• Informacje na temat:

    gołąbki z mięsa mielonego

Przepisy na temat: gołąbki z mięsa mielonego
  • Smakowite gołąbki z mielonką

    Znudziły ci się klasyczne gołąbki? W prosty sposób odmienisz ich smak! Wystarczy zamiast mięsa mielonego dodać... mielonkę z puszki. Wypróbuj nasz przepis, a gwarantujemy, że często będziesz do niego wracać.

  • Przepis na tradycyjne gołąbki z mięsem ,warzywami i ryżem . Wbrew pozorom nie są aż tak pracochłonne. Łatwe do przygotowania i bardzo smaczne.

  • Gołąbki z młodą kapustą

    ...w plasterki. Cebule obierz. Jedną posiekaj, drugą potnij w krążki. Natkę pietruszki opłucz, posiekaj.  2. Z liści kapusty ostrożnie zetnij grube środkowe żyłki. Bułkę odciśnij. Do mięsa mielonego dodaj(...) kaszę, podlej 1/4 szkl. bulionu. Duś 5 minut. Wystudź.  4. Nadzienie wymieszaj z tymiankiem i rozłóż na liściach kapusty. Zwiń gołąbki i ułóż je w naczyniu żaroodpornym. Zalej bulionem, posyp odłożoną...

  • Gołąbki z młodej kapusty i wieprzowego mielonego mięsa z dodatkiem ryżu.

  • Gołąbki z mięsem

    Składniki: średnia główka kapusty 50 dag mięsa mielonego wieprzowo - wołowego pół szklanki kaszy perłowej jajko cebula 2 łyżki oleju pół żółtej papryki 2 łyżki masła pół łyżeczki lubczyku(...), lubczyk, sól i pieprz wymieszaj, by powstała zwarta masa. 2 Na każdy liść kapusty kładź farsz, złóż boki do środka. W garnku ułóż kilka liści, na nich układaj gołąbki, przykryj kolejnymi liśćmi...

  • Tradycyjne , dość łatwe wbrew pozorom do przygotowania gołąbki w młodej kapuście z tartymi warzywami

  • Gołąbki inaczej

    Gołąbki z kaszą jaglaną i mielonym drobiem to popisowe danie mamy jednej z naszych redakcyjnych koleżanek. Autorka przepisu twierdzi, że są pyszne, a poza tym zdrowsze i dużo delikatniejsze od tradycyjnych. Spróbowaliśmy - wszystko potwierdzamy!

  • Dobry obiad na sobotnie popołudnie

  • Wyjątkowe gołąbki

    Gołąbki: Sos pomidorowy: 1. Pierś drobiową oczyszczamy i mielimy, ryż i kaszę gotujemy osobno, zgodnie z przepisami z opakowań. 2. W dużym naczyniu łączymy mielone mięso z ugotowaną kaszą(...) dużego garnka. Z pozostałych ugotowanych liści i farszu formułujemy gołąbki i układamy jeden za drugim, dość ciasno, na liściach leżących na dnie. 4. Odstawiamy ok. 50 ml wody, pozostałej z gotowania...

  • Umiejętne połącznie liści kapusty z mięsem wieprzowym plus przyprawy, wywołuje skutek niepochamowanego apetytu. Jeżeli jeszcze potrawa smakuje, to czegoż chcieć więcej... Smacznego. Cezar

Artykuły na temat: gołąbki z mięsa mielonego
  • Tradycyjne gołąbki

    Tradycyjna polska kuchnia, gołąbki według przepisu babci.

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Cudeńka z mielonego

    ...nadzieniem mięsnym. Wyśmienite gołąbki Przygotowanie: Liście kapusty włóż na 2-3 min do osolonego wrzątku. Zetnij twarde zgrubienia na liściach. Jedną cebulę pokrój w piórka, drugą w drobną(...). Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Z mięsa uformuj średniej wielkości kulki. Każdą owiń liściem kapusty, przewiąż nicią. Na patelni roztop masło. Wrzuć marchewkę oraz cebulę (piórka). Mieszając smaż...

  • Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie pamięta smaku gołąbków przygotowywanych przez mamę lub babcię? Ciasno zwijane paczuszki z aromatycznym farszem w wielu domach stanowiły jeden z częściej serwowanych posiłków. Szczególnie dobrze smakują o tej porze roku, kiedy w najlepsze trwa sezon na kapustę. Kapusta na wszelkie...

  • Z mielonego mięsa

    Warzywna zapiekanka Składniki na 4 porcje: 1 kg małych ziemniaków, 40 dag marchewki, 1 seler naciowy, sól, 2 łyżki masła, pieprz, 30 dag mieszanego mielonego mięsa, 2 łyżki koncentratu(...) podaniem zapiekankę udekorować listkami szałwii i selera naciowego. Rolada z cukiniowym farszem Składniki na 4 porcje: 2 czerstwe bułki, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 600 g mieszanego mięsa mielonego...

  • Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby móc rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie pamięta smaku gołąbków przygotowywanych przez mamę lub babcię? Ciasno zwijane paczuszki z aromatycznym farszem w wielu domach stanowiły jeden z częściej serwowanych posiłków. Szczególnie dobrze smakują o tej porze roku, kiedy w najlepsze trwa sezon na kapustę. Kapusta na wszelkie...

  • Jakie mięso mielone wybrać?

    Mięso wieprzowe idealne będzie na kotlety i farsze. Świeże mięso jest różowo-czerwone. Zbyt jasne jest tłuste. Wołowe będzie dobre na tatara, farsze i do sosów spaghetti. Drobiowe najlepsze będzie do farszów, kotletów i pulpetów. Cielęcina świetnie nadaje się na delikatne pulpety dla osób mających problemy z żołądkiem. Mieszane (np. wołowe z wieprzowym 1:1) na gołąbki i pieczeń rzymską...

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...

  • Mięsiste pomidory faszerowane jak gołąbki

    Lato to najlepszy czas dla pomidorów, teraz są dojrzałe i soczyste. Możesz je podawać faszerowane jak gołąbki, poniżej znajdziesz przepis.

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...