• Informacje na temat:

    granat do sosu

Przepisy na temat: granat do sosu
  • Błyskawiczna sałatka z granatem

    Sposób przygotowania Granat obierz i rozdziel pestki. Cebulę pokrój w półtalarki, paprykę w paski. Wymieszaj wszystko z sałatą, na wierzch pokrusz kozi ser. Wymieszaj składniki dowolnego sosu, polej sałatkę przed podaniem. 

  • Wypróbowany przepis na "Granat - z czym go łączyć?"

  • Egzotyczny owoc: Granat

    ...duszonych w sosie. Najsłynniejszy produkt to grenadyna, czyli syrop z granatów. Używa się jej do napojów i deserów. Jak kupować i przechowywać Im ciemniejsza skórka, tym owoc bardziej dojrzały. Powinna być lśniąca, bez plam. Cięższe owoce mają więcej soku. Przechowujemy w temp. pokojowej w półcieniu do 3 tygodni. W lodówce tracą aromat. Uwaga! Sok z granatów jest bardzo trudny do sprania...

  • Polecam tak zrobione grzyby,zwłaszcza w zimie kiedy mamy ochotę na grzybowy sosik lub zupę.Odmrażamy doprawiamy do smaku i gotowe:)

  • Sałatka z serem feta

    Sałatka będzie bardziej dekoracyjna, jeśli użyjesz pomidorków koktajlowych żółtych i czerwonych, okrągłych i owalnych. Jeżeli będziesz miała kłopot z kupieniem syropu z granatów, możesz zrobić go sama. Wymieszaj sok z granatów z syropem klonowym (w równych proporcjach).

  • Łatwe i niecodzienne danie.

  • Superfood dla dzieci w kuchni Moniki Mrozowskiej

    Monika Mrozowska, znana z zamiłowania do kuchni i potraw dla dzieci, przygotowała w studiu "Dzień Dobry TVN" roladki z bakłażanem oraz sałatę z granatem....

  • Wieżyczki z wędzonym filetem

    Sposób przygotowania 1. Składniki sosu dobrze wymieszaj. Ziemniaki i marchewki obierz, opłucz. Ugotuj w lekko osolonej wodzie, wyjmij. Cebulę upraż na 1 łyżce oleju. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupki.  2. Mięso, warzywa, białka i żółtka jajek (osobno) potnij w małą kostkę. Każdy składnik oddzielnie wymieszaj z porcją sosu. Żółtka dodatkowo oprósz kurkumą, przemieszaj. 3. Metalowe...

  • Zrobiłam sos, gdy schłodziłam w lodówce, po 24 godzinach powstała pasta idealna do smarowania pieczywa.

Artykuły na temat: granat do sosu
  • Sałatka gruszką i granatem

    ...pokroić w plasterki. Przekroić granata, wydobyć z niego nasiona, nie gniotąc ich.  2. Ukręcić sos z octu balsamicznego i oliwy z oliwek. Doprawić solą, pieprzem oraz cukrem. Natkę pietruszki opłukać(...) sosem, delikatnie wymieszać. Ułożyć na wierzchu ser, udekorować nasionami granatu. Przed podaniem wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut.  Zobacz także:

  • Sałatka z burakami, granatem i serem feta

    ...przekładamy pokrojone buraki i ser feta, posypujemy pestkami z granatu. Dekorujemy listkami świeżego szpinaku. Polewamy 3/4 sosu i podajemy. Pozostały sos stawiamy na stole, w sosjerce lub miseczce, gdyby ktoś(...)1. Buraki gotujemy w osolonej wodzie, w skórkach, aż będą miękkie. Studzimy, obieramy, a następnie kroimy w niedużą kostkę. 2. Granat przekrawamy na pół i wyjmujemy pestki, oddzielając je od błonek...

  • Sałatka z mandarynkami i granatem

    Przygotowanie: Mandarynki podziel na cząstki, usuwając białą skórkę. Winogrona pokrój na połówki. Wyjmij pestki z granatu. Najszybciej to zrobisz, przytrzymując nad talerzykiem połówkę granatu (przekrojoną stroną do dołu) i uderzając łyżką w skórkę. Wymieszaj składniki sałatki i dodaj do niej sos.   Zobacz także: 

  • Sałatka z ciecierzycą i granatem

    Ciecierzycę odsącz. Wyjmij pestki z granatu, np. przytrzymując nad talerzykiem połówkę granatu od jego wewnętrznej strony i uderzając łyżką w skórkę.  Marchewkę pokrój w długie paski obieraczką do warzyw. Szczypiorek posiekaj. Wymieszaj przygotowane składniki.  Wymieszaj dobrze składniki sosu i dodaj go do sałatki.  Na koniec posyp siekanymi migdałami, dodaj listki mięty. Zobacz także:

  • Sałatka z fetą i figą w sosie miodowym

    Sposób przygotowania: 1. Sałatę umyj i osusz. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Fetę pokrój w kostkę, a figi w ćwiartki lub ósemki. Sok z cytryny wymieszaj z miodem, octem balsamicznym i czosnkiem. Dodaj olej i wymieszaj. Przypraw solą i pieprzem.  2. Na talerz wyłóż sałatę, na nią fetę i figi. Przemieszaj. Polej dressingiem miodowym. Posyp pestkami granatu.  Zobacz także:

  • Sałatka z pomidora i granatu

    Składniki na 4 porcje: 20 dag pomidorków koktajlowych (żółtych, zielonych i czerwonych), 1 owoc granatu, rukola, 2 czerwone cebule, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżka musztardy, 4 łyżki oliwy, sól(...), obrać, pokroić w piórka. Pomidorki umyć, przekroić na połówki. Granat umyć, przekroić, delikatnie wyłuskać ziarenka, usuwając białą błonkę. Rukolę umyć. Składniki sałatki wymieszać w salaterce, dodać...

  • Sałatka z kuskusem i granatem

    Przygotuj miodowy sos winegret: wlej składniki do małego słoiczka, zakręć go i energicznie potrząsaj. Kuskus zalej gorącym bulionem, przykryj i odstaw na 10 minut (powinien wchłonąć bulion i być sypki). Wymieszaj i dodaj posiekane zioła, dopraw solą i pieprzem. Rukolę opłucz, osusz, porwij i dodaj do kuskusu. Orzeszki pinii zrumień na patelni, granat obierz i wyłuskaj ziarenka. Winogrona przekrój...

  • Z rukolą, awokado i granatem

    Składniki: 30 dag rukoli, po 15 dag ciemnych i jasnych winogron (bez pestek), 2 małe czerwone cebule, 2 małe awokado, sok wyciśnięty z 1 cytryny, 15 dag włoskich orzechów, 8 łyżek białego octu winnego, sól, pieprz, 3 łyżki płynnego miodu, 1 łyżeczka ostrej musztardy, 8 łyżek oleju słonecznikowego. Listki rukoli opłukać, dobrze osuszyć, ewentualnie większe listki porwać na kawałki. Granat obrać...

  • Granat: "jabłko" życia

    Granatowce, cierniste drzewa lub krzewy o purpurowych orzeźwiających owocach, uprawiano już 7 tys. lat temu w starożytnej Babilonii. W Egipcie i w Grecji uważano je za święte rośliny. Dlaczego? Każdy owoc zawiera mnóstwo, bo kilkaset słodkich nasion i - tak jak drzewo, z którego pochodzi - nie choruje i nie poddaje się szkodnikom. Granatowce żyją ponad dwieście lat! Co tkwi w granacie...

  • Ryba z sosem z kalafiora i pistacji z kindzmari

    ...poniżej. Wolisz prostszy przepis? Zrezygnuj z jednego z sosów. Dobra ryba będzie równie smaczna z kleksem sosu z kalafiora i pistacji albo z kropką kindzmari i ziemniakami z wody. Zależy, czy cenisz(...) podania (jeśli chcesz zaszaleć) oproszone mąką i usmażone w płytkim tłuszczu krążki szalotki (albo uprażone migdały w płatkach lub chrupiące algi) zioła lub drobne młode listki pestki granatu...

Wideo na temat: granat do sosu
  • Tarta z białą czekoladą i granatem

    Blogerka kulinarna Daria Ładocha zaprezentowała w „Dzień Dobry TVN” przepisy na kaloryczne słodkości. – Odpuszczamy dzieciom i sobie na wakacje i w kuchni używamy lody, bitą śmietanę i mascarpone – powiedziała. Przygotowała gofry z bitą śmietaną i owocami, tartę z białą czekoladą i granatem, arbuzową sałatkę z truskawkami w sosie z białej czekolady, domowe lody i hot dogi. (Źródło: DD TVN/ x-news)

  • Jak przygotować ekspresowe lody domowej roboty?

    Blogerka kulinarna Daria Ładocha zaprezentowała w „Dzień Dobry TVN” przepisy na kaloryczne słodkości. – Odpuszczamy dzieciom i sobie na wakacje i w kuchni używamy lody, bitą śmietanę i mascarpone – powiedziała. Przygotowała gofry z bitą śmietaną i owocami, tartę z białą czekoladą i granatem, arbuzową sałatkę z truskawkami w sosie z białej czekolady, domowe lody i hot dogi. (Źródło: DD TVN/ x-news)