• Informacje na temat:

    groszek marchewka kukurydza fasola

Przepisy na temat: groszek marchewka kukurydza fasola
  • Dania na cały tydzień

    ...i pokrojoną w kostkę paprykę.  2. Dodaj kukurydzę, groszek i ugotowany wcześniej ryż. Duś pod przykryciem 10 minut. Wymieszaj z kurczakiem. Na patelni ułóż tortillę, wyłóż farsz, starty ser i przykryj(...) przygotowania 1. Piersi kurczaka pokrój. Wymieszaj oliwę i przyprawy.Nasmaruj mięso, schłodź. Zrumień na oleju plastry boczku, usmaż kurczaka. Ugotuj do miękkości groszek w łupinach i bób.  2. Ziemniaki...

  • Gulasze na chłody: Pyszne i przyjemnie rozgrzewające

    Nie żałuj do nich przypraw. Ostra papryczka chili, wyraziste curry czy wonny cynamon sprawią, że wiatr i niższe temperatury nie będą nam straszne.

  • Kuchnia na cały tydzień

    ..., wydrąż delikatnie środki i posól. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Groszek opłucz i dodaj do cebuli wraz z pokrojoną w kostkę papryką i odsączoną z zalewy kukurydzą.  2. Fasolkę szparagową ugotuj...

  • Kolacja na smaczny sen

    Porcja kaszki, kanapka, a może naleśniki? Jeśli nie wiesz, co podać dziecku na wieczorny posiłek, mamy dla ciebie kilka propozycji.

Artykuły na temat: groszek marchewka kukurydza fasola
  • Jak chudnąć, gdy zdrowie szwankuje?

    ...ziemniaki czy zielony groszek) oraz słodkie, takie jak gotowana kukurydza, gotowana marchewka czy gotowane buraczki - tych lepiej unikać. Niski IG mają mięsa, ryby i tłuszcze, więc te pokarmy można(...), fasola, rzepa, brukiew, gorczyca, orzeszki ziemne. Nie powinny pojawiać się częściej niż trzy razy w tygodniu; trzeba je jeść gotowane lub kiszone, a nie na surowo. Jeśli wyniki badania TSH są...

  • Zastanawialiście się kiedyś dlaczego, gdy byliście dziećmi babcie i mamy usilnie nakłaniały was do jedzenia zielonego groszku, i dlaczego powinniście być im za to wdzięczni? Jeśli nie wiecie, spieszymy z odpowiedzią! Fot. 123RF/Picsel Zielony groszek przybył do nas z Azji, jest rośliną jednoroczną, a jego plony zbierane są na przełomie czerwca oraz lipca i tylko w tym okresie można jeść go na surowo. Po tym czasie najlepiej korzystać z mrożonego produktu. Należy do rodziny roślin...

  • Sześć sposobów na dobre mrożenie

    ...blanszuje się dłużej (5-7 minut); brukselkę, pokrojoną marchew kę, kalarepkę, różyczki kalafiora krócej (3 minuty), a rozdrobnione brokuły, bób, fasolę szparagową, groszek najkrócej (2 minuty). Nawet grzyby...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Fasola kojarzy nam się zwykle z kulinarną nudą. I z wszystkim tym, co w dzieciństwie na siłę wciskali nam rodzice. Okazuje się jednak, że ta wyjątkowa, strączkowa roślina nie musi wcale odrzucać od talerza zapachem i konsystencją. Zapomnijcie więc o fasolce po bretońsku podawanej - stanowczo zbyt często i zbyt chętnie! - na festynach, w...

  • Strączkowe na zdrowie

    ...kostkę. Przygotowane warzywa zalać gorącym bulionem, doprawić solą i pieprzem. Gotować około 15-20 minut. Brokuł podzielić na różyczki, opłukać. Groszek przebrać, opłukać. Dodać zielone warzywa do zupy(...), 3 łyżki masła, 1 łyżka mąki, 1 litr wywaru warzywnego, mały kubek śmietany 18%, sól, pieprz. Cebulę posiekać, groszek przebrać. Na rozgrzanych 2 łyżkach masła zeszklić cebulę, dodać groszek, zmniejszyć...

  • Jeśli fasola kojarzy wam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliście jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Fot. 123RF/Picseli Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że...

  • Gorąca zupa? To jest to!

    ...z zupą, gdy ziemniaki będą miękkie. Przesmażyć paprykę, groszek rozmrozić (konserwowy przepłukać). Składniki połączyć i gotować do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić. Zupa...

  • Jeśli fasola kojarzy nam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliśmy jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Wystarczy kilka składników, żeby wyczarować niezwykle smaczny deser. Poniżej propozycje przepisów, przygotowane przez ekspertów marki Sandra. Fot. materiały prasowe Fasola jest bogata w potas, wapń i fosfor. Dodatkowo posiada więcej białka niż mięso. Jest więc doskonałym...

  • Tarta na bogato

    ..., przygotowaną paprykę, różyczki brokułów, pokrojoną w kostkę cebulę, marchewkę, groszek i kukurydzę z puszki. Smażymy 10 minut. Podsmażone warzywa wykładamy na ciasto, posypujemy solą i pieprzem. Jajka...

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...

Zdjęcia na temat: groszek marchewka kukurydza fasola