• Informacje na temat:

    golabki z kasza gryczana i papryką

Przepisy na temat: golabki z kasza gryczana i papryką
  • Gołąbki z młodą kapustą

    ...podgrzej. Wlej gorący bulion grzybowy (1 litr). Gotuj pod przykryciem na małym ogniu, aż kasza wchłonie cały płyn i zrobi się miękka.  2. Grzyby suszone zalej wrzątkiem, mocz 30 minut, ugotuj, osącz(...) strumieniem wlej mleko. Podgrzewaj, aż sos zgęstnieje. Przypraw go solą, pieprzem, papryką i sokiem cytrynowym. Upieczone gołąbki udekoruj pozostałym koperkiem, podaj z sosem cebulowym. 

  • Pyszne na obiad i nie tylko:)

  • Oryginalne gołąbki z kaszą

    .... Powoli dolewaj ją do pomidorów, wymieszaj. 4. Dopraw oregano i ostrą papryką. Posól, popieprz i gotuj kilka minut. Podawaj polane sosem.

  • Pomysl na danie mojej siostry, z moimi drobnymi zmianami- pysznosci :-) Skladniki mozna dowolnie modyfikowac, tzn. dodac wiecej miesa czy kaszy- tak, jak nam odpowiada.

  • Golabki

  • Szybka i zdrowa potrawa dla wielbicieli kaszy gryczanej i szpinaku ( wierzę, że jest nas wielu!)

  • "Mięsne kaszotto" czyli mięso mielone duszone z warzywami podane z kaszą gryczaną. Pyszne i pożywne danie:)

  • Szybki obiad w 30 minut, właściwie z niczego. Podałam składniki na jedną porcję, można je oczywiście zwiększać w zależności od ilości osób przy stole.

  • Szybkie, smaczne, a do tego jeszcze zdrowe danie, które w wersji podstawowej może być dla wegetarian. Dodanie sera sałatkowego wspaniale podkreśli smak kaszy, a podanie jej z kawałkiem dobrej kiełbasy, podniesie wartość kaloryczną i nasyci również mięsożerców.

Artykuły na temat: golabki z kasza gryczana i papryką
  • Wrzesień – zdrowo, smacznie i pożywnie czyli kasze na stół!

    Kasza kojarzy nam się zwykle tylko ze smacznym dodatkiem do codziennych posiłków. Nic bardziej mylnego - bo jako bohater dania smakuje równie wyśmienicie! Zapiekanki, sałatki, a nawet kotlety - to(...) składników odżywczych. Dlatego marka WINIARY zachęca do włączania jej do codziennego jadłospisu proponując oryginalne przepisy na dania, dzięki którym kasza z pewnością powróci do naszego menu...

  • Nasza kasza

    Gryczana, jęczmienna, jaglana.... Mnóstwo gatunków, a wszystkie niezwykle dla nas cenne. Wykorzystujmy je w kuchni jak najczęściej, wszak już stare porzekadło mówi, że od kaszy człowiek zdrów.

  • Jesień, chce się jeść!

    Równanie jest proste: temperatura spada, więc apetyt rośnie. Słońca coraz mniej? Częściej masz ochotę na coś słodkiego. To dlatego, gdy lato zmienia się w jesień, często przybywa nam kilogramów. I potrzebna jest zmiana menu. Andrzej Bryk, szef kuchni w hotelu DoubleTree w Warszawie, powiedział nam, co jeść, by zaspokoić głód i nie przytyć.

  • Najoryginalniejsze potrawy wigilijne

    Wszystko to, co znajdzie się na wigilijnym stole, nie zawsze musi być przyrządzane wedle utartej, nieco wysłużonej już receptury. Lekka, a może nawet pikantna nutka ekstrawagancji dodana do sprawdzonej tradycji może stworzyć naprawdę zgrany duet. Jak zatem sprawić, by świąteczna awangarda okazała się kulinarnym strzałem w dziesiątkę? Tajemnica tkwi w zgrabnym połączeniu.

  • 7-dniowy plan diety odchudzającej

    Uważasz, że się nie objadasz, a mimo to masz kłopoty z nadwagą? Zastosuj naszą dietę. Efekty przyjdą już po tygodniu!