• Informacje na temat:

    gorący biszkopt ze śmietaną

Przepisy na temat: gorący biszkopt ze śmietaną
  • Biszkopt z owocami

    ...do pieczenia. Wlać gorący tłuszcz/olej i masło. Wszystko razem zmiksować. 2. Do przygotowanej formy wylać ciasto. Gotowe włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec ok.30 min. 3. Śmietankę schłodzoną ubić na sztywno, dodać cukier puder, zmiksować. 4. Upieczony i ostudzony biszkopt przekroić na pół - dodać bitą śmietanę i owoce. 5. Wierzch udekorować owocami i bitą śmietaną.

  • Wypieki z truskawkami

    ...z proszkiem do pieczenia.  Płaską blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Rozsmaruj ciasto. Wstaw całość do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C. Piecz około 10 min. Gorący biszkopt przełóż na wilgotną ściereczkę, usuń pergamin. Zroluj ciasto razem ze ściereczką, odstaw do ostudzenia.  Twaróg (trzykrotnie zmielony) utrzyj ze śmietaną oraz cukrem waniliowym. Truskawki opłucz, osusz, pozbaw...

  • Truskawkowe słodkości bez cukru

    ...suchej patelni, by były chrupiące.  3. Krem: z cytryny wyciśnij sok i zetrzyj skórkę. Żelatynę rozpuść w 4 łyżkach wrzątku. Serek zmiksuj z miodem. Połącz ze śmietaną, żelatyną, sokiem, skórką, likierem i owocami.  4. W tortownicy ułóż blat. Przykryj kremem i drugim blatem. Schłodź. Torcik posmaruj bitą śmietaną. Boki posyp okruszkami. Udekoruj truskawkami, bitą śmietaną i ew. ozdobami...

  • Ciasto ze zdrowej mąki

    ...pergaminem. Piecz ok. 20 minut w temp. 180°C. Gorący biszkopt przełóż na ściereczkę, usuń pergamin. Ciasno zwiń wraz ze ściereczką i odłóż do całkowitego wystudzenia. Śmietanę ubij z cukrem pudrem i sokiem cytrynowym. Ciasto rozwiń. Posmaruj bitą śmietaną. Łyżeczką nałóż małe porcje konfitury. Delikatnie zwiń. Roladę ułóż tzw. szwem do dołu i wstaw do lodówki na 3 godziny. 

  • Szybkie torty ze świeżymi owocami

    ...paseczkami stopionej czekolady oraz resztą pralinek i odłożoną masą wiśniową. Francuski jagodowiec Żadnego innego nie zrobisz tak łatwo. W bardzo gorący dzień, warto go mocno schłodzić - będzie jeszcze(...) w temperaturze 225 st. Odłóż do wystudzenia. 3. Krem orzechowo czekoladowy stop z resztą cukru. Masę czekoladową wymieszaj ze śmietaną. Całość schłodź w lodówce. Potem śmietanę z kremem ubij z zagęstnikiem...

Artykuły na temat: gorący biszkopt ze śmietaną
  • Rolada kakaowa

    Biszkopt łatwo się roluje, gdy jest jeszcze gorący.

  • Zbliża się jesień. Za oknem wieje wiatr i pada deszcz. Wokół mgła, błoto, szary krajobraz. Mimo to, nie dajmy się depresji! Rozpoczynamy smakerową akcję walki ze smutkiem, pesymizmem i złym humorem - dlatego przygotowaliśmy dla Was "Gorący Konkurs"! :) Tym razem mamy dla Was 4 zestawy książek. Wszystko co musicie zrobić, to: 1. Zalogować się w Smakerze 2. Dodać swój przepis ze zdjęciem 3. Wysłać linka z przepisem na adres: smaker@firma.interia.pl Szanse na nagrodę mają tylko przepisy ze...

  • Rolada z truskawkami

    A może chwila słodkości po pysznym obiedzie? Polecamy przepis na wyśmienitą roladę z bitą śmietaną.

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Warto wiedzieć, jak go zrobić, bo jest on podstawą wielu świątecznych ciast. Fot. 123RF/Picsel Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po wyjęciu z piekarnika, rzucają blaszką...

  • Słodkości na wielką okazję

    ...gorący budyń, na drugą - połowę bitej śmietany z żelatyną. Gdy budyń wystygnie, ułóż na nim blat ze śmietaną kremówką. Wierzch i boki posmaruj pozostałą śmietaną, udekoruj plasterkami świeżych lub(...). Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem, 1/3 odłóż do dekoracji. 3. Żelatynę rozpuść w minimalnej ilości wrzątku. Gdy przestygnie, połącz ją z bitą śmietaną i jagodami. Masę jagodową wyłóż na...

  • W czasach, gdy bez problemu możemy kupić podrobione ubrania, kosmetyki i telefony raczej nikogo nie dziwi fakt, że fałszuje się także jedzenie. Na liście oszukanych produktów znajduje się m.in. śmietana. Jak ją rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Fałszowanie jedzenia nie jest wymysłem współczesnych producentów żywności. Proceder ten jest stary jak świat - starożytni Rzymianie narzekali na sfałszowaną mąkę, a Grecy denerwowali się, gdy sprzedawcy rozcieńczali wino wodą. Sytuacja niewiele zmieniła się...

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze, jednak wszystko co dobre, szybko się kończy. Warto wykorzystać ich cenne walory i niepowtarzalny smak, zanim znikną na dobre z warzywnych straganów. Z młodych, delikatnych szparagów, przygotować można kremową i rozpływającą się w ustach zupę. Będzie to doskonała propozycja na posiłek najmłodszych, ale i obiadowe danie dla całej rodziny. Fot. materiały prasowe Składniki (4 porcje):⁃ 1 pęczek szparagów zielonych⁃ 3-4 średnie ziemniaki⁃ 1 mała pietruszka⁃ mały...

  • Z okazji świąt przygotowaliśmy dla Was fantastyczny prezent w postaci darmowej aplikacji Smaker.pl na urządzenia mobilne z androidem. Miło nam poinformować, że już od dzisiaj możecie przeglądać najnowsze przepisy ze Smakera korzystając z naszej darmowej aplikacji. Aplikację można pobrać ze sklepu Google play, jest ona przeznaczona na wszystkie urządzenia mobilne z systemem operacyjnym Android OS (począwszy od wersji 2.3.). Dzięki aplikacji dostęp do przepisów jest łatwy i wygodny. Po prostu...

  • Oborniki kolejny raz zapraszają na kulinarne spotkanie w malowniczym parku przy młynie Dahlmanna. „Niedziela ze smakiem” to jarmark z pysznościami, muzyczne smaczki, gotowanie i degustowanie. Nasz kulinarne show uświetnili już znani i cenieni kucharze. Gościliśmy już Karola Okrasę i Roberta Makłowicza. A w tym roku: Pascal Brodnicki gwiazdą „Niedzieli ze Smakiem" Gościem specjalnym w tym roku będzie pochodzący z francuskiego Lille kucharz, prezenter telewizyjny, autor książek kucharskich i...

  • Od dziś możesz zarabiać na swoich przepisach dodawanych do Smakera. Wystarczy przejść kilka prostych kroków, aby móc cieszyć się z dodatkowego zarobku. Kochasz gotować i dzielić się pomysłami? Nie musisz być profesjonalnym kucharzem żeby zarabiać na gotowaniu. Z Nami zyskasz za każdym razem, gdy ktoś obejrzy Twój przepis. Rachunek jest prosty! Im więcej przepisów dodasz, tym więcej osób je zobaczy, a dzięki temu na Twoje konto bankowe będą wpływać nowe fundusze. Jak to zrobić? Bądź aktywnym...