• Informacje na temat:

    gotowanie ryb w mikrofali

Przepisy na temat: gotowanie ryb w mikrofali
  • Gołąbek w jednym zawijaniu z kapustą włoską. Gołąbek do podziału.

  • Przedstawiam murzynka z mikrofali

  • A że z mikrofali.Po prostu z lenistwa...

  • To omlet który przyrządzicie w 4 minuty!

  • Polecam: pycha taniocha na szybko!

  • Bardzo dobre.Te pulpety mozna równiez zalać galaretką,.

  • Danie w sam raz dla wszystkich zabieganych. Błyskawiczne, ciepłe i smaczne jedzonko, w którym główną rolę gra zwyczajny, polski ziemniaczek.

  • Babka marmurkowa to kolejny mój wypiek z mikrofali i kolejna babka do kompletu. Babka wyszła bardzo puszysta, wilgotna w środku i pyszna. Pięknie się prezentuje dzięki dwóm kolorom ciasta lanego do formy na przemian. Podana z polewą kakaową rozpływa się w ustach. Ponadto robi się ją kilka minut i piecze kolejne kilka minut. Ciasto to będzie więc idealne dla niespodziewanych gości.

  • Domowy sposób na chipsy ziemniaczane. Co prawda żeby przygotować większą ilość, np.na przyjęcie potrzeba sporo czasu. Ale aby przygotować szybką przekąskę "na użytek domowników" -sposób w sam raz.

  • Delikatna i wilgotna babka dla zabieganych lub mających niespodziewanych gości ;)

Artykuły na temat: gotowanie ryb w mikrofali
  • Piekarnik wszystkomogący

    ...kuchniach. W tym przypadku możemy mieć wówczas do dyspozycji nawet dwa piekarniki w jednym urządzeniu - jeden gazowy, drugi elektryczny. W parze zdrowo Gotowanie na parze jest polecane jako sposób na(...). Często opcja gotowania na parze dostępna jest w przypadku urządzeń kompaktowych. Na wyścigi Moda na gotowanie połączona z wszechogarniającym pośpiechem zaowocowała powstaniem piekarników z opcją...

  • Jedzenie, które sprzyja rakowi!

    Przed dwoma tygodniami  rozpoczęliśmy cykl, w którym przedstawiamy popularne rodzaje żywności, które sprzyjają rozwojowi raka. W I części pisaliśmy o produktach o wysokiej zawartości soli, potrawach marynowanych, rafinowanych cukrach, grillowanym mięsie i popcornie z mikrofali. Dziś zachęcamy do ograniczenia kolejnych grup żywności w diecie. Tłuszcze utwardzone Chodzi o tzw. tłuszcze trans...

  • ...w czasie gotowania - nie miałam przyjemności piec ciasta, ale nie wyobrażam sobie wyjęcia go z misy - brak wyłącznika trybu podgrzewania Jeśli chodzi o ogólną ocenę tego urządzenia to oceniam ją(...) końca sprawdzi się w dużej rodzinie. Trudno byłoby w nim upiec większą ilość kurczaka lub przyrządzić danie dla kilkuosobowej rodziny. Gotowanie na parze sprawdza się również w przypadku małych ilości...

  • Od zasmażki do fusion

    ...z puszki. Jak ona nam smakowała w sałatce z szynką, serem i majonezem! Piliśmy do tego wino Sophia i czuliśmy się szczęśliwi. Zajadaliśmy się też paluszkami rybnymi (nowość na rynku). A jak się(...) krótsza karta, tym lepiej. Sto pozycji w menu oznacza, że wszystko jest w zamrażarce i może być podgrzane w mikrofali. To też jedna ze zdobyczy nowej Polski. Fani przygotowywali w niej nawet herbatę...

  • Nasze czytelniczki przetestowały Multicookery

    Multicooker HD3037/70 czeka na nas z gorącym obiadem :) REWELACJA !!!!" Adela Ostrowska: "Polecam Multicooker Philips wszystkim, ale w szczególności mniej obeznanym z gotowaniem. Obsługa dziecinnie(...) parze, to uważam, że w specjalnym naczyniu do mikrofali warzywa są jakby smaczniejsze dla mnie. Tylko łosoś, którego zrobiłam wydał mi się delikatniejszy. Pozostaje kwestia ciast. Zestaw, jaki tutaj...

  • Czary w kuchni mikrofalowej

    Zanim zabierzemy się do gotowania w "mikrofalówce", warto zapamiętać kilka podstawowych zasad jej użytkowania. Naczynia Najważniejszą rzeczą, jaką należy sprawdzić przed przygotowaniem posiłku(...) nie należy stawiać ich na zimnym blacie, ponieważ mogą pęknąć. Specjalnie z myślą o gotowaniu w mikrofali stworzone zostały tzw. naczynia rumieniące. Przez sześć minut osiągają temperaturę 400 st...

  • Pitta - "kieszeń chlebowa"

    ..., ryb, warzyw, jajecznicy do czekolady czy bananów. Wystarczy ją lekko skropić wodą, włożyć do tostera lub mikrofali (15-20 sek.), aby lekko napuchła, po podgrzaniu odciąć kawałek i nałożyć nadzienie(...), papryka czerwona, majonez, ketchup, ser żółty. Przygotowanie: pittę skropić wodą, podgrzać, tak aby można było ją otworzyć. Następnie wypełnić ją kawałkami upieczonego brizola, plasterkiem sera żółtego...