• Informacje na temat:

    golonki z garnka

Przepisy na temat: golonki z garnka
  • Golonki wieprzowe w kminku

    Sposób przygotowania 1. Golonki opłucz, włóż do garnka. Zalej wodą, tak by były całkowicie przykryte. Posól do smaku. Cebulę obierz, wbij w nią goździki. Tymianek opłucz, osusz, wraz z cebulą i listkami laurowymi włóż do garnka z golonkami. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem jeszcze przez 2 godziny. Od czasu do czasu usuwaj łyżką pianę, która powstanie na...

  • Golonka duszona z porami

    Składniki: 50 dag golonki bez skóry i kości włoszczyzna lub 40 dag mrożonej włoszczyzny w paskach 2 liście laurowe 3 owoce ziela angielskiego 1 łyżka masła klarowanego 6 porów(...). Mięso obsmaż na oleju, włóż do garnka, dodaj ziele angielskie, liść laurowy, sól. Wlej wodę tak, by przykryła mięso, dodaj dwa pory, gotuj pod przykryciem, dopóki mięso nie będzie bardzo miękkie...

  • Golonka w piwie

    ...piwem i odstawić na 2 godziny. Następnie golonki wraz z wywarem, w którym się moczyły przełożyć do garnka (golonki powinny być przykryte płynem, jeśli jest go za mała, dolać wody). Gotować na wolniutkim(...)Składniki: - 2 przednie golonki, - 2 marchewki, - 2 pietruszki, - 1 seler, - 0,5 l jasnego piwa, - 1 kostka rosołowa, - 4 ząbki czosnku, - majeranek, tymianek, pieprz, sól, papryka słodka...

  • Miodowa golonka na piwie

    ...pomocą widelca utrzeć go ze szczyptą soli. Wymieszać z oliwą z oliwek. Podgotowaną golonkę wyjąć z garnka, osuszyć. Ułożyć ją w brytfannie, natrzeć doprawioną czosnkiem oliwą, posypać kminkiem. Podlać małą...

  • Fasolowa po chłopsku

    ...1. Fasolę zalewamy zimną wodą i odstawiamy na całą noc. Rano odlewamy wodę, w której moczyła się fasola. 2. Golonkę wkładamy do garnka z fasolą, dokładamy ziele angielskie, listki laurowe, kawałek selera i pietruszkę. Zalewamy ok. 3 l wody i gotujemy, aż mięso stanie się miękkie. 3. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce lub kroimy drobno. Dodajemy do gotującej się zupy. 4. Cebulę...

  • Galareta wieprzowa

    Sposób przygotowania 1. Umyj golonkę i nogi. Włóż do większego garnka. Zalej taką ilością wody, aby mięso było ledwo przykryte. Dodaj 2 obrane ząbki czosnku, li- ście laurowe, łyżeczkę soli i po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu.  2. Włoszczyznę oczyść starannie, opłucz, pozostaw w całości. Wrzuć do garnka z mięsem. Całość gotuj na małym ogniu pod przykryciem, aż mięso będzie całkowicie...

Artykuły na temat: golonki z garnka
  • Miodowa golonka

    Przygotowanie: Golonkę umyj i włóż do garnka z wodą. Dodaj obraną, przekrojoną cebulę, sól, pieprz, ziele angielskie i liście laurowe. Ugotuj na miękko...

  • Chrupiąca golonka

    Golonkę umyj i włóż do garnka z wodą. Dodaj obraną, przekrojoną cebulę, sól, pieprz, ziele angielskiei liście laurowe. Ugotuj na miękko na wolnym ogniu. Wyjmij golonki z garnka i odłóż do schłodzenia. Skórę na golonce posmaruj przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawą do grilla. Włóż do brytfanny, podlej piwem, małą ilością bulionu i piecz w piekarniku w temperaturze 180

  • Golonka w piwie

    Golonkę umyj i włóż do garnka z wodą. Dodaj obraną, przekrojoną cebulę, sól, pieprz, ziele angielskie i liście laurowe. Ugotuj mięso na miękko na wolnym...

  • Golonka po bawarsku

    Przygotowanie: 1. Umyte golonki włóż do garnka. Zalej wodą, dodaj listki laurowe, ziarenka pieprzu, obraną 1 cebulę i marchewki. Gotuj ok. 1,5 godziny....

  • Golonka w piwie

    Przygotowanie  Golonkę umyj i włóż do garnka z wodą. Dodaj obraną, przekrojoną cebulę, sól, pieprz, ziele angielskie i liście laurowe. Ugotuj mięso na miękko na wolnym ogniu. Schłódź. Skórę na golonce natnij w kratkę i posmaruj przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawą do grilla. Włóż do brytfanny, podlej piwem, małą ilością bulionu i piecz w piekarniku w 180°C. Systematycznie polewaj...

  • Ostatki: Golonka czy bigos?

    .... Obrany czosnek miażdżymy z solą i mieszamy z oliwą. Podgotowaną golonkę wyjmujemy z garnka i osuszamy. Nacieramy oliwą, posypujemy kminkiem i układamy w brytfannie. Wlewamy niewielką ilość piwa...

  • Kolorowa mięsna galaretka

    Sposób przygotowania: 1. Golonkę i nóżki włóż do dużego garnka. Zalej wodą. Dodaj marchew, pietruszkę, seler, czosnek i opaloną nad ogniem cebulę. Dopraw solą i pieprzem.  2. Gotuj na wolnym ogniu (ok. 3 godzin) aż mięso zmięknie i łatwo będzie je oddzielić od kości. Ostudź.  3. Wyjmij z wywaru mięso i warzywa. Przecedź. Wywar ponownie zagotuj.  4. Mięso oddziel od kości i drobno pokrój...

  • Wloska fasolka po bretonsku a la Vincenzo

    Zeby nie bylo, ze ja tylko po wycieczkach latam i na szmaty zerkam, a w domu nie ma co do garnka wlozyc , to wreszcie sie " wykokosilam " z potrawa, ktora...

  • Osłódź sobie jesień

    ...garnka z wodą. Dodaj obraną, przekrojoną cebulę, sól, pieprz, ziele angielskie i liście laurowe. Ugotuj na miękko na wolnym ogniu. Wyjmij golonki z garnka i odłóż do schłodzenia. Skórę na golonce(...) w temperaturze 190° C, aż żeberka będą miękkie. Podczas pieczenia smaruj je od czasu do czasu resztą marynaty. Podawaj z frytkami i surówką. Pieczona w miodzie golonka Składniki: 2 małe golonki...

  • Coś na drogę

    ...względu na nadmiar sodu. Schabowe, golonki i dewolaje? Niepotrzebnie obciążą układ trawienny, bo zawierają ciężkostrawne tłuszcze nasycone. To może sałatka? Nie masz pewności co do świeżości(...), kawałek świeżego imbiru, łyżka soku z cytryny, garść namoczonych i odsączonych z wody rodzynek lub żurawiny. Jak przyrządzić: Soczewicę wsyp do garnka, zalej wodą, dodaj szczyptę soli. Gotuj pod...

Zdjęcia na temat: golonki z garnka