ziemniakami nabiera zupełnie nowego wyrazu. Jednak co zrobić, gdy czas nagli, a nam brakuje kulinarnej weny? W tym...

  • Jak zamienić fasolkę szparagową w pyszny dodatek do obiadu? Dzięki przepisom naszych użytkowników, to pyszne warzywo z pewnością zacznie częściej gościć na waszych talerzach. Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że...

  • Zastanawialiście się kiedyś dlaczego, gdy byliście dziećmi Wasze Babcie i Mamy usilnie nakłaniały Was do jedzenia zielonego groszku, i dlaczego powinniście być im za to wdzięczni? Jeśli nie wiecie, spieszymy z odpowiedzią! Fot. 123RF/Picsel Zielony groszek przybył do nas z Azji, jest rośliną jednoroczną, a jego plony zbierane są na przełomie czerwca oraz lipca i tylko w tym okresie można jeść go na surowo. Po tym czasie najlepiej korzystać z mrożonego produktu. Należy do rodziny roślin...