• Informacje na temat:

    grill elektryczny

Przepisy na temat: grill elektryczny
  • Słodko-ostre pałeczki

    Dzisiaj przepis na pałeczki z kurczaka. Pamiętajmy, że to danie mogą jeść starsze dzieci. Apetyczną dekoracją potrawy będą grillowane warzywa. W tej roli dobrze sprawdzą się ćwiartki pomidorów i plastry cukinii.

  • 5 szybkich, nietuzinkowych przekąsek z hummusem

    ...posmakuje zaproszonym gościom. Grillowane warzywa Nie potrzebujesz wcale worka z węglem i rozpałki, by móc zaserwować gościom warzywa z grilla. Równie dobrze możesz przyrządzić je w domu na patelni grillowej lub grillu elektrycznym. Co warto wrzucić na ruszt? Wszystko, co tylko przyjdzie ci do głowy. Tradycyjnie na grillu ląduje cukinia, bakłażan, szparagi czy papryka, jednak równie dobrze...

  • ...dokładnie odparowujemy. Naleśniki smarujemy hummusem, następnie układamy na nim nasz szpinak. Całość zawijamy lub składamy i smarujemy oliwą na wierzchu. Gotowe naleśniki opiekamy na grillu z obu stron. Zamiast grilla można użyć patelni do grillowania lub grilla elektrycznego. Podajemy z sosem jogurtowym i sałatą.

Artykuły na temat: grill elektryczny
  • Jak czyścić i konserwować różne typy grilla?

    Sezon na wielkie grillowanie w pełni. Grill znajdziemy prawie w każdym polskim ogródku, gdzie jest obowiązkowym elementem wyposażenia. Pieczenie na ruszcie stało się na przestrzeni lat formą rozrywki i relaksu, a jedzenie jednym z ulubionych. I tak jak grillowanie to sama przyjemność, to czyszczenie sprzętu nie należy już do tak lubianych czynności. Jednak, aby grill długo i właściwie spełniał...

  • Rozpoczyna się wiosną, kończy w środku jesieni – sezon grillowy w Polsce to czas, na który wiele osób czeka z utęsknieniem przez całą zimę. Gdy tylko robi się cieplej, chętnie zbieramy się w gronie znajomych, by wspólnie cieszyć się doskonałym posiłkiem. Fot. 123RF/Picsel Aby grillowanie było przyjemnością, należy jednak poświęcić chwilę na wybranie grilla. Jak znaleźć wygodny w obsłudze i odpowiadający Twoim potrzebom model? Rodzaje grillów Poszczególne modele różnią się przede wszystkim...

  • Grill na balkonie

    Czy balkon jest dobrym miejscem do grillowania? Dlaczego nie. Wystarczy zastąpić grilla węglowego elektrycznym lub gazowym.

  • Z nadejściem ciepłych dni nierozłącznie wiąże się rozpoczęcie sezonu grillowego. Można się zrelaksować z bliskimi, a przy tym zjeść coś smacznego. Coś, czego nie możemy sobie zapewnić każdego dnia w roku. Ale jak wybrać najlepszy grill? Wyczekując na rozpalenie pierwszego paleniska, warto zaopatrzyć się w dobry sprzęt, który będzie gwarantował długą używalność, wytrzymałość i odpowiednią ilość miejsca na ruszcie dla wszystkich posiłków. Jak je znaleźć? Zerknij na kody rabatowe Agito, które...

  • Lekko z grilla

    Przenieśmy kuchnię do ogrodu! Korzystając z pięknej pogody odejdźmy na chwilę od kuchenek gazowych i elektrycznych i przygotujmy cały posiłek na grillu. Wcale nie musi być kaloryczny.

  • W Japonii istnieje wiele technik grillowania, które zasadniczo nosi nazwę teriyaki. Teriyaki jest tak popularne w Japonii, że kanapki z grillowanym mięsem można kupić nawet w fast foodach. Fot. 123RF/Picsel Mięso marynowane jest w sosie zwanym tare, na który składają się: sos sojowy, słodkie wino ryżowe oraz dodatki w postaci cukru lub miodu, a niekiedy również imbiru. Grilluje się głównie ryby: marliny, tuńczyki, łososie i pstrągi, czasem też owoce morza, a także krewetki czy kalmary. W...

  • Wielkie grillowanie z batatami

    Kuchnia południowych sanów obfituje w przepisy na sałatki i przystawki do dań z grilla.

  • Obok różnego rodzaju kiełbas, drób jest tym rodzajem mięsa, które najczęściej pojawia się na naszych grillach. To doskonały wybór! Ale czy wiecie w jaki sposób go przygotować, aby zawsze zachwycał naszych bliskich i znajomych? Oto kilka naszych propozycji. Mięso drobiowe to zawsze dobry wybór na grilla. Trudno jest znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się piersi z kurczaka ściągniętej prosto z rusztu lub skrzydełkom przygotowanych w podobny sposób. Delikatne i chude mięso, które...

  • Jak gotować zdrowiej i mniej kalorycznie?

    ...mięso, ryby, zapiekanki, chleb, lasagne. Dania nie wysychają, są  bardzo soczyste.     Grill elektryczny - dzięki niemu potrawy z grilla możesz jeść cały rok. Przygotujesz je, w przeciwieństwie do tradycyjnego grilla - bez niezdrowego dymu i bez użycia tłuszczu. Mięso i warzywa będą chrupiące, soczyste i równomiernie obsmażone. Zobacz również:

  • W tym roku rezygnujesz z tradycyjnego, majówkowego grilla? Sprawdź, jak przygotować pyszną kiełbasę w zaciszu własnej kuchni. Fot. 123RF/Picsel W przypadku majówki wielu Polaku już od lat ma takie same plany kulinarne: grillowana kiełbasa i ewentualnie nieco innych przysmaków z rusztu. W tym roku może wyglądać to nieco inaczej. Czy jednak w takiej sytuacji musimy rezygnować z ulubionych dań? Nic z tych rzeczy. Alternatywą dla tradycyjnego grilla węglowego może być specjalna patelnia,...

Zdjęcia na temat: grill elektryczny