• Informacje na temat:

    goscie cos na cieplo

Przepisy na temat: goscie cos na cieplo
  • 5 szybkich, nietuzinkowych przekąsek z hummusem

    Zbliża się impreza, goście już niemal czekają u drzwi, a ty wciąż jesteś w rozsypce? Oto propozycje na szybkie, niecodzienne przekąski z dodatkiem hummusu, którymi uraczysz swoich znajomych!

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    Księżowskie gospodynie przechowały sekret polskiej kuchni - uczciwego, serdecznego gotowania. Łukasz Modelski, badacz kulinarnych zagadek przeszłości, namówił je do zwierzeń. I do tego, by podzieliły się przepisami. Tak powstała książka "Kuchnia na plebanii".

Artykuły na temat: goscie cos na cieplo
  • Niech żyje bal!

    ​Do picia było ciepłe wino, na zakąskę chleb ze smalcem, a do domu wracało się śmieciarką za sto złotych. Dobra impreza? Najlepsza! Najwspanialsze bale karnawałowe i balangi z czasów PRL wspominają dla nas Jan Nowicki, Hanna Bakuła, Andrzej Grabowski i Magdalena Zawadzka. Bywalcy salonów, knajp i domówek. Okazuje się, że do fajnej zabawy nie trzeba wcale sushi, szampana i szpilek za kilka tysięcy.

  • Wiosną serwujemy orzeźwiające koktajle, świeże soki owocowe lub mrożone kawy i herbaty. Niestety pogoda na razie przypomina bardziej niż wiosnę – jesień. Jak nie dać się przeziębieniu? Porządnie się rozgrzać! Fot. 123RF/Picsel Herbata z prądem to nie jedyna opcja. Co robić, gdy za oknem pada deszcz, a drogę do łazienki umila jedynie perspektywa gorącego prysznica, spod którego wcale nie mamy ochoty wychodzić? Podać filiżankę lub kubek porządnej, gorącej kawy! A jak rozgrzać się kawą?...

  • Katarzyna Dowbor: Wszystko mam zaplanowane

    Coś przybić, pomalować lub ustawić? Dla niej to żaden problem! Znana dziennikarka opowiada nam, jak żyje w swoim wiejskim domu, zdradza też, o czym marzy.

  • Sylwestrowa impreza w domu może być naprawdę wyjątkowa! Warto zadbać o gości i zachwycić ich wspaniałymi przekąskami. Wśród przepisów naszych użytkowników, znajdziecie wszystko, czego potrzeba do zaplanowania świetnej zabawy. Fot. 123RF/Picsel Odpowiednia przekąska imprezowa powinna spełniać kilka warunków. Najważniejsze, aby była smaczna, poręczna i dobrze się prezentowała. Dlatego w tej roli dobrze sprawdzają się koreczki, paszteciki i wszystkie inne „drobnostki". Ważne też, by była prosta...

  • Takie cos ktoś kiedyś chciał…   Niebieskie spodnie. Rurki. Krzyk sezonu. Gdzie by człowiek nie spojrzał tam tylko: szpileczka i granatowe spodenki,...

  • We Francji gotowanie to styl życia a każdy posiłek jest małym świętem. David Gaboriaud propaguje tę ideę w Polsce. Lokalne produkty, wspólne gotowanie, celebrowanie posiłków - ta książka to nie tylko zbiór przepisów. To również niezwykła opowieść o tym, jak jedzenie łączy ludzi. Powolne degustowanie, nieśpieszne rozmowy, spędzanie czasu z bliskimi - z tej książki dowiesz się, jak robią to Francuzi. Coś francuskiego to nie tylko zbiór przepisów na francuskie klasyki, ale także wciągająca...

  • Paulo Coelho: Intuicji można się nauczyć

    Ciepłe spojrzenie brązowych oczu Paulo Coelho, dobrze znane czytelnikom ze skrzydełka okładki jego ostatniej książki "Zdrada" (Drzewo Babel, 2014), oprawione jest w wyraziste oprawki czerwonych okularów. Autor, ubrany cały na czarno, z uśmiechem wita nas w progu swojego genewskiego mieszkania i szerokim gestem zaprasza do środka.

  • "Coś dla ducha coś do brzucha" - takie hasło zachęcało wszystkich do wzięcia udziału w I Święcie Kiełbasy Lisieckiej. 24-25 września nad Zalewem Kryspinów odbyło się wyjątkowe wydarzenie na którym każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Łasuchom oraz smakoszom niewątpliwie do gustu przypadły pyszne rarytasy wędliniarskie, które zaprezentowało Konsorcjum Produktów Kiełbasy Lisieckiej. Stoisko uginało się od różnego rodzaju smakołyków. Nie zabrakło także kramów z równie wybornymi produktami...

  • W jesienno-zimowe wieczory masz ochotę zjeść na kolację coś konkretnego. Zaproszeni goście pewnie też liczą na coś więcej niż paluszki czy soczek.

  • Sosy do warzyw na ciepło Knorr raz na zawsze rozwiązały problem gotowanych warzyw o mało wyrazistym smaku. Dostępne w 4 wariantach smakowych pozwalają w prosty sposób przyrządzić pyszne, aromatyczne dania warzywne. Zostały one docenione przez konsumentów, którzy przyznali sosom Knorr wyróżnienie „Produkt Roku 2014”. Fot. 123RF.COM/PICSEL Sosy do warzyw na ciepło Knorr to linia 4 wariantów smakowych w zależności od rodzaju warzyw, do których są dedykowane: serowo-kremowy do brokułów i...