• Informacje na temat:

    grillowanie na patelni grillowej

Przepisy na temat: grillowanie na patelni grillowej
  • Grillowane szaszłyki z krewetkami

    ...i grillujemy kilka minut z każdej strony (na patelni grillowej lub w piekarniku). Podajemy z ostrym ostrym sosem  i skrapiamy 

  • Pyszne,kruche i dietetyczne mięsko.Z dodatkiem brokuła z wody obłędnie smakuje.Serdecznie polecam:)

  • Grillowe wariacje – pomysły na mniej oczywiste dania

    .... Cukinia faszerowana kaszanką Sposób przygotowania Cukinię umyj, przekrój wzdłuż. Wydrąż środek i posól. Cebulę pokrój drobno a kaszankę na mniejsze części. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę...

  • Moja pierwsza cukinia z działki, tak świeżutka, delikatna, miękka, jędrna, więc nie mogłam się opanować i na szybkiego musiałam z niej coś zrobić, Padło na pieczone plasterki z cukinii na patelni grillowej bez tłuszczu. Przekąska rewelacyjna, polecam każdemu, idealna też jako dodatek do mięsa.

  • Wrap z grillowanym kurczakiem

    ...nacieramy czosnkiem oraz mieszanką przypraw. Rozgrzewamy patelnię grillową i grillujemy kurczaka do momentu, aż będzie złocisto-brązowy z obu stron, następnie ściągamy z patelni i odkładamy. 2. Rozgrzewamy(...). Doprawiamy solą, pieprzem i chili. 4. Na dużej, rozgrzanej patelni podgrzewamy placki do wrapów, po kilkanaście sekund z każdej strony. 5. Ciepłe tortillę smarujemy sosem sezamowym, na środku...

  • Polecam przepyszny smakołyk lub dodatek,chrupiący i aromatyczny ,można podawać z różnymi dodatkami jakie kto lubi:)

  • Sałatka cezar z grillowanym mięsem

    Sposób przygotowania 1. Kurczaka umyj, osusz. Bagietkę potnij na kromki, ponacinaj je głęboko w kratkę. 1 ząbek czosnku obierz, przeciśnij przez praskę, wymieszaj z 2-3 łyżkami oleju i mieloną papryką. Dopraw solą, pieprzem, oregano i bazylią. Taką mieszanką posmaruj mięso i kromki bagietki. Zrumień z obu stron na patelni grillowej. Odłóż do ostudzenia. Mięso potnij w plasterki, kromki bagietki...

  • Chrupiąca przekąska:)

  • Zostań w domu… i grilluj!

    Maj to miesiąc, który kojarzy się przede wszystkim z grillowaniem i biesiadowaniem w gronie najbliższych. Obecna sytuacja zmusiła nas do pozostania w domu, ale nie oznacza to, że musimy rezygnować z pieczonych smakołyków. Co wrzucić na ruszt i jak grillować bez wychodzenia z domu? Podpowiadamy!

  • Pierogi z ziemniakami, cebulą i okrawki wędlin przypieczone na patelni grillowej

Artykuły na temat: grillowanie na patelni grillowej
  • Grilluj bezpiecznie

    ....  Grillowanie: Argumenty ZA i PRZECIW Naukowcy uspokajają jednak, że zjedzenie grillowanego mięsa raz w miesiącu nie przyniesie szkody. Gorzej, jeśli po tego typu potrawy będziemy sięgali kilka razy(...) termicznej - im krócej  jedzenie będzie narażone na długi kontakt z wysoką temperaturą, tym lepiej.  Zaleca się rozgrzanie grilla na 20 - 30 minut przed grillowaniem - dzięki temu likwidujemy...

  • Grillowa uczta

    ...do smażenia, sól, pieprz. Cebulę obierz z łupin, pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę zeszklij. Do miski włóż mięso, dodaj wystudzoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek(...) przygotowanym farszem wypełnij połówki papryk. Wierzch posyp startym serem żółtym. Owiń folią aluminiową lub ułóż na tacce grillowej. Opiekaj na średnim ogniu 20-30 min. Rada:Do farszu można też dodać...

  • Grillowane brzoskwinie z waniliową polewą

    ...(możemy użyć patelni grillowej) przez 5-10 minut, aż zmiękną. Przekładamy na talerz i we wgłębienia po pestce nakładamy masę waniliową (pod wpływem ciepła lekko się rozpłynie, wtedy jest najlepsza...

  • Grillowane bataty z komosą ryżową

    Początek maja kojarzy się z grillowaniem i biesiadami. Teraz nie możemy tego robić, ale nie rezygnujmy z relaksu. Zwłaszcza, że pyszne piknikowe menu możemy łatwo zrobić w swojej kuchni.

  • Grillowane steki z warzywami

    Sposób przygotowania: 1. Umyj warzywa. Por przekrój wzdłuż na cztery części, a z przepołowionych papryk usuń nasiona.  2. Wymieszaj miód z syropem klonowym. Dodaj oliwę, sól, pieprz, sok z cytryny i tymianek. Posmaruj marynatą warzywa.  3. Na patelni grillowej rozpuść masło klarowane. Grilluj steki po dwie minuty z każdej strony. Odłóż na bok i posól. Następnie zgrilluj warzywa.  Zobacz...

  • Kanapka z grillowanym indykiem

    Przygotowanie: Sznycle obsmaż na patelni grillowej. Bekon przesmaż na suchej, rozgrzanej patelni. Pomidory pokrój w plastry. Bułki przekrój. Obie części...

  • Greckie kofty grillowane

    ...oliwą i układać na patelni grillowej. Piec z każdej strony po 1-2 minuty (mięso nie może być czerwone). Podawać z cytryną. Zobacz także:

  • Grillowany kurczak ze szparagami i ryżem

    ...i ryżem.  6. Na patelni grillowej ułóż pokrojonego w paski kurczaka. Gdy będzie prawie gotowy, dodaj skropione marynatą szparagi i różyczki brokuła. Gotowe danie wyłóż na talerze. Zobacz także:

  • Czy wybór patelni ma znaczenie?

    Patelnia to jeden z najważniejszych elementów wyposażenia każdej kuchni. Bez niej często niemożliwe jest przygotowanie wielu smacznych potraw.

  • Grillowany szczypior z ciecierzycą macerowaną w cytrynie

    W średniej misce pomieszaj ciecierzycę, cytrynę, sok, sól, pieprz i oliwę. Przykryj i odstaw na 15 minut w temperaturze pokojowej lub wstaw na 24 godziny do lodówki (im dłużej, tym lepiej!), by ciecierzyca się zmacerowała. Mocno rozgrzej grill (lub patelnię grillową). Umyj szczypiory i obetnij szczyt pędów. Natrzyj lekko olejem kokosowym i połóż na grillu. Piecz przez 7-10 minut, raz lub dwa...