• Informacje na temat:

    gotowanie na parze gołąbki

Przepisy na temat: gotowanie na parze gołąbki
  • ..., a następnie dogotować kilka minut na parze. Smaczne są z sosem pomidorowym, a jeszcze lepsze z mocno dopieprzonym sosem pieczarkowym i kartofelkami. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić...

  • Kuchnia na cały tydzień

    Gołąbki Sposób przygotowania 1. Kapustę gotuj kilka minut. Wyjmij, zdejmij z wierzchu miękkie liście i ponownie zanurz ją we wrzątku. Gdy już wszystkie liście będą zdjęte, poszatkuj drobno(...) na tarce o drobnych oczkach, nać pietruszki poszatkuj. Wymieszaj z cebulą i dodaj do reszty farszu. Przypraw solą, pieprzem, oregano i ostrą papryką. Farsz wyłóż na liściach kapusty i zawiń gołąbki...

  • Warzywo w pogniecionej sukience, czyli co może zdziałać kapusta

    ...brukselskiej czy kalafiora. Specyficzny smak sprawia, że możemy ją podawać, jako jarzynę z wody (lub ugotowaną na parze), polaną sosem lub tłuszczem z bułką tartą. Szkoda, że kapusta włoska wciąż nie jest(...) gotowania rosołu. Dużo smacznych potraw Z kapusty włoskiej możemy przyrządzać wszystkie ulubione potrawy kapuściane - gołąbki, zasmażaną, bigosiki i kapuśniaki. Pełna smaku jest zupa z liści kapusty...

Artykuły na temat: gotowanie na parze gołąbki
  • Szybkie gołąbki z rybą

    Gołąbki najlepiej podgrzać na parze.

  • Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie pamięta smaku gołąbków przygotowywanych przez mamę lub babcię? Ciasno zwijane paczuszki z aromatycznym farszem w wielu domach stanowiły jeden z częściej serwowanych posiłków. Szczególnie dobrze smakują o tej porze roku, kiedy w najlepsze trwa sezon na kapustę. Kapusta na wszelkie...

  • Gołąbki po chińsku

    ...oraz 1 łyżkę oleju. Dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku pieprzem oraz ewentualnie solą. Farsz nałóż na liście kapusty i ciasno zwiń - najpierw załóż boki do środka a potem zroluj. Gotuj na parze ok. 15 min. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 40 minut Sztuka: 150 kilokalorii...

  • Wykorzystywany od wielu lat i doceniany przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie sposób przygotowywania dań, wreszcie zagościł w kuchniach Polaków. Dzięki pieczeniu na parze z nowym piekarnikiem PlusSteam firmy Electrolux możesz być pewna, że tradycyjne wypieki nabiorą zupełnie nowego charakteru a domowe chleby i bułki okażą się znacznie prostsze w przygotowaniu niż dotychczas. Co zyskasz wybierając dzisiaj piekarnik z funkcją pieczenia z parą? Lista zalet jest długa! Profesjonalni...

  • Gołąbki: Kapusta z niespodzianką

    Nasz rada: Jak przygotować kapustę na gołąbki Długim nożem nacinamy głęboko, ze wszystkich stron, głąb w kapuście. W dużym garnku (by pomieścił całą główkę kapusty) gotujemy wodę. Do gotującej się(...) mielony do smaku, 2 łyżki keczupu, 300 g szynki konserwowej, 250 g ugotowanego białego ryżu. Przygotowanie: Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, dodajemy drobno posiekaną cebulę, przeciśnięty przez...

  • Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby móc rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie pamięta smaku gołąbków przygotowywanych przez mamę lub babcię? Ciasno zwijane paczuszki z aromatycznym farszem w wielu domach stanowiły jeden z częściej serwowanych posiłków. Szczególnie dobrze smakują o tej porze roku, kiedy w najlepsze trwa sezon na kapustę. Kapusta na wszelkie...

  • Kapustę sparzyć w osolonej wodzie jak do tradycyjnych gołąbków. Trzeba tylko pamiętać, że kapusta włoska jest delikatniejsza i nie wymaga zbyt długiego parzenia. Wszystkie warzywa, jakie mamy ochotę użyć oraz pieczarki ucieramy na tarce o grubych oczkach lub kroimy w kosteczkę - jak kto woli i lubi. Kaszę goyujemy na pół twardo, tzn. od momentu zagotowania wody ok 10 minut. łączymy surowe...

  • Często przed wakacyjnym wyjazdem próbujemy zrzucić nadmiarowe kilogramy. A kiedy już zaczniemy wypoczywanie, opychamy się niezdrowymi fast foodami, które nie tylko są tuczące, ale i bardzo niezdrowe. Co zrobić, by wakacyjna dieta nie odbiła nam się czkawką? Nie musimy rezygnować z domowych pyszności na urlopie!   Fot. Philips Multicooker Odpowiedz na pytanie i wygraj Multicookera! Kliknij! Nie rób sobie wakacji od zdrowego jedzenia! Wakacje wielu z nas kojarzą się z jedzeniem frytek, gofrów...

  • Konkurs - wygraj jeden z pięciu multicookerów Philips

    ..., patelnię, jak i urządzenia kuchenne, takie jak parowar, mikrofalówkę czy piekarnik. Dodatkowo gotowanie z Multicookerem nie wymaga tyle uwagi, ponieważ potrawy gotują się automatycznie. W Multicookerze ugotujesz tradycyjne polskie dania takie jak gołąbki, schabowy, bigos czy pomidorową, usmażysz omleta lub packi, zrobisz warzywa lub rybę na parze, a także upieczesz ciasto, a nawet zrobisz domowy...

  • Ciasto parzone przekładane kremem z nutą wanilii i frużeliną malinową. Ciasto125 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej10 jaj (rozmiar M)masło do wysmarowania blachymąka do oprószenia blachy Frużelina2 garście malin1 szklanka wody1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem6 szklanek mleka 150 g drobnego cukru do wypiekówaromat waniliowy1 jajko4 żółtka40 g skrobi ziemniaczanej20 g mąki pszennej350 g masła w temperaturze pokojowej 30 g drobnego cukru do wypieków1½ szklanki czerwonych porzeczek...