• Informacje na temat:

    gotowana czerwona kapusta

Przepisy na temat: gotowana czerwona kapusta
  • Surówka z czerwonej kapusty

    ...octem. Połącz z surówką, wymieszaj. Sposób babuni Czerwona kapusta bardzo dobrze znosi chłód i długie przechowywanie. Niewykorzystaną część główki możesz więc zamrozić (będzie dobra nawet do...

  • Modra kapusta po śląsku

    Czerwona kapusta w wersji obiadowej to stary, tradycyjny przepis wywodzący się z wyrazistej kuchni śląskiej. Na Górnym Śląsku na to danie mówi się "modro kapusta", a każda gospodyni ma swoją własną, tajną recepturę, która sprawia, że ów dodatek smakuje rewelacyjnie.

  • Gotowana kiszona kapusta

    Żeby oczyścić organizm należy sięgnąć po kiszoną kapustę. Nie tylko zawiera wiele witamin, lecz również poprawia przemianę materii i łagodzi stres. Nie zapominajmy o niej w codziennej diecie.

  • Młoda kapusta na trzy sposoby

    Młoda kapusta: delikatna, krucha i łagodna w smaku. Doskonały pomysł na letni obiad!

  • Risotto z czerwoną kapustą

    Świetny dodatek do mięs

  • Słoiczek sałatki z czerwonej kapusty i sosu z mandarynek z bakaliową nutą

    Sposób przygotowania Młodą kapustę szatkujemy na drobne paski. Następnie delikatnie przez ok 2-3 minut gotujemy na parze, tak aby kapusta nabrała delikatnej miękkości, ale nie rozgotowała się. W tym czasie w osobnym naczyniu wyciskamy sok z 3 mandarynek, dodajemy do niego Złote owoce, kilka liści mięty, czekamy aż bakalie delikatnie zmiękną i następnie blendujemy całość. Pozostałe mandarynki...

  • Jednogarnkowe dania z botwinką i młodą kapustą

    ...kapusta się nie rozgotowała). Wyjmij żeberka, obierz mięso z kości i pokrój na kawałeczki. Dorzuć do garnka. Potrawkę podawaj posypaną koperkiem.  Sznycle z jarzynami Sposób przygotowania...

  • Soczewica z kapustą

    Wypróbuj nowy przepis.

  • Gotowanie to moja wielka pasja

    ...potrawy. Ostatnio na stole króluje rosół, klopsiki i młoda kapusta. Jemy też dużo owoców i warzyw - wymienia Aneta. - Wszystko tu mamy ekologiczne, swoje. Mieszkamy w małej wsi pod Żyrardowem. Obok...

  • Kociołek z kapustą

    Zamiast tradycyjnego bigosu.

Artykuły na temat: gotowana czerwona kapusta
  • Wielka księga smaków: Kapusta czerwona

    Wykorzystuje się ją do surówek, może być gotowana, duszona albo kiszona. Podaje się jako dodatek do pieczonych mięs z ciemnym sosem. Po wiedeńsku: Kapustę poszatkuj i przełóż do miski ze startym jabłkiem, kminkiem, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Ugnieć wszystko, przykryj i odstaw na 2 godziny. Masło rozgrzej na patelni, wsyp cukier (skarmelizuj), dodaj piórka cebuli (zeszklij ją) i podlej...

  • Roladki z surówką z czerwonej kapusty

    1. Marchew i seler obierz, pokrój w cienkie słupki. Cebulę obierz, potnij na cienkie cząstki. Ogórki przekrój wzdłuż, a potem każdy na 4 cząstki. Plastry...

  • ​Falafel z jogurtem, bakłażanem i sałatką z kapusty czerwonej

    Przepis z książki “Pora na lunch". Czas przygotowania: 10 minut + gotowanie 40 minut. Liczba porcji: 1 duża.

  • Sałatka z soczewicą i czerwoną kapustą

    Słodko-kwaśna sałatka.

  • 5 niezwykłych właściwości zdrowotnych kapusty

    Kapusta, o czym mało kto wie, zajmuje czołowe miejsce wśród produktów, które nas leczą.

  • Papardelle z karmelizowaną czerwoną kapustą i gorgonzolą

    Wiem, nie brzmi to skromnie, ale w tym wypadku nie potrafię opisać innymi słowami, jak pyszne jest danie przygotowane według poniższego przepisu. Długo duszona kapusta nabiera słodkości, która(...) główka czerwonej kapusty 1 czerwona cebula 100 g gorgonzoli 40 g masła 100 ml octu balsamicznego 4 łyżki cukru 2 gałązki świeżego tymianku 350 g makaronu papardelle garść orzechów...

  • To musisz wiedzieć o czerwonej kapuście

    Aby czerwona kapusta nie straciła podczas gotowania koloru, zakwaszam wodę octem lub sokiem wyciśniętym z cytryny.

  • Strudel z kapustą i dodatkami

    Kapusta jest zdrowa, tania i dostępna przez cały rok. I nie musi być nudna. Wyczaruj z kapusty niesamowite potrawy.

  • Miniaturowa kuzynka kapusty

    Brukselka jest skrzyżowaniem jarmużu z kapustą. Wyczarujesz z niej znakomite dodatki do obiadu albo samodzielne dania.

  • Księga smaków: Biała kapusta

    Do Polski kapusta ta przywędrowała z Niemiec w XIV w. Dziś należy do najpopularniejszych u nas warzyw i trudno sobie bez niej wyobrazić rodzimą kuchnię. Ze względu na to, że świetnie daje się kapustę przechowywać, możesz się nią cieszyć przez cały rok. Najpopularniejsza jest kapusta kiszona, ale i ze świeżej można wyczarować pyszne dania. Najczęściej wykorzystywana jest do surówek. Świeże...

Zdjęcia na temat: gotowana czerwona kapusta