• Informacje na temat:

    gotowana młoda kapusta z koperkiem

Przepisy na temat: gotowana młoda kapusta z koperkiem
  • Gulasze z młodą kapustą

    Młoda kapusta jest delikatna i ma subtelny smak. Połączona z innymi warzywami, mięsem oraz odpowiednio dobranymi przyprawami nie będzie miała sobie równych. Sami spróbujcie!

  • Świetny, lekko pikantny dodatek do obiadu. Jest tak smaczna , że można zjeść ją samą. Polecam.

  • Gołąbki z młodą kapustą

    ...strumieniem wlej mleko. Podgrzewaj, aż sos zgęstnieje. Przypraw go solą, pieprzem, papryką i sokiem cytrynowym. Upieczone gołąbki udekoruj pozostałym koperkiem, podaj z sosem cebulowym. 

  • Nareszcie w sklepach i na ryneczkach od jakiegoś czasu można znaleźć młodą kapustę. Bardzo ją lubię, dlatego jak tylko ją zobaczyłam to nie wahałam się ani chwilę i postanowiłam ją przyrządzić. Dodatkiem do niej był oczywiście aromatyczny koperek. :)

  • Młoda kapusta na trzy sposoby

    Młoda kapusta: delikatna, krucha i łagodna w smaku. Doskonały pomysł na letni obiad!

  • Młoda kapusta idealna do każdego wiosennego obiadu.

  • Jednogarnkowe dania z botwinką i młodą kapustą

    ...kapusta się nie rozgotowała). Wyjmij żeberka, obierz mięso z kości i pokrój na kawałeczki. Dorzuć do garnka. Potrawkę podawaj posypaną koperkiem.  Sznycle z jarzynami Sposób przygotowania...

  • Przepis na młodą kapustę na słodko. Można również zrobić w wersji z kapustą pekińską. Dodatek kiełbasy, przecieru pomidorowego i kopru sprawia, że kapusta jest niezwykle aromatyczna.

  • Młoda kapusta inaczej

    ...​Majowy przysmak - młoda kapusta. Wszyscy ją lubią i często gości na naszych stołach. Tradycyjnie przygotowuje się ją z koperkiem i młodą cebulką. Wystarczy jednak odrobina fantazji, by znany przysmak wystąpił w nowej odsłonie.

  • Przygotujcie dużą łyżkę do zjedzenia tej kapusty prosto z garnka... taaaaka pychota.

Artykuły na temat: gotowana młoda kapusta z koperkiem
  • Młode warzywa

    ...składniki. Sos odstaw na 5-10 minut. Tuż przed podaniem połącz poszatkowaną kapustę z dymką, koperkiem, ogórkami i cząstkami pomidorków. Przełóż sałatkę na ozdobny półmisek, polej sosem, udekoruj świeżymi...

  • Kapustka króluje nie tylko na boisku, ale także na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon (nie ten sportowy) i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które wręcz zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, letnie dni. Warto wiedzieć, że warzywo to jest nie tylko wyjątkowo...

  • Młoda kapusta

    Kapusta jest bogata w fosfor, mangan, miedź, potas, wapń, żelazo, sód, a także witaminy: A, C, E oraz z grupy B. Zawiera również sporo siarki - pierwiastka odpowiedzialnego za piękne włosy i zdrowe paznokcie. To typowo polskie warzywo powinno bardzo często pojawiać się w naszym jadłospisie. Młoda kapusta, w przeciwieństwie do jej jesiennej starszej siostry, najlepsza jest surowa, lub krótko...

  • Wykorzystajcie sezon na młodą kapustę i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Jedząc kapustę dostarczymy do naszego organizmu wiele innych składników odżywczych. Czy wiedzieliście, że kapusta zawiera tyle samo cennej witaminy C, co cytryna, a głąb nawet więcej? Substancja ta jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu, a zwłaszcza układu odpornościowego, o czym z pewnością...

  • Bukiety młodych warzyw

    Porcja: 220 kilokalorii Młoda kapusta ze schabem Składniki na 4 porcje: ok. 70 dag schabu np. środkowego, duża główka młodej kapusty lub 2 małe, 1/2 kg dojrzałych pomidorów, 2 cebule, sól, pieprz(...) zmielonym pieprzem. Jeśli kapusta jest za rzadka, możesz ją zagęścić zasmażką przygotowaną z masła i mąki. 6. Plastry schabu usmaż na rozgrzanym oleju na złoto i podawaj z kapustą. Świetnym dodatkiem do...

  • Kapustka króluje na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Warzywo to pozwoli wam przygotować proste i sycące dania, które dosłownie zachwycają smakiem. Warto wiedzieć, że młoda kapusta jest nie tylko wyjątkowo pyszna, ale i bardzo zdrowa. Znajdziecie w niej mnóstwo witaminy C, A,E...

  • Trzy kapuśniaki

    .... Posypać siekanym koperkiem.

  • Młoda kapusta jest rarytasem, na który warto czekać cały rok. Aby ją odpowiednio uhonorować, należy zaopatrzyć się w najlepsze przepisy. Fot. 123RF/Picsel Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, ciepłe dni. Młoda kapusta - smaczna, ale czy zdrowa? Kapusta powszechnie jest uznawana za warzywo ciężkostrawne, a tym samym niezbyt zdrowe. Warto jednak...

  • A na talerzu maj

    ...posyp umytym i posiekanym koperkiem. Zupa powinna być słodko-kwaśna, gęsta, z pływającymi chrupiącymi kawałkami kapusty.  Karkówka na szparagach z sałatką z ziemniaków, rzodkiewek i fety Dla(...), pokrój na połówki. Jeszcze ciepłe wymieszaj z łyżką masła i posiekanym koperkiem. Rzodkiewki i pomidorki umyj, podziel na połówki. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Ser pokrusz na niewielkie kawałki. Na...

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Do kapusty przylgnęła łatka warzywa ciężkostrawnego, które zupełnie nie nadaje się dla osób, chcących zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Skąd to przekonanie? Otóż w tradycyjnej, polskiej kuchni kapustę zwykle serwuje się z ciężkimi dodatkami - golonką, boczkiem lub kiełbasą. Jednak w wydaniu bożonarodzeniowym...