• Informacje na temat:

    golonka duszona z cebulą

Przepisy na temat: golonka duszona z cebulą
  • Golonki wieprzowe w kminku

    Sposób przygotowania 1. Golonki opłucz, włóż do garnka. Zalej wodą, tak by były całkowicie przykryte. Posól do smaku. Cebulę obierz, wbij w nią goździki. Tymianek opłucz, osusz, wraz z cebulą i listkami laurowymi włóż do garnka z golonkami. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem jeszcze przez 2 godziny. Od czasu do czasu usuwaj łyżką pianę, która powstanie na...

  • na długie, zimowe popołudnia

  • Golonka w piwie

    Składniki: - 2 golonki (ok. 1,5 kg), - 1/2 l piwa jasnego, - 3 cebule, - łyżka utłuczonego jałowca, - olej do smażenia, - pieprz, - sól do smaku Przygotowanie: Golonki umyć, osuszyć, natrzeć jałowcem, wymieszanym z solą i pieprzem. Wstawić na noc do lodówki. Cebule pokroić w plasterki i razem z golonkami obsmażyć na oleju, zalać piwem, dusić do miękkości. Podawać z pieczywem. Jedna...

  • Wypróbowany przepis na "Golonka duszona z porami"

  • Golonka z jabłkami

    Dla dwóch osób.

  • Mięka, soczysta, duszona wieprzowina z cebulą podana z domowego wypieku chlebem. Polecam :)

  • Przepis: 1 duża golonka, 2 duże cebule, 1 główka czosnku, 2 marchewki, 1 pietruszka, 1/2 selera, 3 pory, sól, pieprz, wegeta, tłuszcz do smażenia (smalec lub olej). Golonkę solimy, pieprzymy(...) (podlewając w razie potrzeby wodą). Marchewki, pietruszkę i seler obieramy, ścieramy na tarce (duże oczka), pory kroimy w plasterki. Kiedy golonka jest już prawie miękka dodajemy jarzyny i dusimy dalej...

  • Duszona wieprzowina podana z marynowanymi, ostrymi papryczkami czereśniowymi i pieczywem lub ziemniakami.

  • Mięciutkie mięsko na obiad.

  • Smaczny pomysł na "Golonka"

Artykuły na temat: golonka duszona z cebulą
  • Ostatki: Golonka czy bigos?

    Golonka w piwie i miodzie Składniki na 4 porcje: 1 duża golonka, 1 większa cebula, 2 małe marchewki, 1 mniejsza pietruszka, kawałek selera, sól, 2 liście laurowe, po łyżeczce ziarenek czarnego pieprzu, jałowca i gorczycy, 3 ząbki czosnku. 5 łyżek oliwy z oliwek, 1 łyżka kminku, 500 ml jasnego piwa, 2 łyżki miodu Przygotowanie: Golonkę czyścimy, myjemy. Obraną cebulę kroimy na pół, a obraną...

  • Niedzielne mięso duszone

    ...solą i białym pieprzem. Udekorować świeżymi ziołami. Podawać z białym pieczywem. Karkówka duszona na warzywach Składniki na 4 porcje : 1000 g wieprzowej karkówki bez kości, sól, pieprz, 2 łyżki...

  • Z aromatem owoców...

    .... Następnie dodać ugotowaną fasolę, doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru. Schab pokroić w plastry, podawać na fasoli, udekorowany majerankiem. Golonka z jabłkami Składniki na 2 porcje: 2 golonki...

  • Mięso prosto z pieca

    ...marchew, groszek, wino i pozostałą mąkę rozmieszaną z małą ilością wody. Wymieszać, chwilę dusić. Polać sosem żeberka. Golonka pieczona w piwie Składniki na 4 porcje: 2 duże golonki, 2 szklanki...

  • Radość życia, czyli kuchnia karyncka

    ...małym ogniu, ewentualnie polać tłuszczem. Ritschert Składniki: 250 g fasoli, 250 g pęczaku, 150 g selera, wędzone nóżki wieprzowe, golonka lub żeberka, 4 listki lubczyku i bluszczyku kurdybanku...

  • Dnę pokonasz dietą

    ...), wieprzowina (karkówka, golonka, szynka), dziczyzna, drób: kurczak pieczony, gęś, warzywa: brokuły, kalafior, brukselka, groszek zielony, kukurydza, papryka, por, szpinak, rabarbar, grzyby: pieczarki...

  • Pożegnanie lata

    Jesienna obfitość przyrody jadalnej raduje w inny sposób niż obfitość pełni lata. Podszyta melancholią, skłania, by cieszyć się, póki jeszcze jest czym!