• Informacje na temat:

    gołąbki z nadzieniem

Przepisy na temat: gołąbki z nadzieniem
  • Gołąbki z kolorowym nadzieniem

    Gołąbki nie muszą smakować ciągle tak samo. Wypróbuj nasz nowy przepis i zaskocz domowników kolorowym nadzieniem. Smacznego!

  • Bardzo smaczne są te gołąbki z nadzieniem ziemniaczany. Bardzo często robi je moja Babcia.

  • Gołąbki z młodą kapustą

    ...kaszę, podlej 1/4 szkl. bulionu. Duś 5 minut. Wystudź.  4. Nadzienie wymieszaj z tymiankiem i rozłóż na liściach kapusty. Zwiń gołąbki i ułóż je w naczyniu żaroodpornym. Zalej bulionem, posyp odłożoną marchewką. Piecz ok. 40 minut w 180 st.  Roladki gryczane Sposób przygotowania 1. Gołąbki: kaszę przepłucz na sitku pod zimną bieżącą wodą i wsyp do garnka. Dodaj 1 łyżeczkę oleju i mocno...

  • Z serii gołąbki :P niesamowite z każdym farszem. Czasami robić się nie chce, nie wiadomo dlaczego...ale jak się zrobi....MMMM

  • Gołąbki z kolorowym nadzieniem

    Prezentujemy pyszny przepis na gołąbki dla dzieci alergicznych. Wypróbuj koniecznie!

  • Bardzo smaczne gołąbki z nadzieniem mięsno - ryżowym. Z podanego przepisu wychodzi 24 gołąbki.

  • Gołąbki z mięsem i quinoą

    ...w cienkie plasterki. Liście kapusty sparzyć wrzątkiem. Wystudzić, przelewając zimną wodą. Na liściach rozłożyć nadzienie, zwinąć je, formując gołąbki. Ułożyć je w głębszej patelni, wrzucić...

  • Wypróbowany przepis na "Gołąbki z ryżowym nadzieniem"

  • Kapuścianki z ziołami

    Przygotuj gołąbki w nieco inny sposób. Są równie smaczne i sycące!

  • Gołąbki :)

Artykuły na temat: gołąbki z nadzieniem
  • Fioletowe gołąbki

    ...nadzienie, zwinąć, obwiązać. W rondlu obsmażyć gołąbki na oleju, zalać bulionem, dusić ok. 25 minut. 3. Gołąbki wyjąć, trzymać w cieple. Sos zagęścić mąką i śmietaną, rozmieszać, zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Włożyć gołąbki, zagotować. Podawać udekorowane świeżym tymiankiem i ziarnkami czerwonego pieprzu.

  • Jarskie gołąbki

    ...środek nakładać nadzienie z soczewicy, zwinąć jak najściślej, obwiązać nitką, obsmażyć na reszcie oleju. Gołąbki gotować w reszcie bulionu 15 min. Cebulę i pieczarki oczyścić, pokroić, podsmażyć na...

  • Gołąbki z grzybami

    .... Gołąbki ułóż w brytfance. Posyp rozkruszoną fetą i skrop oliwą. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez 20 minut. Podawaj z pieczywem lub ziemniakami.

  • Gołąbki z mięsem i pieczarkami

    Aby liście kapusty dobrze się zwijały, należy ściąć ich twardą część i nakładać nadzienie od strony łodygi. Gołąbki można obwiązać nitką, ale koniecznie białą, bo inne mogą farbować!

  • Gołąbki – prosty przepis na zero waste

    Nie lubisz, gdy coś się marnuje? Uważasz, że wszystkiemu należy dać drugą szansę? Chcesz by Twoja kuchnia tętniła w rytm zrównoważonego życia? Na wiele pytań mamy jedną odpowiedź: zrób gołąbki i obierz kurs na zero waste!

  • Gołąbki z kaszą i pieczarkami

    Gołąbki można zrobić z każdej kapusty: białej, włoskiej czy czerwonej. Możesz je też zrobić z sałaty – te faszeruj np. sałatką warzywną lub duszonymi warzywami z odrobiną kaszy.

  • Gołąbki z serem typu feta i papryką

    Gołąbki możesz zrobić z różnym farszem, ale dobrze, jeśli jego składniki są zmielone. Na nadzienie dobrze sprawdza się też np. kasza.

  • Gołąbki z grzybami w pomidorach

    ...połączyły. 4. Na każdy liść nakładamy porcję nadzienia i, zwijając brzegi do środka, formujemy gołąbki. Każdy obwiązujemy sznurkiem. W garnku rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju, wkładamy gołąbki, zalewamy...

  • Gołąbki w winogronowych liściach

    ...liście zrolować, formując gołąbki. Pokroić je na połówki. Ułożyć na półmisku. Udekorować marynowanymi paprykami, oliwkami, plasterkami cytryny oraz posiekanymi migdałami. Serwować np. z ostrym sosem...

  • Gołąbki: Kapusta z niespodzianką

    Nasz rada: Jak przygotować kapustę na gołąbki Długim nożem nacinamy głęboko, ze wszystkich stron, głąb w kapuście. W dużym garnku (by pomieścił całą główkę kapusty) gotujemy wodę. Do gotującej się(...) rozebranej według rady naszego eksperta z rubryki obok. Zawijamy. W brytfannie rozgrzewamy pozostały olej, wkładamy gołąbki, podlewamy łyżką wody i pieczemy 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180