• Informacje na temat:

    gotowanie zupy szczawiowej

Przepisy na temat: gotowanie zupy szczawiowej
  • Szczawiowa z jajkiem

    Nie lubisz szczawiowej? Ten przepis cię do niej przekona!

  • Tradycyjna zupa gołąbkowa to mięso mielone, kapusta i ryż. U mnie mięso mielone jest ale zamiast ryżu i kapusty są warzywa korzenne. Zupę możemy doprawić chili, dzięki czemu rozgrzeje nas w chłodne zimowe dni:)

  • Szczawiowa z rzodkiewkami

    ...warzywnym i doprowadź do wrzenia. Gotuj ok. 20 min na niewielkim ogniu, aż ziemniaki będą miękkie. 3. Jajka ugotuj na półtwardo (ok. 7 min), obierz i pokrój wzdłuż na połówki. Zieleninę dodaj do zupy(...) ziołami. Ostrzejszy smak Do gotowej zupy dodaj 2 obrane, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Smak zupy podkreśli też szczypta mielonego imbiru.

  • Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

  • Zupa szczawiowa z jajkiem

    ...dodaj szczaw. Po kilku minutach duszenia przełóż liście do garnka z gorącym bulionem. Wymieszaj żółtka ze śmietaną. Zahartuj tę mieszankę, dodając do niej po łyżce zupy, a następnie wlej do garnka. Gotuj...

  • Zupa szczawiowa

  • Sprawdzone sposoby na zupy

    ...1. Zupa z buraków i botwiny zyska piękny kolor bordo, jeśli dodasz do niej odrobinę soku z cytryny. Gdy dolejesz go do zupy szczawiowej, nada jej kwaskowy, bardziej zdecydowany smak. 2. Możesz(...) pietruszki lub koperek do zupy, zazwyczaj zostaje Ci połowa pęczku. Posiekaj go, włóż do woreczka foliowego i zamroź, by wykorzystać w przyszłości do przygotowania zupy.

  • Aromatyczna i smaczna zupa.

  • Pora na szczawiową!

    Ceniony już w starożytności, zbierany dla swych kwaśnych liści - szczaw polny można już zbierać na łąkach i miedzach. To podstawa ulubionej zupy wielu Polaków.

  • takie moje zupy z dzieciństwa.troche dziwne ale jedne z moich ulubionych a teraz jest najlepszy na to czas

Artykuły na temat: gotowanie zupy szczawiowej
  • Szczawiowa z jajkiem

    Przygotowanie: Na patelni rozgrzej masło i wrzuć przecier szczawiowy. Dodaj koperek i całość podsmaż, aż odparuje woda. Do garnka z wodą wrzuć opłukane...

  • 10 powodów, dla których warto jeść zupy

    Dietetycy alarmują: jemy coraz mniej zup, a szkoda! Chociaż wielu osobom zupy kojarzą się jedynie z tradycyjną, ciężką kuchnią to w rzeczywistości są one niezwykle wartościowym posiłkiem, który sprzyja szczupłej sylwetce, zdrowiu, wygodzie i dobremu smakowi.

  • Zupy dobre na wszystko

    ...być przyczyną wzdęć. Aby temu zapobiec, należy moczyć nasiona przed gotowaniem i dodać do zupy odrobinę ziół (szałwii, bazylii, majeranku czy tymianku). Kremowa gdy boli gardło Zmiksowaną papkę(...)Są sycące, rozgrzewają i wzmacniają. Zimą nic tak nie poprawia samopoczucia, jak talerz smacznej, gorącej zupy. Choć w wielu domach to tylko wstęp do obiadu, właściwie przyrządzona, sprawdzi się...

  • Cała prawda o dobrym gotowaniu dla dziecka

    ...malucha. Jeśli jednak zamierzamy zaserwować mu jarzynkę, marchewkę czy brokuły lepiej przyrządzać na parze. Gotowanie tą metodą pozwala zachować przy okazji więcej walorów smakowych. Oczywiście proces(...) zmiksować lub ugotować "w mundurkach", a dopiero potem cienko obrać. Dzięki temu zatrzymają większą ilość składników mineralnych i witamin. Niemowlęciu od początku można przygotowywać zupy na mięsie -FAŁSZ...

  • Cała prawda o dobrym gotowaniu dla  dziecka

    ...malucha. Jeśli jednak zamierzamy zaserwować mu jarzynkę, marchewkę czy brokuły lepiej przyrządzać na parze. Gotowanie tą metodą pozwala zachować przy okazji więcej walorów smakowych. Oczywiście proces(...) lub ugotować "w mundurkach", a dopiero potem cienko obrać. Dzięki temu zatrzymają większą ilość składników mineralnych i witamin. Niemowlęciu od początku można przygotowywać zupy na mięsie -FAŁSZ...

  • Zupa z pokrzyw - nieoceniona po zimie

    ...najlepiej świeżo zerwana pokrzywa. Pamiętajmy, by zrywać ją z dala od dróg, by uniknąć zanieczyszczeń. Nie zapomnijmy o rękawicach, żeby nie poparzyć rąk. Do przygotowania zupy pokrzywowej(...) muszkatołowej, 2 łyżki masła klarowanego, sól, świeżo mielony czarny pieprz, 2 gałązki świeżego lubczyku, dużo posiekanej natki pietruszki i kopru, śmietanę lub jogurt naturalny do zabielenia zupy. Kroimy...

  • Sekrety udanych zup

    ...„Zupa musi być” – to motto naszych babć i mam. I choć ich zupy były gęste i zawiesiste, wciąż wspominamy ich smak, próbując go odtworzyć. Oto rady, które pomogą wam odnaleźć smak dzieciństwa, ale dzięki którym zupy będą smaczne, ale nie tak ciężkie jak w kuchni babci.

  • Kwaśne i pyszne

    Te zupy, nie mają sobie równych, a już szczególnie te kwaśne. ​

  • 5 sposobów na przesoloną zupę

    ...1. Włóż do garnka  2 średniej wielkości ziemniaki, gotuj je w zupie 10-15 minut i wyjmij. Ziemniak działa jak gąbka, która wyciągnie nadmiar soli. 2. Dodaj do zupy 1-2 surowe białka jaja kurzego. Gdy białko się zetnie, wyjmij je łyżką cedzakową. Twoja zupa znacznie straci na słoności. 3. Wrzuć do potrawy woreczek białego ryżu, gotuj przez 10 minut, wyjmij i ciesz się odzyskanym smakiem dania...

  • Wczoraj wieczorem gotowałam zupkę szczawiową, żeby dzisiaj nie stac już po pracy przy garach. Poprosiłam Miśka, żeby ocenił efekty moich wysiłków. Misiek podszedł do garnka, nabrał zupy na łychę, siorbnął... zamlaskał... popatrzył w sufit... znowu siorbnął i zamlaskał... popatrzył na mnie... i rzucił tekstem: -Jak mi jeszcze schabowe usmażysz to będę musiał się poważnie zastanowić nad...