• Informacje na temat:

    gotowe pierogi zapiekane w sosie

Artykuły na temat: gotowe pierogi zapiekane w sosie
  • Jesienne spacery po lesie cieszą nasze oczy nie tylko gamą ciepłych kolorów na drzewach, ale i bogactwem leśnych grzybów. Koszyk pełen borowików, kurek i podgrzybków to prawdziwe trofeum po długich wędrówkach. Szukając kulinarnych pomysłów na wykorzystanie grzybowych smaków w kuchni warto skorzystać z produktów oraz przepisów marki WINIARY, dzięki którym przygotujemy prawdziwą, grzybową ucztę dla naszych bliskich!

  • Dieta garstkowa

    .... Uprzednio przygotowane ciasto rozwałkuj, wytnij z niego kółka. Na przygotowane kólka z ciasta nakładaj farsz, dokładnie sklej. Pierogi wrzucaj na wrzącą wodę i gotuj aż wypłyną. Gotowe pierogi podawaj na(...) polej krewetki, dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 min. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne, a następnie pokrój warzywo w paski. Krewetki wyjmij z marynaty i grilluj przez 4 min. Gotowe krewetki...

  • Najoryginalniejsze potrawy wigilijne

    Wszystko to, co znajdzie się na wigilijnym stole, nie zawsze musi być przyrządzane wedle utartej, nieco wysłużonej już receptury. Lekka, a może nawet pikantna nutka ekstrawagancji dodana do sprawdzonej tradycji może stworzyć naprawdę zgrany duet. Jak zatem sprawić, by świąteczna awangarda okazała się kulinarnym strzałem w dziesiątkę? Tajemnica tkwi w zgrabnym połączeniu.

  • Lepsza kasza

    ..., pokrojonymi w paski śliwkami oraz podsmażoną na smalcu cebulą. Wbij jajko. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj. Szklanką wycinaj krążki. Nakładaj na nie farsz i zlepiaj pierogi...

  • Letni jadłospis maluszka od A do Z

    ...warzyw, np. marchewek czy słodkich ziemniaków (batatów). Najlepiej nie smaż ich w głębokim tłuszczu, tylko piecz na blasze w piekarniku pokropione oliwą w 180°C. G jak gotowe dania dla dzieci Na(...). P jak pierogi Wprawdzie samodzielne zrobienie tego dania wymaga sporo czasu i umiejętności, ale pierogi z jagodami, truskawkami czy białym serem możesz też kupić w wielu barach, stoiskach...

  • Makaron makaronowi nierówny

    ...... nasze polskie pierogi. I choć pierogom bliżej do tych gotowanych na Wschodzie, np. w Rosji, a włoskie ravioli są wariantem pierożków znanych od stuleci w kuchni chińskiej i tajskiej, to jednak idea obu produktów pozostaje ta sama. Różnica między pierogami a ravioli to sposób podania. O ile pierogi zjadamy okraszone cebulką lub kawałkami boczku, Włosi traktują je jak inne pasty i urozmaicają sosami...

  • Grzybowe smakołyki

    ...ciasto na cienki placek, szklanką wykrawaj kółka, nakładaj farsz grzybowy i zlepiaj pierogi. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj żółtkiem roztrzepanym z łyżką wody, posyp tymiankiem. Piecz około 25 min w temp. 200°C. Takie pierogi podawaj z łyżką gęstej śmietany - jako samodzielne danie lub do czystego barszczyku albo bulionu jako pasztecik. Zapiekany przekładaniec...

  • Pyszne dania wielkopostne

    .... Dodaj posiekaną cebulę, jajka, twaróg, mąkę i starty ser gouda. Przypraw solą, pieprzem i gałką. Uformuj 8 kotlecików i obtocz w bułce tartej. Smaż na oleju z każdej strony 4-5 min. 3. Gotowe kotleciki podawaj na ciepło z duszoną kapustą. Potrawę możesz udekorować zieleniną. Przygotowanie: 50 minut Porcja: 360 kalorii Pierogi ze szpinakiem Składniki na 6 porcji: 50 dag mąki pszennej, szklanka...

  • ....  Raz się obraziła, jak jej wygarnąłem pierogi, których nie robi, albo… to uszka były. Kaczkę to może raz na kwartał przyrządzi. Nawet pasztetu nie piecze, tylko kupuje gotowy. Pół dnia w domu, a obiad...