• Informacje na temat:

    gotowanie na parze w szybkowarze

Przepisy na temat: gotowanie na parze w szybkowarze
  • tym razem zrobiłam z gęsimi żołądkami ale można zrobić z kurzymi :)

  • Dzisiaj zapraszam na mięsko, a konkretnie na żeberka wieprzowe. Jako dziecko bardzo je lubiłam. Teraz zresztą też, a to za sprawą przypraw, którymi doprawia je moja Mama. Od jakiegoś czasu gotuję je na parze, dzięki czemu zachowują soczystość i są bardziej fit. :)

  • Dzisiaj bardzo prosty dodatek do dań głównych, nieraz takie są najlepsze, a nawet zbawienne. Mój młodszy Synek, gdy robię zakupy w warzywniaku zawsze wybiera brokuł, więc chcąc nie chcąc muszę go kupić, a potem coś z niego przygotować. Najlepszą opcją jest gotowanie na parze i tak właśnie robię. A ostatnio pod ręką wpadły mi orzechy włoskie, więc stały się one fajnym chrupiącym dodatkiem. Zapraszam :)

  • Przepis mojej mamy na smaczne pierogi na obiad.

  • Pyszne na drugie danie lub słodki podwieczorek. Z braku owoców użyliśmy dżemu. Troszkę czasochłonne, ale od czasu do czasu naprawdę warto się pobawić. Przepis zaczerpnięty ze starej, poczciwej "Kuchni polskiej", nieco zmodyfikowany.

  • Pasztet z ryb słodkowodnych otulony kremowym awokado, z dodatkiem kolorowych warzyw - pięknie wygląda i pysznie smakuje.

  • Pyszny łosoś gotowany na parze z opiekanymi ziemniaczkami oraz sałatką z awokado. Pysznie i zdrowo :)

  • Delikatne mięso ugotowane na parze. Smaczne danie na obiad.

  • Dzisiaj zapraszam na bardzo szybki, mało pracochłonny, a przede wszystkim zdrowy obiad - morszczuk na parze. Ryby jak wiadomo mają wiele wartości odżywczych, a przyrządzenie ich na parze, sprawi, że zachowamy je wszystkie, a ryba na dodatek będzie bardzo soczysta. Świeży koperek i cytryna jeszcze bardziej podkreśli jej smak.

Artykuły na temat: gotowanie na parze w szybkowarze
  • 6 rad, jak zdrowiej przyrządzać mięso

    ...1. Najzdrowsze jest mięso gotowane, duszone bez obsmażania oraz pieczone bez tłuszczu lub grillowane na patelni grillowej. 2. Lekkostrawne i zachowujące najwięcej składników odżywczych jest mięso ugotowane na parze lub w szybkowarze, np. z dodatkiem warzyw, ziół. Ten sposób przyrządzania szczególnie poleca się w przypadku delikatnych gatunków mięs, np. drobiu, cielęciny, królika. 3. Jeśli od...

  • Wykorzystywany od wielu lat i doceniany przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie sposób przygotowywania dań, wreszcie zagościł w kuchniach Polaków. Dzięki pieczeniu na parze z nowym piekarnikiem PlusSteam firmy Electrolux możesz być pewna, że tradycyjne wypieki nabiorą zupełnie nowego charakteru a domowe chleby i bułki okażą się znacznie prostsze w przygotowaniu niż dotychczas. Co zyskasz wybierając dzisiaj piekarnik z funkcją pieczenia z parą? Lista zalet jest długa! Profesjonalni...

  • Jak utrzymać wagę?

    ...przyrządzania potraw: raz pieczone w piecyku, to znów w szybkowarze, innym razem duszone czy gotowane na parze. Nie wszyscy wiedzą, że do pieczenia w piecyku nie potrzebny jest tłuszcz, to samo dotyczy...

  • Często przed wakacyjnym wyjazdem próbujemy zrzucić nadmiarowe kilogramy. A kiedy już zaczniemy wypoczywanie, opychamy się niezdrowymi fast foodami, które nie tylko są tuczące, ale i bardzo niezdrowe. Co zrobić, by wakacyjna dieta nie odbiła nam się czkawką? Nie musimy rezygnować z domowych pyszności na urlopie!   Fot. Philips Multicooker Odpowiedz na pytanie i wygraj Multicookera! Kliknij! Nie rób sobie wakacji od zdrowego jedzenia! Wakacje wielu z nas kojarzą się z jedzeniem frytek, gofrów...

  • Makrobiotyka: Jesteś tym, co jesz

    ...można na wiele sposobów: gotować na parze, w wodzie, szybkowarze, piec w piekarniku, smażyć w nierafinowanych olejach roślinnych (im krótsza obróbka termiczna, tym lepiej). W zimie jeść należy aż trzy...

  • Tadeusz Barowicz, autor wielu kulinarnych bestsellerów, zaprasza do wspólnego nowoczesnego gotowania. W kombiwarze można przygotować pełny obiad w zaledwie 30 minut, jednocześnie przygotować mięso, warzywa i ryby, a do tego ograniczyć tłuszcz i zachować smak produktów. Warto wykorzystać wszystkie możliwości urządzenia i przyrządzić w nim szybkie przekąski, takie jak pieczarki nadziewane wędliną, a nawet pasztet z jarzyn. A może wolisz doskonałe zapiekanki - ze szpinakiem, pomidorami, cukinią...

  • Wolowina z marchewka - klasyka francuskiej kuchni

    ...podalam te wolowine z ugotowanymi na parze w tym samym szybkowarze w koszyku na gorze garnka: malutkie ziemniaczki, pokrojona mlode pore, marchewki w calosci lub w polowkach z zielonymi koncowkami(...) czasochlonne... 3 h w zwyklym garnku 1,5 h w szybkowarze. Ja wybralam te druga opcje. Na 4 dorosle porcje: 700-800 g dobrej woliwny pokrojonej w kostke cebula, zabek czosnku 1/2 szk bialego...

  • Ciasto parzone przekładane kremem z nutą wanilii i frużeliną malinową. Ciasto125 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej10 jaj (rozmiar M)masło do wysmarowania blachymąka do oprószenia blachy Frużelina2 garście malin1 szklanka wody1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem6 szklanek mleka 150 g drobnego cukru do wypiekówaromat waniliowy1 jajko4 żółtka40 g skrobi ziemniaczanej20 g mąki pszennej350 g masła w temperaturze pokojowej 30 g drobnego cukru do wypieków1½ szklanki czerwonych porzeczek...

  • Jesienny doping dla skóry

    .... Warzywa i owoce jedz surowe, gdyż witamina C jest nietrwała i źle znosi wysokie temperatury. Jeśli nie lubisz surowych warzyw, gotuj je krótko, np. na parze, w woku lub w szybkowarze. Nie obieraj...

  • Podróże kamperami i przyczepami kempingowymi mają wiele zalet. Bez wątpienia jedną z nich jest znajdująca się w kamperze kuchnia, która nie ustępuje tej, którą mamy w domu. Co może nam zaoferować mobilna kuchnia? Fot. Adobe Stock Kuchenka - gotowanie na małym metrażu Wielogodzinna podróż sprawia, że można zgłodnieć. Wtedy to przydają się kompaktowe, wbudowane płyty kuchenne, które pozwalają cieszyć się domowymi smakami nawet tysiące kilometrów od miejsca zamieszkania. Można je zamontować...