• Informacje na temat:

    gotowac smietane

Przepisy na temat: gotowac smietane
  • Edward Pożerski - prekursor szybkiego i zdrowego gotowania

    Dziś szefowie kuchni prześcigają się w pomysłach na błyskawiczne i wartościowe dania. Jednak mało kto wie, że prekursorem takiego podejścia do kulinariów był Edouard de Pomiane, a właściwie Edward Pożerski, który w latach 30. wydał książkę "Gotowanie w 10 minut".

  • Świąteczne gotowanie z rodziną

    Koniecznie przygotuj te dania na tegoroczne święta!

  • Pieczemy i gotujemy bez wpadek

    Długa lista sprytnych patentów, dzięki którym z łatwością przygotujesz święta.

  • Zdrowe gotowanie dla twojego dziecka

    Aby dziecko jadło zdrowo, ważne jest nie tylko co, ale i w jaki sposób gotujesz. Poznaj zasady, których warto się trzymać, przygotowując posiłki dla pociechy.

  • Carbonara – fakty i mity

    Carbonara, obok Bolognese, pizzy (choć tu pamiętać musimy, że jej forma zależy od regionu kraju), ravioli i tiramisu jest jednym z flagowych dań kuchni włoskiej. Jak jest przepis na prawdziwą carbonarę? Czy do carbonary można dodać śmietanę? Jakie mięso wybrać? Odpowiedź na te pytania znajdziecie w poniższym tekście!

  • Kalafiorowe cuda

    Zapiekany, smażony, gotowany, serwowany solo lub jako... spód do pizzy. Sposobów na podawanie kalafiora jest mnóstwo. Poniżej przedstawiamy nasze ulubione.

  • Tortilla ze szczypiorkiem

    Ziemniaki obierz, umyj, gotuj w osolonej wodzie.

  • Zupa ogórkowa

    Prawdziwa chluba polskiej kuchni, uwielbiana przez dzieci i dorosłych. Smakuje kapitalnie zwłaszcza wtedy, gdy gotowana jest na żeberkach.

  • Wakacyjny obiad jak u babci

    Zapraszamy na smaki dzieciństwa! Potrawy, które babcia gotowała nam migiem, a my zjadaliśmy jeszcze szybciej...

  • Dwukolorowa zapiekanka

    Ziemniaki obierz, umyj, gotuj w osolonej wodzie około 10 minut.

Artykuły na temat: gotowac smietane
  • Opanuj sztukę gotowania: Majonez i masło

    Emulsje są efektywnym narzędziem służącym do wzbogacania prostych smaków, co możemy uczynić na przykład poprzez dodanie dwóch łyżek masła do smażonego na patelni makaronu, łyżki majonezu do suchej i kruszącej się sałatki z jajek lub kremowego winegretu do pokrojonych w plasterki ogórków i pomidorów w celu uzyskania prostej i smacznej letniej sałatki - pisze Samin Nosrat w swojej książce "Salt Fat Acid Heat. Cztery składniki".

  • Aby gotować, nie wystarczą chęci ani odpowiednio zaprojektowana kuchnia. Bez właściwych narzędzi i sprzętów kuchennych niewiele osiągniemy, a niektórych czynnościom będziemy musieli poświęcić naprawdę dużo czasu. Na szczęście, producenci akcesoriów kuchennych ułatwiają nam pracę oferując przydatne sprzęty i narzędzia. Fot. 123RF/Picsel Stojak na noże w kształcie serca? Uchwyty do trzymania stron książki kucharskiej? Radiotoster? To już nie są wytwory fantazji, a produkty oferowane przez...

  • Zdrowe gotowanie dla twojego dziecka

    Aby dziecko jadło zdrowo, ważne jest nie tylko co, ale i w jaki sposób gotujesz. Poznaj zasady, których warto się trzymać, przygotowując posiłki dla pociechy.

  • Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, dlatego nasza redakcja postanowiła sprawdzić co pojawi się na świątecznym stole Michela Morana oraz kilku znanych blogerek. Fot. materiały prasowe Kilka dni temu mieliśmy okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych marki Kenwood. Głównym prowadzącym był Michel Moran - ambasador marki, znany wam chociażby z show Masterchef. Swoimi świątecznymi przepisami podzieliły się z nami również popularne blogerki. Kulinarne wskazówki Przedświąteczne spotkanie...

  • Gotuję, nie marnuję!

    Polacy wyrzucają rocznie 9 mln ton żywności... Miesięcznie rodzina pozbywa się jedzenia za 200 zł*! Można jednak to zmienić, stosując się do kilku ważnych zasad gospodarności.

  • 800 pyszności na czas kryzysu! Zupy, zapiekanki, potrawy z kaszy i ryżu, pizze ,tarty, grzanki, sałatki, surówki, przystawki, dania z warzyw, drobiu i ryb, sosy, desery, ciasta, napoje Z najprostszych składników można wyczarować bogactwo smaków! Tadeusz Barowicz - mistrz kuchni, którego książki trafiły do dziesiątek tysięcy klientów KLUBU DLA CIEBIE - zaprasza na kurs taniego gotowania. Zdziwisz się, na jak wiele sposobów można przygotować mielone mięso, filety rybne lub kaszę gryczaną! Z...

  • Kabaczki w sosie czosnkowym wg Darka Kuźniaka gotuj z Crock-Pot

    lekkie, wegetariańskie, smaczne i zdrowe

  • Gotowanie może być fantastycznym sposobem na oderwanie się od przyziemnych spraw związanych z pracą lub pomysłem na spędzenie czasu w gronie najbliższych. Zwłaszcza gdy okoliczności nie sprzyjają wychodzeniu z mieszkania. Fot. materiały prasowe Rozwiązaliście wszystkie krzyżówki, kolekcja puzzli zebrana w domu nie ma już przed Wami żadnych tajemnic, a scenariusze ulubionych gier planszowych znacie na pamięć? Zamiast włączać telewizor lub komputer, zaproście bliskich do kuchni. Kto powiedział,...

  • Gotowanie jest seksowne

    Kiedyś Miss Polonia i najseksowniejsza rzeczniczka rządu w historii trzeciej RP, dziś od wielkiego świata woli zacisze swojej kuchni, w której uczy Polaków gotować. Mówi "stop" drastycznym dietom, chwali tłuszcz i przekonuje, że gotowanie jest niezwykle intymnym zajęciem. Nam Ewa Wachowicz opowiada o swoich ulubionych potrawach.

  • „Pomaganie przez gotowanie” – pod takim hasłem ruszyła akcja marki Knorr prowadzona we współpracy z Fundacją Samodzielność od Kuchni. Fot. materiały prasowe Inicjatywa opiera się na organizacji warsztatów kulinarnych dla wychowanków domów dziecka według programu prowadzonego od trzech lat przez Fundację Samodzielność od Kuchni. Dzięki nim mają oni szansę zdobywania umiejętności gotowania i, co równie ważne, nauki samodzielności. Akcja ma charakter długofalowy - rozpoczęta we wrześniu, będzie...