• Informacje na temat:

    grillowany pstrąg przepis

Przepisy na temat: grillowany pstrąg przepis
  • ...4 świeże pstrągi; 8 plasterków boczku; 8 ząbków czosnku; 1 łyżka oliwy; 2 cytryny; 1 pęczek tymianku; 4 gałązki świeżej szałwii; 1 gałązka świeżego rozmarynu; sól, pieprz.

  • Czas na wielkie grillowanie!

    Rozpoczynamy sezon grillowy na świeżym powietrzu. Zaskocz rodzinę i znajomych pysznymi przepisami, które proponuje znany kucharz i smakosz, Maciej Kuroń.

  • Nie tylko kiełbaski, czyli co wrzucić na grilla

    ...​ Sezon grillowy w pełni! Trwający długi weekend to nie lada okazja, by wrzucić coś na ruszt. A żeby smaki nam się szybko nie znudziły, warto trochę kulinarnie poeksperymentować! Oto kilka przepisów na dania mniej sztampowe niż kiełbaski z keczupem, ale dość proste i szybkie w przygotowaniu!

Artykuły na temat: grillowany pstrąg przepis
  • Te sałatki smakują wakacjami

    Przepis na udany wakacyjny obiad: miks sałat, grillowane mięso lub ryba i... sezonowe owoce.

  • Wraz z minioną majówką sezon grillowy można uznać za otwarty. A jeśli czas na grilla, to również czas na szaszłyki. Tym razem spróbujmy odmienić ich oblicze dzięki nutce azjatyckiego smaku. Fot. 123RF/Picsel Tym razem, żeby zaskoczyć zgromadzonych przy stole, zamiast tradycyjnych szaszłyków zróbmy azjatyckie sataye. Są to nadziane na bambusowe patyczki plastry mięsa lub ryby w charakterystycznej, pełnej egzotycznych przypraw marynacie, grillowane i podawane z sosami, najczęściej ostrymi....

  • Kulinarne zalety pstrąga

    Jest zdrowy, dobrze komponuje się z wieloma składnikami, świetnie smakuje zarówno przyrządzony na parze, jak i na patelni, grillu, w piekarniku czy uwędzony – mowa oczywiście o pstrągu, jednej z najsmaczniejszych ryb słodkowodnych żyjących w Europie Środkowej. Jak go przygotować, by zachwycić gości i zaskoczyć rodzinę?

  • Wraz z nastaniem ciepłej, wiosennej pogody odkurzyliśmy nasze grille trzymane w zakamarkach piwnicy, by w końcu móc rozkoszować się wspaniałymi potrawami z rusztu. Jeśli masz sprawdzone porady na to, by dania z grilla smakowały wybornie, podziel się nimi i wygraj jedną z trzech książek kucharskich: "Kuchnia domowa: gotowanie krok po kroku" lub "Najlepsze przepisy na sałatki i surówki" oraz zestaw gadżetów Smaker.pl, a także płyty z muzyką i książki. Co zrobić aby wygrać? -> Zaloguj lub...

  • O grillowaniu napisano wiele. Zamiłowanie do jedzenia posiłków prosto z ognia, na świeżym powietrzu wiąże się z czasami prehistorycznymi. Wielkie grillowanie Polaków z kolei powiązano z sukcesem gospodarczym, choć niektórzy ekonomiści narzekają na negatywny wpływ długich majówek na PKB. W natłoku majowych promocji i grillowych reklam łatwo jest zapomnieć o sprawie najważniejszej. Grill to przede wszystkim doskonała okazja do spotkań w gronie najbliższych. A jedzenie? Jedzenie jest tu tylko...

  • Przepisy na cztery pory roku to autorska książka Zosi Cudny, założycielki jednego z najbardziej popularnych blogów kulinarnych w Polsce ‒ Makecookingeasier.pl. Stronę codziennie odwiedzają tysiące czytelników w poszukiwaniu prostych, ale pysznych i opartych na naturalnych składnikach przepisów kulinarnych. Książka Wydawnictwa Rebis jest połączeniem doskonałej kuchni i fantastycznych zdjęć, które wyostrzają zmysły i pobudzają smaki. Została pomyślana tak, aby ilustrować poszczególne etapy...

  • Długie, słoneczne weekendy sprzyjają licznym spotkaniom w gronie znajomych i posiłkom spożywanym na świeżym powietrzu. Swój wolny czas najchętniej spędzamy z bliskimi przy aromatycznie pachnącym grillu. Fot. 123RF/PicselDzięki pięknej pogodzie z pewnością zdążyliście już wyciągnąć i oczyścić lekko przykurzone po zeszłorocznym sezonie ruszty. Zjedliście niejedną pieczoną kiełbaskę i karkówkę, która na pewno była smaczna, ale czy równie zdrowa? Eksperci ostrzegają, że niewłaściwe grillowanie...

  • Po kontuzji kręgosłupa nikt nie wierzył, że może wrócić do formy. Od kiedy biega i zdrowo się odżywia, nie ma żadnych kontuzji. Zdobyła już Koronę Maratonów, propaguje zdrowy styl życia i biegnie dalej… „Zawsze myślałam, że bieganie nie jest dla mnie. Że w ogóle nie jest dla zwykłych ludzi. Kojarzyło mi się raczej z czymś nudnym, nielubianym i odstręczającym. W dzieciństwie największym koszmarem wszelkich obozów sportowych, w których brałam udział, były poranne albo wieczorne przebieżki. Tchu...

  • Kolejna książka z bestsellerowej serii "Podstawy gotowania"!Przeczytaj, jeśli zastanawiasz się, jak poznać, czy ryba jest świeża, jakie gatunki będą dobrze smakować w warzywnej potrawce, a które najlepiej pasują do galarety. Wstęp podpowie Ci, jak należy się rozprawić z surową rybą: wypatroszyć ją, pozbawić skóry, umyć... Poznasz też patenty na udane smażenie, grillowanie i duszenie ryb. A później - pora na 45 sprawdzonych przepisów na ryby na zimno, gotowane (także na parze), pieczone, z...

  • Zobacz, jakie to proste! Zaloguj się na swoje konto. Kliknij na przycisk ‘Dodaj przepis' - prawy górny róg strony.     Pojawi się formularz dodawania przepisu. Formularz składa się z trzech prostych kroków: Krok 1 - Wprowadź ogólne informacje o przepisie oraz dodaj zdjęcie główne, czyli to, które będzie prezentowane w miniaturce w całym serwisie. Po dodaniu zdjęcia pojawi się edytor, który pozwoli Ci na odpowiednie wykadrowanie. Kadrować możesz za pomocą myszki rozciągając lub zmniejszając...