• Informacje na temat:

    gotowanie mięsa cielecego

Przepisy na temat: gotowanie mięsa cielecego
  • Cielęce klopsiki

    ...1. Mięso starannie umyj pod bieżącą wodą i zmiel. 2. Jajko dokładnie umyj w gorącej wodzie i sparz wrzątkiem. 3. Do zmielonego mięsa dodaj pół jajka, kaszkę kukurydzianą i posiekany koperek, wyrób masę i uformuj z niej małe klopsiki. 4. Z pomidora zdejmij skórkę, jarzyny umyj pod bieżącą wodą, obierz, opłucz i pokrój w drobną kostkę. 5. Warzywa włóż do gorącej wody i gotuj razem...

  • Wypróbowany przepis na "Paprykarz cielęcy"

  • Klopsiki cielęce

    Przygotowanie 1. Mięso starannie umyj pod bieżącą wodą i zmiel. 2. Jajko dokładnie umyj w gorącej wodzie i sparz wrzątkiem. 3. Do zmielonego mięsa dodaj pół jajka, kaszkę kukurydzianą i posiekany koperek, wyrób masę i uformuj z niej małe klopsiki. 4. Z pomidora zdejmij skórkę, jarzyny umyj pod bieżącą wodą, obierz, opłucz i pokrój w drobną kostkę. 5. Warzywa włóż do gorącej wody...

  • Smaczny pomysł na "Klopsiki cielęce"

  • Klopsiki cielęce

    Przygotowanie 1. Mięso starannie umyj pod bieżącą wodą i zmiel. 2. Jajka dokładnie umyj w gorącej wodzie i sparz wrzątkiem. 3. Do zmielonego mięsa dodaj jajka, kaszkę kukurydzianą i posiekany koperek, wyrób masę i uformuj z niej małe klopsiki. 4. Z pomidorów zdejmij skórkę, jarzyny umyj pod bieżącą wodą, obierz, opłucz i pokrój w drobną kostkę. 5. Warzywa włóż do gorącej wody i gotuj...

  • Delikatne w smaku ,pikantne flaczki cielęce.

  • Pulpety cielęce - po 1. roku

    ...1. Koperek dokładnie umyj pod bieżącą wodą i posiekaj. 2. Jajko dokładnie umyj, a następnie sparz wrzątkiem. 3. Cebulę umyj, obierz i drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce. 4. Do zmielonego mięsa dodaj posiekany koperek, cebulę i jajko. 5. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki, a następnie uformuj z masy niewielkie mięsne kuleczki. 6. Wkładaj klopsiki do ok. 500 ml wrzątku i gotuj...

  • Pyszne, delikatne, kruche mięso. Warto sobie zafundować od czasu do czasu.

  • Klopsiki cielęce

    Składniki: 50 g cielęciny 1/2 jajka 1 łyżeczka kaszki kukurydzianej 1 gotowana marchewka 1 mały pomidor 1 pietruszka 1/2 łyżeczki koperku Sposób przygotowania: 1. Mięso starannie umyj pod bieżącą wodą i zmiel. 2. Jajko dokładnie umyj w gorącej wodzie i sparz wrzątkiem. 3. Do zmielonego mięsa dodaj pół jajka, kaszkę kukurydzianą i posiekany koperek, wyrób masę i uformuj...

  • Dzisiaj to już chyba każde kubki smakowe dopieściłem :) Potrawka cielęca ze świeżymi owocami to doskonały pomysł na pyszny i zaskakujący obiad, również nie wymaga od nas wiele wysiłku. W czasie duszenia możemy spokojnie przygotować drugie danie :) Jeżeli nie ma pytań czas brać się za gotowanie ;)

Artykuły na temat: gotowanie mięsa cielecego
  • Nóżki cielęce

    Kiedyś były nieodłącznym elementem rodzinnych spotkań. Dziś znów wracają do mody.

  • Gicz cielęca

    ...z puszki), 2 listki laurowe, olej do smażenia, sól i pieprz. Przygotowanie Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Oprósz solą oraz pieprzem, a następnie obtocz w mące. Obrane i umyte marchewki(...) z tłuszczem pozostałym po smażeniu mięsa wrzuć cebulę, mieszając zeszklij. Dodaj pokrojone marchewki, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz seler naciowy, mieszając smaż ok. 5 min.  Wlej wino...

  • Lasagne z cielęcymi kotlecikami

    Aby zapiekanka się nie rozpadała, należy kotlety rozbić na bardzo cienkie plastry. Będzie je łatwiej ułożyć na kostkach dyni.

  • Czy warto jeść mięso?

    Zdrowa dieta nie powinna być pozbawiona mięsa. Należy wybierać odpowiedni rodzaj dla siebie i jeść je z umiarem.

  • Gotuj razem z Sophią Loren

    Przedstawiamy 5 przepisów z książki "W kuchni z miłością. Najlepsze włoskie przepisy Sophii Loren", w której znajdziesz ponad 300 przepisów na przystawki, zupy, makarony, mięsa, ryby, warzywa i desery.

  • Mięso na winie

    Włoskie ossobuco Składniki na 4 porcje: 1 pęczek włoszczyzny, 2 średnie cebule, 2 pomidory, 1 pęczek szałwii, 3 gałązki rozmarynu, 4 plastry mięsa z giczy cielęcej(po ok. 30 dag każdy), 2 łyżki(...) 15 minut w posolonej wodzie. Roladki wyjąć, trzymać w cieple, aby nie wystygły. Mąkę wymieszać z odrobiną zimnej wody. Wlać do sosu z duszenia mięsa. Gotować, aż zgęstnieje, przyprawiając do smaku...

  • Gicz cielęca

    ...duszona z warzywami i grzybami leśnymi, podana z pierożkami leniwymi z patelni - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy

  • Cytrynowy kurczak picatta

    Smażony filet kurczaka w sosie z cytryną i kaparami to spopularyzowana przez Amerykanów wersja włoskiego dania picatta. W oryginalnej recepturze zamiast drobiu jest plaster mięsa cielęcego.

  • Przygotowanie Dokładnie oczyścić cielęcinę i usunąć tłuszcz. Przyprawić natką i pieprzem, dodać cebulę pokrojoną na 4 części (z 1 goździkiem na każdą część cebuli), sól, tymianek i 4 listki(...) cebulę i listki laurowe, odlać całą wodę z gotowania i ją odstawić. Do mięsa dodać maizenę i 1 żółtko. Wstawić na mały ogień i polać mięso wodą z gotowania, mieszać aż do uzyskania sosu.

  • Niedzielne mięso duszone

    ...i zachowuje swój kształt. Zbyt długie duszenie powoduje rozgotowanie mięsa. Duszony królik z oliwkami Składniki na 4 porcje : 1 duża cebula, 2 średnie marchewki, 50 dag pomidorów, 4 udka królika(...), szynkę, golonkę, boczek. Najodpowiedniejsze do duszenia części mięsa cielęcego to: karkówka, łopatka i mostek. Aby skruszało Aby mięso skruszało i nabrało smaku, przed duszeniem warto je zamarynować...