• Informacje na temat:

    gotowanie mrozonych pierogow

Przepisy na temat: gotowanie mrozonych pierogow
  • Sekret udanych klusek i pierogów

    Pierogi niekiedy „lubią” się rozpadać, kluski sklejać, a będące ich podstawą ciasto często przywiera do wałka. Co robić, aby uniknąć takich wpadek podczas przygotowywania specjałów kuchni polskiej?

  • Zasady mrożenia żywności, które musisz znać

    Mrożenie to popularny sposób na konserwację żywności. Panuje przekonanie, że mrozić "na później" można wszystko. Nie każdy jednak wie, że po rozmrożeniu niektóre produkty tracą wartości odżywcze. Część z nich może też zyskać mało apetyczny wygląd i konsystencję. Warto zatem wiedzieć, co zamrażać, a co przechowywać w inny sposób.

  • Sztuka lepienia pierogów

    .... Ciasto pierogowe rozwałkuj na dwa placki. Na jednym rzędami i w równych odstępach ułóż kuleczki farszu. Przykryj drugim płatem ciasta. Mocno dociśnij przestrzenie pomiędzy porcjami nadzienia. Radełkiem...

  • Farsze do pierogów na szybko

    Jaki jest sekret pysznych pierogów? Idealny farsz!

  • Piegowate pierogi z kapustą i grzybami, albo żółte ze śliwką i grzybami

    ...- z chęcią lepią pierogi. Mamy całe sesje pierogowe, podczas których robimy nawet 300 sztuk i potem je mrozimy. Ja gniotę ciasto i wykrawam krążki, a one bardzo ładnie je zlepiają - łącznie z Frankiem, który(...) Bosackiej potrzebne będą następujące składniki:  Przygotowanie pierogów zaczynamy od obrania cebuli, pokrojenia jej w kostkę i podsmażenia na patelni na oleju, aż do zarumienienia, którą następnie...

  • Pierogi z ciasta francuskiegi z oliwkami

    Składniki na 12 sztuk: - 30 dag mrożonego ciasta francuskiego, - 25 dag mozzarelli, - 10 dag suszonych pomidorów marynowanych w oleju, - po 10 czarnych i zielonych oliwek, - 5 łyżek orzeszków piniowych, - 3 łyżki posiekanej bazylii, - skórka otarta z cytryny, - strączek chili, sól, - 2 żółtka, trochę mąki, - łyżka igiełek rozmarynu (najlepiej świeżych) Przygotowanie: 1. Ciasto rozmroź...

  • Pieróg z kaszy gryczanej w sosie grzybowym

    Ciekawy pomysł na danie z kaszy gryczanej.

  • Kluski, knedle, pierożki

    Stanowią nieodłączny element tradycyjnego świątecznego stołu. Pierogi jednak niekiedy „lubią” się rozpadać, kluski sklejać, a będące ich podstawą ciasto często przywiera do wałka. Co robić, aby uniknąć takich wpadek podczas przygotowywania polskich specjałów?

  • Grzyby - smak jesieni

    Borowiki, kurki, podgrzybki, maślaki… Jesienny stół pachnie świeżymi grzybami. To tradycyjny polski przysmak, który w kuchni znajduje wiele zastosowań. Oprócz gotowania, pieczenia czy smażenia świeżych grzybów doskonale nadają się one również do suszenia, marynowania, mrożenia, a nawet kiszenia. Dzięki temu ich smakiem możemy się cieszyć przez cały rok. Połączone z innymi, wysokiej jakości składnikami, np. mięsem, warzywami czy makaronem doskonale urozmaicą i wzbogacą, nie tylko jesienne menu.

  • Jego Wysokość Bób

    ..., w ilości, jaką lubimy. Farsz pierogowy doprawiamy solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Ciasto pierogowe przygotowujemy tylko z wody i mąki. 

Artykuły na temat: gotowanie mrozonych pierogow
  • Dzikie gotowanie

    ...warsztaty kulinarne zwane "dzikim gotowaniem" prowadzi nieoceniony znawca polskiej flory - prof. Łukasz Łuczaj z Rzepnika, etnobotanik, wykładowca na Wydziale Biotechnologii Uniwersytetu Rzeszowskiego...

  • Sześć sposobów na dobre mrożenie

    ...można blanszować, choć niekoniecznie (skraca to potem ich przygotowanie). Bez blanszowania mrozimy zioła (krojone lub nie). 4. Podpisuj mrożonki  Zamrożone jedzenie często tak się zmienia, że trudno...

  • Pierogi z kiszoną kapustą

    Wiele osób woli pierogi podawane bezpośrednio z garnka z wrzącą wodą. Ja jestem łasy na chrupiące rzeczy, więc i tak na ogół dosmażam je na patelni. Przekonasz się, że przygotowanie większych partii zajmuje relatywnie mniej czasu.

  • Farsze do pierogów na szybko

    Nadzienie do pierogów to podstawa kulinarnego sukcesu.

  • Katarzyna Bosacka: Pierogi od św. Jacka

    Są bardzo polskie, a jeśli odpowiednio je przyrządzić, bardzo zdrowe i… sezonowe.

  • Pierogi i spółka

    Zagnieć mąkę z wodą, nafaszeruj, uformuj i... danie gotowe!

  • Ukraińskie smaki: Pierogi

    Ciasto pierogowe na maśle , Ciasto pierogowe zaparzane , Ciasto pierogowe na kefirze Farsz do pierogów z serem i owocami 500 g twarogu 1 jajko garść malin/jagód (najlepiej świeżych(...) posypania 1. Rabarbar obierz, pokrój w kostkę, posyp cukrem i odstaw na 30 minut, żeby puścił sok. Pierogi podawaj z kwaśną śmietaną i dodatkiem miodu. Ciasto pierogowe na maśle , Ciasto...

  • Pieróg obfitości

    Szukasz pomysłu na wigilijne potrawy? Spróbuj pierogów z soczewicą, gryką lub lekko obgotowaną białą kapustą.

  • Pierogi z różnych stron świata

    ...masłem i wstaw na 7-10 min do nagrzanego do 170° C piekarnika. Pierogi podawaj gorące ze skwarkami boczku, udekorowane listkami świeżej botwinki. Przygotowanie: 80 minut Porcja: 340 kilokalorii(...) z mąką. Szpinak rozmroź wcześniej, następnie odciśnij starannie i dodaj do miski wraz ze szczyptą soli. Składniki mieszaj, dodając tyle ciepłej wody, aby uzyskać gęste ciasto pierogowe. Zagniataj...

  • Fantazyjne pierogi

    ...na pizzę, 8 łyżek sezamu, 5 dag masła, natka pietruszki Przygotowanie: 1. Kalafiora umyj i podziel na różyczki, wrzuć do garnka, zalej szklanką wody i szklanką mleka, posól. Gotuj bez pokrywki 10(...) masłem z sezamem i udekorowane natką pietruszki. Przygotowanie: 50 minut Porcja: 410 kilokalorii Z boczkiem i migdałami Składniki na 4 porcje: 30 dag mąki, 10 dag masła, jajko, 25 dag serka...