• Informacje na temat:

    gotowane mieso co robic

Przepisy na temat: gotowane mieso co robic
  • Pieczemy i gotujemy bez wpadek

    Wyśmienite ciasta Idealny lukier: Aby go przygotować, utrzyj 2 białka z 20 dag cukru pudru. Dodaj 2 łyżki przegotowanej, bardzo zimnej wody i miksuj, aż lukier będzie lśniący i gładki. Kolorowa dekoracja: Aby zabarwić lukier, dodaj do niego syrop malinowy, sok ze szpinaku lub szczyptę kurkumy wymieszanej z wodą. Bazie na cieście: Mazurek oblej polewą czekoladową. Ułóż na niej bazie - gałązki...

  • Radosna wege twórczość - przyprawa robi różnicę

    Kuchnia wegańska wcale nie musi być nudna. Choć - jak zauważa Katarzyna Gubała - zazwyczaj bazuje na jednym, podstawowym składniku, wystarczy dodać kilka przypraw albo nadać inną formę czy konsystencję daniu, aby zmieniło ono charakter...

  • Ekologiczny rosół robi karierę

    Nie tylko Polsce, ale i w Nowym Jorku coraz bardziej docenia się ekologiczny bulion. Jego podstawą jest kurze mięso o wysokiej jakości. Czy wkrótce Polacy, tak jak Amerykanie, będą pić rosół z papierowego kubka?

  • Gotowanie to moja wielka pasja

    Moda na gotowanie trwa. Wiemy coś o tym - do naszej redakcji przychodzą setki przepisów od Czytelniczek. Poprosiliśmy, by opowiedziały nam o swojej kulinarnej przygodzie.

  • Kulki z gotowanych ziemniaków

    Ziemniaczane kulki robi się naprawdę łatwo. Najszybciej znikają z talerzy dzieci - sami sprawdźcie.

  • Sztaby marketingowców pracują nad tym, żebyśmy robili jak największe zakupy

    Banki Żywności mówią natomiast, że są przygotowane i nie mamy podstaw, by im nie wierzyć. Byłam świadkiem sytuacji, kiedy Bank błyskawicznie zorganizował wolontariuszy i znalazł odbiorców dla tysięcy...

  • Jak gotować dla smyka?

    ...wrzątkiem. Blanszowanie neutralizuje enzymy, zmieniające wygląd i kolor warzyw. Jeśli są one dla malca za twarde, możesz je zmiksować lub drobniej pokroić. ● UGOTOWANE WARZYWA TRZEBA OD RAZU WYŁOŻYĆ(...) witaminę A tylko w 5-10 proc.). Dziecku po 1. roku można bez obaw podawać kupne mrożonki. Natomiast wcześniej warto dla niego zamrażać domowe zupki i przeciery. ● UGOTOWANE DANIA DO ZAMROŻENIA NALEŻY...

  • Gotowanie bez wpadek

    ..., obieraj je grubo, gdyż pod skórką kumulują się również substancje chemiczne. Czy warzywa gotowane w wodzie rzeczywiście tracą ponad połowę cennych składników? Tak. I właśnie dlatego lepiej jest...

  • Gotowanie dla smyka alergika

    Twój szkrab jest uczulony i musi dostawać posiłki inne niż reszta rodziny? Nie wpadaj w panikę. Wprowadzenie diety nie jest wcale takie trudne. Nasze rady ułatwią ci zorganizowanie domowej kuchni na nowo.

  • 10 zasad gotowania dla alergika

    Twój brzdąc ma alergię pokarmową i czeka cię wprowadzenie specjalnej diety? Dzięki naszym podpowiedziom bez większych trudności uporasz się z tym wyzwaniem.

Artykuły na temat: gotowane mieso co robic
  • Opanuj sztukę gotowania: Majonez i masło

    ...żółtko (lub kilka żółtek) i zacznij je energicznie ucierać za pomocą chochli lub łyżki, dodając jednocześnie po kropli oleju. Kiedy już wykorzystasz połowę przygotowanego oleju i uzyskasz stosunkowo(...) oczekiwaną kremowość każdej przygotowanej przez ciebie potrawie, począwszy od jambon beurre - klasycznej paryskiej kanapki z masłem i szynką, a skończywszy na domowych truflach czekoladowych. Pamiętaj, że...

  • Korzenie, bulwy, cebulki, łodygi, liście, kwiatostany i owoce - prawdziwe bogactwo aromatów, a przede wszystkim nieocenionych witamin w naturalnej, łatwo przyswajalnej postaci, soli mineralnych i mikroelementów.Bez warzyw trudno dzisiaj wyobrazić sobie smakowicie zastawiony stół. Są nie tylko nieocenionym dodatkiem smakowym do najwykwintniejszych potraw, ale także dekoracją - w zdecydowanej większości? jadalną. Bogactwo form przekłada się wprost na bogactwo możliwości ich wykorzystania, czego...

  • Robimy detoks laurowy

    Odwar z liści laurowych działa oczyszczająco. Zawiera także olejek eugenol, który ma właściwości przeciwzapalne. Dlatego warto go stosować nie tylko w kuchni, ale także leczniczo.

  • Wszystko wskazuje na to, że pogoda spłatała nam wyjątkowo niemiłego figla. Zapowiadaliśmy otwarcie sezonu grillowego, podsuwaliśmy pomysły na plenerowe biesiady, a póki co za oknami deszcz. Fot. 123RF/Picsel Zamiast siedzieć z nosami zwieszonymi na kwintę i poddawać się deszczowej aurze pomyślmy co zrobić, by uratować długi weekend. Przede wszystkim nie rezygnujmy ze spotkań towarzyskich. Z wypadu za miasto raczej nici, ale deszcz to jeszcze nie koniec świata. Obdzwaniamy zatem znajomych,...

  • Gotuję, nie marnuję!

    Polacy wyrzucają rocznie 9 mln ton żywności... Miesięcznie rodzina pozbywa się jedzenia za 200 zł*! Można jednak to zmienić, stosując się do kilku ważnych zasad gospodarności.

  • Tradycyjne uszka, przygotowywane misternie i z dużą dozą dbałości o ich wygląd i smak, z zebranymi jesienią, suszonymi grzybami, są idealnym uzupełnieniem barszczu. Jak je zrobić, aby były naprawdę smaczne? Fot. 123RF/Picsel Już niedługo, wraz z naszymi bliskimi, zsiądziemy do wigilijnej wieczerzy. Na świątecznym stole pojawi się dwanaście tradycyjnych potraw, a wśród nich z pewnością nie zabraknie uszek nadzianych aromatycznym farszem. Co zrobić, aby te niewielkie pierożki doskonale...

  • Od dziś nie jem mięsa

    W Polsce kwitnie moda na diety roślinne. Już ponad milion Polaków stosuje dietę wegańską lub wegetariańską. Czy to najzdrowszy wariant żywienia absolutnie dla każdego?

  • Mrożenie jest idealnym sposobem na przechowywanie mięsa. W ten sposób znacząco wydłużamy jego przydatność do spożycia oraz zachowamy jego naturalny smak. Warto jednak wiedzieć, w jaki sposób powinno się prawidłowo mrozić i rozmrażać tego typu produkty. Fot. 123RF/Picsel Do naszych zamrażarek nierzadko trafiają zbyt duże porcje obiadowe lub produkty, których nie zdążyliśmy zjeść, a chcielibyśmy uchronić je przed zepsuciem. Wiele osób stara się również w ten sposób maksymalnie wykorzystać...

  • Ewa Wachowicz: Gotowanie po krakowsku

    Po zimowej przerwie Ewa Wachowicz zaprasza na premierowe odcinki programu "Ewa gotuje". Prowadząca uwielbia potrawy kuchni regionalnych i lokalne przysmaki, i w ramówce wiosennej postara się pokazać ich jak najwięcej, zaczynając - jakżeby inaczej - w odcinku 352. od specjałów z Krakowa.

  • Święta Wielkiej Nocy za pasem, a my wciąż zastanawiamy się, jak zdążyć ze wszystkim na czas. O ile świąteczne porządki możemy zaplanować nieco wcześniej i rozłożyć je na konkretne dni tygodnia, to przygotowanie kulinarnych specjałów zawsze pozostaje zadaniem na ostatnią chwilę. Fot. 123RF/Picsel Warto jednak dokładnie przemyśleć i zaplanować działania, aby nie spędzić połowy świąt w kuchni. Co ułatwi nam świąteczne gotowanie? Przedstawiamy kilka praktycznych porad, jakie warto wprowadzić w...