• Informacje na temat:

    gotowanie mięsa w szybkowarze

Przepisy na temat: gotowanie mięsa w szybkowarze
  • Tania i zdrowa kuchnia

    ...nowych, dopóki nie zużyjemy tych, które mamy. 4. Gotuj w szybkowarze Urządzenie to pozwala na znaczące oszczędności energii oraz pieniędzy. Ziemniaki będą miękkie w ciągu 6-8 minut, a nie po 20 minutach, jak przy gotowaniu w zwykłym garnku. Jeszcze więcej zyskamy, przyrządzając w szybkowarze mięso. Wołowina udusi się lub ugotuje w 20 minut. Na tradycyjne jej gotowanie trzeba poświęcić aż 90

Artykuły na temat: gotowanie mięsa w szybkowarze
  • 6 rad, jak zdrowiej przyrządzać mięso

    Nie musisz rezygnować z mięsa, możesz zdrowiej je przyrządzać.

  • Aby gotować, nie wystarczą chęci ani odpowiednio zaprojektowana kuchnia. Bez właściwych narzędzi i sprzętów kuchennych niewiele osiągniemy, a niektórych czynnościom będziemy musieli poświęcić naprawdę dużo czasu. Na szczęście, producenci akcesoriów kuchennych ułatwiają nam pracę oferując przydatne sprzęty i narzędzia. Fot. 123RF/Picsel Stojak na noże w kształcie serca? Uchwyty do trzymania stron książki kucharskiej? Radiotoster? To już nie są wytwory fantazji, a produkty oferowane przez...

  • Tania i zdrowa kuchnia

    ...zużyjemy tych, które mamy. 4. Gotuj w szybkowarze Urządzenie to pozwala na znaczące oszczędności energii oraz pieniędzy. Ziemniaki będą miękkie w ciągu 6-8 minut, a nie po 20 minutach, jak przy gotowaniu w zwykłym garnku. Jeszcze więcej zyskamy, przyrządzając w szybkowarze mięso. Wołowina udusi się lub ugotuje w 20 minut. Na tradycyjne jej gotowanie trzeba poświęcić aż 90 minut. 5. Upiecz sama...

  • Tadeusz Barowicz, autor wielu kulinarnych bestsellerów, zaprasza do wspólnego nowoczesnego gotowania. W kombiwarze można przygotować pełny obiad w zaledwie 30 minut, jednocześnie przygotować mięso, warzywa i ryby, a do tego ograniczyć tłuszcz i zachować smak produktów. Warto wykorzystać wszystkie możliwości urządzenia i przyrządzić w nim szybkie przekąski, takie jak pieczarki nadziewane wędliną, a nawet pasztet z jarzyn. A może wolisz doskonałe zapiekanki - ze szpinakiem, pomidorami, cukinią...

  • Mikrofalówka – groźna czy nie?

    ...witamin i mikroelementów niż smażenie czy gotowanie pod ciśnieniem (w tzw. szybkowarze). Sprawdzili też na 20 różnych warzywach, że dwie metody - mikrofalówka oraz pieczenie - pozwoliły na najlepsze...

  • W pierwszy dzień świąt, po postnej Wigilii, na naszych stołach zaczynają pojawiać się mięsa. Oto kilka pomysłów, które sprawią, że wasi goście będą zachwyceni. 1. Soczysty schab faszerowany gruszkami, boczkiem i chałką Rozpływający się w ustach schab pachnący świętami z farszem z suszonych grzybów, gruszek, chałki i bekonu oraz pietruszki. Idealny na ciepło i podawany w formie dania obiadowego oraz jako zimny dodatek do pieczywa. Rada: Aby schab był soczysty i delikatny obłóż go cienkimi...

  • Żeberka „palce lizać” z brzoskwiniowym sosem BBQ

    Przygotowanie: Usuń błonę z dolnej części żeberek, jeśli jest taka konieczność: użyj noża do obierania, by oddzielić warstwę skóry od kości i oderwij ją rękami. Dzięki temu sucha marynata zostanie lepiej wchłonięta i poprawi się konsystencja mięsa, które łatwiej odejdzie od kości. Wymieszaj cukier, musztardę, kmin, paprykę, sól, pieprz i chili w proszku, by zrobić suchą marynatę. Natrzyj...

  • Gotowanie to sztuka. Umożliwia tworzenie dań za sprawą doboru składników oraz łączenia smaków przy akompaniamencie odpowiednich narzędzi. Jednym z nich są wolnowary, które pozwalają na przygotowanie potraw o niepowtarzalnym smaku i aromacie. Urządzenia tego typu posiadają również szereg innych istotnych zalet, dzięki którym nawet dania dobrze nam znane dostarczą nam nowych doznań kulinarnych i walorów odżywczych. Fot. materiały prasowe Moda na gotowanie już dawno zatoczyła szerokie kręgi....

  • Jak utrzymać wagę?

    ..., kawałek chudego mięsa). Natomiast obiad powinien być mniej obfity, niż to jest przyjęte. 3. W żadnym wypadku nie przeskakuj posiłku . Najlepiej jest przestrzegać zasady trzech posiłków dziennie(...) przyrządzania potraw: raz pieczone w piecyku, to znów w szybkowarze, innym razem duszone czy gotowane na parze. Nie wszyscy wiedzą, że do pieczenia w piecyku nie potrzebny jest tłuszcz, to samo dotyczy...

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...