• Informacje na temat:

    gotowana kiełbasa z piekarnika

Przepisy na temat: gotowana kiełbasa z piekarnika
  • Zapiekanki z kiełbasą: Łatwe, niedrogie, smakowite!

    ...przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z oliwą. Polej zapiekankę. Zrób w niej łyżką 4 wgłębienia. Wbij jajka. 4. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Piecz 35 minut. Dobre rady kucharza...

  • Kiełbasa w piwie

    ...: 1. Kawałki kiełbasy włóż do garnka, zalej wodą o temperaturze 75-80°C (tak aby kiełbasa była całkowicie przykryta). Postaw na małym ogniu i trzymaj tak przez 15 minut. Woda powinna tylko lekko "mrugać", a nie gotować się. W przeciwnym razie kiełbasa może popękać. 2. Sparzoną kiełbasę ponakłuwaj w kilku miejscach wykałaczką. Ułóż w żaroodpornym naczyniu. Podlej połową piwa. Musztardę wymieszaj z miodem...

  • Pieczemy i gotujemy bez wpadek

    ...ciasta: Nie oszczędzaj czasu na wyrabianiu ciasta drożdżowego. Musisz to robić tak długo, aż masa zacznie odstawać od ścianek naczynia i dłoni. Wtedy ciasto się uda! Pyszny żurek i kiełbasa Gdy jest(...) do niego na 10 min pokrojone jabłko, surowy ziemniak lub 2 surowe białka. Później przecedź zupę i... gotowe! By kiełbasa nie pękała: Zanim ugotujesz, upieczesz lub usmażysz białą kiełbasę, nakłuj ją...

  • A’la pizza z oscypkiem i kiełbasą myśliwską

    ...ułóż plasterki pomidorów. ew. lekko posyp je suszonymi ziołami i solą.  4. Pizzę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 185 st. C. Zapiekaj ok. 20 minut. Udekoruj, np. świeżymi ziołami.

  • Biała kiełbasa glazurowana

    ...piekarnika 180 st. C. Wymieszaj wszystkie składniki glazury. Kiedy kiełbasa zacznie się rumienić posmaruj ją glazurą. Piecz 10 min, ponownie wyjmij, przewróć, posmaruj resztą glazury i piecz jeszcze...

  • Trzy odsłony ziemniaka – jak wyczarować z niego pyszne danie?

    ...startym serem. Wstaw do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz przez około 30 minut.

  • Michel Moran zdradza swoje najlepsze przepisy

    ...tarty wylać krem, rozłożyć na nim śliwki, posypać cukrem waniliowym i włozyć do piekarnika na 30-40 minut. Po wyjęciu  z piekarnika posypać brązowym cukrem i podawać.   Wszystkie przepisy...

  • Obiady wielkanocne dla leniwych i początkujących

    Mimo panującej sytuacji święta zbliżają się wielkimi krokami. Do tej pory śniadanie i obiad w wielkanocną niedzielę jedliście u rodziców. Jednak w tym roku musisz wspiąć się na wyżyny kulinarnych umiejętności i świąteczne dania przygotować samodzielnie.

  • Zapiekany kociołek

    ...soli i pieprzu. Ostatni pomidor pokrój, włóż do potrawy. Duś 20 min. 4. Gulasz przełóż do żaroodpornego naczynia, przykryj je i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Piecz 20 min. Śmietanę...

  • Trzy sprawdzone przepisy na wielkanocny żurek

    ...piekarnika na 15 minut. Ciepły żurek nalewamy do podpieczonego chlebka i podajemy z kawałkami ugotowanego jaja. Zupę posypujemy świeżym majerankiem. Żurek na szynce Sposób przygotowania...

Artykuły na temat: gotowana kiełbasa z piekarnika
  • Pomidory faszerowane kaszą z serem i kiełbasą

    Wyglądają wspaniale, jeszcze lepiej smakują.

  • W tym roku rezygnujesz z tradycyjnego, majówkowego grilla? Sprawdź, jak przygotować pyszną kiełbasę w zaciszu własnej kuchni. Fot. 123RF/Picsel W przypadku majówki wielu Polaku już od lat ma takie same plany kulinarne: grillowana kiełbasa i ewentualnie nieco innych przysmaków z rusztu. W tym roku może wyglądać to nieco inaczej. Czy jednak w takiej sytuacji musimy rezygnować z ulubionych dań? Nic z tych rzeczy. Alternatywą dla tradycyjnego grilla węglowego może być specjalna patelnia,...

  • Dobre pomysły na kiełbasę

    W zapiekance, w gorącej zupie albo z piekarnika... Smacznego!

  • Doskonała przekąska na świąteczny stół Składniki: • 8 białych kiełbasek JBB • opakowanie ciasta francuskiego • cebule • majeranek • 1 jajko • masło do podsmażenia • sól, pieprz • 1 łyżka cukru Składniki na sos:• 150 ml słodkiej śmietanki • 3 łyżki chrzanu • sól i biały pieprz Sposób przygotowania: Białą kiełbasę parzymy na wolnym ogniu około 15 minut, następnie ściągamy z niej skórę. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na maśle, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i cukrem. Ciasto...

  • Biała kiełbasa glazurowana

    Kiełbasę nakłuj, włóż do garnka, zalej wodą, zagotuj. Zmniejsz płomień i na wolnym ogniu gotuj około 15 min. Wyjmij, osącz, przestudź i posmaruj olejem. Tak przygotowaną kiełbasę włóż do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180° C. Wymieszaj wszystkie składniki glazury. Gdy kiełbasa zacznie się rumienić, posmaruj ją połową glazury. Piecz 10 min, ponownie wyjmij, przewróć, posmaruj pozostałą...

  • Z Pawłem Małeckim, jednym z najbardziej znanych polskich cukierników, rozmawiamy o słodkościach, rekordach Guinessa i kulinarnych inspiracjach. Przekonajcie się, czy czekolada może się znudzić. Czy czuje pan, że cukiernictwo to raczej domena pań? Paweł Małecki: Jeżeli ktoś ma pasję, to płeć nie ma tu znaczenia. Wybitnym cukiernikiem może być zarówno kobieta, jak i mężczyzna. W Polsce mamy bardzo dobrych cukierników. Badania faktycznie wskazują, że amatorsko wypiekami i słodkościami częściej...

  • Pyszności z kiełbasą

    ...pieprzu i ziela angielskiego Przygotowanie: 1. Z małych chlebków wydrąż miąższ, włóż je na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180° C. 2. Boczek, kiełbasę i szynkę pokrój w kostkę. Do(...). Każdy z rożków posmaruj mlekiem z żółtkiem (zrób to specjalnym pędzelkiem), a następnie posyp część rożków makiem, a część sezamem. Wstaw blachy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200° C. Piecz je...

  • W okresie Wielkanocy nie sposób nie postawić na stole tradycyjnych polskich potraw: ćwikły, sałatki (zwykle jarzynowej, którą przecież uwielbiają Polacy), faszerowanych jaj, pasztetu, starannie udekorowanego mazurka czy pieczonej białej kiełbasy. A także zup, w których zwykle się ona pojawia – czyli barszczu białego i żurku. Tarta z białą kiełbasą to nowoczesna wersja klasycznego dania/materiały promocyjne Białą kiełbasę można przecież podać w innym, nieco unowocześnionym i niekoniecznie...

  • Biała kiełbasa glazurowana

    Kiełbasę nakłuj, włóż do garnka, zalej wodą, zagotuj. Zmniejsz płomień i na wolnym ogniu gotuj około 15 min. Wyjmij, przestudź, posmaruj olejem. Przygotowaną kiełbasę włóż do piekarnika 180°C. Wymieszaj wszystkie składniki glazury. Kiedy kiełbasa zacznie się rumienić, posmaruj ją glazurą. Piecz 10 min, ponownie wyjmij, przewróć, posmaruj resztą glazury i piecz jeszcze kolejne 10 min. Podawaj na...

  • Mało kto wyobraża sobie bez niej święta. Pyszna i soczysta, może być jedzona na wiele sposobów. W polskich domach głównie jest jednak łączona z kwaśnym żurem. A skoro jest u nas tak lubiana, warto się czegoś o niej dowiedzieć. Fot.123RF/Picsel Biała kiełbasa wywodzi się z Wielkopolski, gdzie była jedzona już w wieku XVII. W polskiej tradycji jest to kiełbasa surowa lub parzona, niezbyt mocno rozdrobniona, zwykle przygotowywana z wieprzowiny wzbogacanej czasem wołowiną. W sklepach dostępna...