• Informacje na temat:

    gotowana ryba w słoikach

Przepisy na temat: gotowana ryba w słoikach
  • Przetwory z ryb.

  • ZDROWA RYBA GOTOWANA W SAM RAZ NA WIGILIJNY STÓŁ,NAPEWNO ZACHWYCI GOŚCI .

  • Składniki: 1 kg ryb z morszczuka lub mintaja - filety, 1 puszka brzoskwini, 3-4 średnich cebul, 1 mały słoik ketchupu, 1 słoik czerwonej papryki.

  • Sprawdzony przepis na "Gotowana ryba z warzywami"

  • Odkryj żurawinę

    Jest rewelacyjna nie tylko do mięs. Także do ryb i deserów. Warto ją zamrozić albo ususzyć – w każdej postaci to skarbnica witaminy C. Korzystaj, póki jest na nią sezon.

  • Smaczny pomysł na "Ryba gotowana na parze z ziemniakami"

  • Keczup z pomidorów

    Czy wiesz, że keczupu nie wymyślił Henry Heinz? Pierwszy keczup powstał w XVII wieku w Chinach i był stosowany jako słodko-kwaśna przyprawa do dań rybnych. Sos sporządzano z marynowanych w occie ryb. Zresztą jego nazwa znaczy dosłownie: zaprawa do ryb - z chińskiego kôe-chiap - pisze Patrycja Machałek, autorka książki "Przetwory z pomysłem".

  • Bardzo proste ale za to bardzo pyszne zatrzymanie smaku lata uwięzionego w leśnych jagodach. Mnie zawsze kojarzą się z kaszą manną i pod tym kątem je zrobiłem.

  • Dorsz w sosie musztardowym

    Delikatny sos musztardowy to doskonały dodatek do białych ryb. Pasuje też do jajek na twardo i podsmażanej kiełbasy.

  • Mięso w słoikach to nie lada przysmak. Aromatyczne, rozpływające się w ustach z pyszną galaretką. Podczas przygotowania mięsa do słoików ważne jest by dodać sporo tłustego. Stąd też w moich składnikach podgardle czy boczek. Bez dodatku tłustych kawałków mięso będzie za suche. Przyprawiłam je prostymi przyprawami i to była najlepsza decyzja. Smak własnie tkwi w prostocie. Bez ulepszaczy i tylko sól, czosnek czy majeranek. Miałam mięso wieprzowe.

Artykuły na temat: gotowana ryba w słoikach
  • Śmiertelna trucizna w słoikach

    Choć bywa stosowany w medycynie kosmetycznej, jest też jedną z najsilniejszych trucizn. Najczęściej dostaje się do organizmu ze źle przygotowanych przetworów domowych. Dlatego tak ważne jest ich gotowanie co najmniej trzy razy w odpowiednich odstępach czasu. Zapobiegliwość może uratować życie.

  • Święta muszą być pełne tradycji

    Gotowanie to ich pasja! Ale świąt Bożego Narodzenia nie wyobrażają sobie bez tradycyjnych polskich dań, bez wspomnień i rodzinnych rozmów pełnych ciepła i miłości.

  • ... z czym ten smazony ...  karp wigilijny

      ryby byly ... byly ... no czas na dodatek do ryb czyli wlasciwie karpia smazonego tradycyjnie ... SWIATECZNE  KROKIETY  ZIEMNIACZANE ... Ziemniaki gotujemy...

  • Cztery powody, dla których warto jeść płotki

    ...w mące. Smaż na oleju na złoto. Układaj rybę w słoikach, przekładając plastrami cebuli, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Zagotuj składniki zalewy. Gorącą zalej ryby, zakręć. Odstaw na 3-4 dni...

  • Królowa lodu: Chłodzenie pod kontrolą

    ...zostaną zlikwidowane.  Ostrożnie podchodź do mrożenia ryb i owoców morza. Mogą być sprowadzone z dalekich akwenów i bardzo prawdopodobnie, że już na kutrze rybackim były zamrożone. Pamiętaj, by nie(...) w słoikach. Pamiętaj tylko, by nie napełniać ich po brzegi. Zmieniając stan płynny w stały, zwiększają swoją objętość i mogą rozsadzić szkło. Resztki bulionu, rosołu lub wina (przydadzą się do sosów) wlej do...

  • Dieta na dobry wzrok

    ...sezamu oraz morskich rybach. Zobacz także: 

  • Te wspaniałe buraki!

    ...ustawić na blasze tak, aby się nie stykały, wlać ok 2 cm wrzątku. Kiedy w słoikach pojawią się bąbelki powietrza, zredukować temp. Do 100 st. i trzymać jeszcze 30 minut. Przechowywać w ciemnym...

  • Trzy rośliny, które warto jeść, gdy brakuje wapnia

    ...: - Witamina D3 - jest konieczna, by organizm mógł wchłonąć wapń z pożywienia. Znajdziesz ją m.in. podczas 15-20 minut spaceru w słoneczny dzień, w rybach morskich, jajkach, olejach roślinnych. - Fosfor(...) w rybach, fasoli, orzechach, nabiale. Po czym rozpoznać niedobór wapnia Pierwszym sygnałem są skurcze mięśni, bóle w stawach i drętwienie kończyn. Złamanie lub pęknięcie kości po 50. roku życia może...

  • Jedz to, co daje supermoc!

    ...temu pokryjesz zapotrzebowanie na kwasy omega-3, a zanieczyszczenia, które jednak kumulują się w rybach, nie zagrożą twojemu zdrowiu. Na wszelki wypadek lepiej jeść różne, bo każda chłonie inne metale...

  • Niebezpieczna choroba

    ...dobierać produkty, by uzupełnić niedobór żelaza. Najlepszym jego źródłem są produkty pochodzenia zwierzęcego. Zawierają tzw. żelazo hemowe, zawarte m.in. w mięsie i rybach. Znacznie trudniej organizm...