• Informacje na temat:

    gotowanie filet z indyka ze szpinakiem

Przepisy na temat: gotowanie filet z indyka ze szpinakiem
  • Rolada indycza ze szpinakiem i orzechami

    Można podawać ją na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno, np. do kanapek. Mięso z indyka jest jednym z najzdrowszych, a podane w tak smakowitym wydaniu zachwyci wszystkich domowników.

  • Inny smak drobiu.

  • Pieróg ze szpinakiem i serami

    Indyka można zastąpić innym mięsem.

  • Pieczona pierś indyka z nadzieniem ze szpinaku

  • Eskalopki drobiowe z ziemniakami i szpinakiem

    Składniki na 4 porcje: 80 dag filetu z piersi indyka, 2 pomidory, 20 dag sera mozzarella, 4 plasterki szynki, 80 dag ziemniaków, 1 cebula, 80 dag szpinaku (poza sezonem mogą być(...) i pomidorów. Posyp ziołami. Zapiekaj 10–15 min w temp. 175°C. Ziemniaki pokrój na połówki, zrumień na reszcie oleju. Podawaj z eskalopkami i duszonym szpinakiem. Ozdób ziołami. Przygotowanie: 45 min...

  • Smaczny pomysł na "Pieczeń z indyka ze szpinakiem"

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Kurczaka, wołowinę, żeberka czy indyka można przyrządzić bez dodatku tłuszczu! Wystarczy sól, miód, rękaw do pieczenia, folia aluminiowa i kilka innych "sztuczek".

  • Smaczny pomysł na "Rolada z indyka ze szpinakiem"

  • Mięsne rolady z warzywami

    Filet z indyka nadziewany szpinakiem Sposób przygotowania 1. Szpinak rozmroź na sitku i poczekaj, aż ocieknie. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanej oliwie. Dołóż liście szpinaku. Smaż 3-4 minuty. Przypraw na pikantnie solą, pieprzem i gałką. Filet z indyka umyj, osusz. Rozetnij na duży płat. Mięso lekko rozbij. Oprósz z obu stron solą, chili i pieprzem. Suszone...

  • Tani i szybki sposób na co nie co dobrego na obiad!!!

Artykuły na temat: gotowanie filet z indyka ze szpinakiem
  • Pieróg ze szpinakiem i serami

    ...1. Umytą paprykę przekrawamy na pół i po usunięciu pestek kroimy ją w kostkę. Obraną cebulę grubo siekamy. Filet z indyka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na małe kawałki. Szpinak(...) pokrojonego indyka i smażymy, aż mięso się podrumieni. Następnie dodajemy szpinak, paprykę, doprawiamy pieprzem, solą, przykrywamy i gotujemy 4-5 minut. Na koniec mieszamy z ricottą z jajkiem oraz...

  • Indyk uznawany jest za jeden z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest smaczny, chudy i lekkostrawny. Ale w jaki sposób zamienić go w ciekawe danie? Fot. 123RF/Picsel Indyk to bogate źródło białka - podstawowego budulca wszystkich narządów wewnętrznych i aktywatora wielu procesów zachodzących w naszym ciele. Po drób powinny sięgnąć osoby, które walczą ze zbyt wysokim cholesterolem, nadciśnieniem tętniczym i problemami sercowymi. Zawarte w jego mięsie cenne minerały - między innymi cynk, fosfor czy...

  • Modne, ale czy na pewno zdrowe?

    ...winegret, posypana orzechami włoskimi. Podwieczorek: Koktajl z malin i jabłka, z dodatkiem świeżej mięty, na bazie wody mineralnej. Kolacja: Pieczony filet z łososia, z duszonym szpinakiem (przepis(...). Jadłospis na 1 dzień Śniadanie: Plastry gotowanego na parze udźca z indyka, obsypanego suszonymi ziołami, sałatka z pomidorów i świeżej papryki z młodą cebulką. Drugie śniadanie: Pasta z jajek na...

  • Tadeusz Barowicz, autor wielu kulinarnych bestsellerów, zaprasza do wspólnego nowoczesnego gotowania. W kombiwarze można przygotować pełny obiad w zaledwie 30 minut, jednocześnie przygotować mięso, warzywa i ryby, a do tego ograniczyć tłuszcz i zachować smak produktów. Warto wykorzystać wszystkie możliwości urządzenia i przyrządzić w nim szybkie przekąski, takie jak pieczarki nadziewane wędliną, a nawet pasztet z jarzyn. A może wolisz doskonałe zapiekanki - ze szpinakiem, pomidorami, cukinią...

  • Zdrowy jadłospis

    ...z rzodkiewkami, ogórkiem, szczypiorkiem i z chlebem z pełnego ziarna, szklanka soku pomidorowego. Obiad Filet z piersi kurczaka (100 g - porcja) gotowany w wywarze z warzyw, z ziemniakami i surówką z marchewki oraz 1 łyżeczką chrzanu. Podwieczorek Kanapki - 2 kromki pieczywa pełnoziarnistego z masłem, pomidor, 2 plastry pieczeni z indyka przyrządzonej samodzielnie lub ze sprawdzonego źródła...

  • Z okazji świąt przygotowaliśmy dla Was fantastyczny prezent w postaci darmowej aplikacji Smaker.pl na urządzenia mobilne z androidem. Miło nam poinformować, że już od dzisiaj możecie przeglądać najnowsze przepisy ze Smakera korzystając z naszej darmowej aplikacji. Aplikację można pobrać ze sklepu Google play, jest ona przeznaczona na wszystkie urządzenia mobilne z systemem operacyjnym Android OS (począwszy od wersji 2.3.). Dzięki aplikacji dostęp do przepisów jest łatwy i wygodny. Po prostu...

  • Przyspieszamy metabolizm

    ...z 5 posiłków, ćwiczyć stosownie do fazy, jeść mięso bez azotanów. Zamiast kupować wędliny w sklepie, sama ugotuj polędwicę lub upiecz filet z indyka. 3. WIELKOŚĆ PORCJI zależy od tego, ile ważysz, oraz(...), gotowana pierś z kurczaka, brokuły, przekąska - gruszka, kolacja - zupa z indyka (bez skóry), białej fasoli i jarmużu. Przynajmniej jednego dnia podczas tej fazy wykonujemy ćwiczenia cardio (bieganie...

  • Przed wyjazdem na wakacje kamperem można przygotować zupy i inne potrawy, a następnie je zawekować. Warto mieć jednak kilka sprawdzonych przepisów pod ręką, by ugotować szybkie i sycące obiady i kolacje, na wypadek, gdyby zabrakło gotowych dań. Oto 3 pomysły na obiad, który bez trudu przygotuje się w kamperze. 1. Chłopski garnek Chłopski garnek to jedno z najsmaczniejszych, polskich dań jednogarnkowych. W garnku podsmaża się boczek lub kiełbasę, a następnie dodaje się pokrojone w kostkę...

  • Więcej energii w siedem dni!

    ...(z czwartku). KOLACJA: Sznycel z indyka z marchewką Dwie marchewki pokrój w słupki. Podduś na oleju, pod koniec dodaj łyżeczkę sosu balsamicznego. 150 g filetu z indyka obsmaż z obu stron na złoto. Ułóż(...) jabłko. II ŚNIADANIE: Kanapka z indykiem i sosem curry Łyżkę twarożku przypraw curry. Posmaruj nim przekrojoną bułkę i obłóż listkami sałaty, plasterkami pieczonego indyka, ogórka i czerwonej...

  • Z Katarzyną Meller rozmawiamy o rodzinnych tradycjach, programie "Ameryka Express" oraz kulinarnych podróżach w poszukiwaniu najciekawszych smaków. Fot. materiały prasowe/Food Network Czy zamiłowanie do gotowania towarzyszy pani od zawsze? Zamiłowanie do gotowania jest chyba w moim przypadku genetyczne. Moja mama nie tylko świetnie gotowała, była również autorką książek kucharskich i historykiem kulinarnym. Kiedy chciałam z nią porozmawiać, wiedziałam, że znajdę ją w kuchni. Od małego więc...