• Informacje na temat:

    gołąbki z kapust pekińskiej

Przepisy na temat: gołąbki z kapust pekińskiej
  • Siekane gołąbki z kapustą pekińską

    Idealny przepis dla wszystkich, którzy kochają gołąbki, a zawijanie farszu w liście kapusty ich przerasta. Są równie smaczne, a o wiele łatwiejsze do przygotowania.

  • Bardzo szybkie i smaczne

  • Gołąbki nie do poznania

    W kapuście pekińskiej z jabłkami i serem pleśniowym Sposób przygotowania 1. Kapustę pekińską dokładnie oczyść, opłucz, oddziel 10 dużych liści. Zetnij zgrubiałe nerwy. Potem liście partiami(...) z orzechami i jabłkami. Przypraw pieprzem, solą oraz tymiankiem. Farsz rozłóż na liściach. Zwiń. Ułóż w formie. Gołąbki skrop olejem. Piecz 15 minut w 180°C.  Rulony z pęczakiem Sposób...

  • Klasyczne gołąbki w nowej odsłonie. Szybsze i łatwiejsze do przygotowania. Smakują wyśmienicie również podawane z sosem pomidorowym lub pieczarkowym.

  • Pomysłowe gołąbki ze smakowitym farszem

    Najczęściej przygotowujemy gołąbki w wersji tradycyjnej, ale można też wprowadzić kilka innowacji. Dzięki temu danie to zyska wyjątkowy smak.

  • Wypróbowany przepis na "Gołąbki z kapusty pekińskiej"

  • Smaczne dania obiadowe

    Gołąbki po azjatycku Sposób przygotowania 1. Kapustę pekińską podziel na pojedyncze liście. Tłuczkiem delikatnie rozbij grubą część liścia, zblanszuj. Ryż ugotuj na sypko. Do naczynia przełóż(...), przypraw solą i pieprzem. Farsz wyłóż na liściach kapusty i zawiń. Możesz związać sznurkiem. Ułóż gołąbki w garnku, podlej wodą i gotuj ok. 45 minut pod przykryciem. Dodaj koncentrat pomidorowy. Zagotuj...

  • Wypróbowany przepis na "Gołąbki z kapusty pekińskiej"

  • Pyszne sajgonki

    Składniki na 8 porcji: - 24 arkusze papieru ryżowego - 8-10 średnich podgrzybków - 1 główka sałaty (ew. 1/2 kapusty pekińskiej) - 2 papryki n 2 marchewki Przyprawy i dodatki: - pieprz(...) zwilż wodą, aż staną się gładkie i elastyczne. Na każdym połóż sałatę oraz porcję farszu. Zwiń jak gołąbki. Podgrzej na parze.

  • robi się je szybciej niż z białej kapusty, a są tak samo pyszne. Na zdjęciu gołąbki nie są jeszcze ugotowane

Artykuły na temat: gołąbki z kapust pekińskiej
  • Pyszne gołąbki

    Kapustę włoską możesz zastąpić kapustą białą lub pekińską.

  • Pieczone golabki co leca same ?

    ...przepisami podzielic. I tak,  robie klasyczne z ryzem i sosem pomidorowym i oczywiscie o tym nie opowiem bo wiadomo co i jak. Moze tylko to, ze zawijam roznie: w kapuste normalna, ( najmniej lubie ), na pierwszym miejscu stawiam " kapuste wloska ". Zawijalam tez w " kapuste pekinska " i liscie winogron, ktore mam na dzialce. Ale ja uwielbiam golabki, ktore do farszu; ryz, mieso dodane sa jeszcze...

  • Cudeńka z mielonego

    ...nadzieniem mięsnym. Wyśmienite gołąbki Przygotowanie: Liście kapusty włóż na 2-3 min do osolonego wrzątku. Zetnij twarde zgrubienia na liściach. Jedną cebulę pokrój w piórka, drugą w drobną(...) wodę oraz olej, wymieszaj łyżką na jednolitą masę. Przykryj szczelnie folią spożywczą, odstaw na 15 min. Liście kapusty pekińskiej opłucz, osusz, pokrój w cienkie paski. Do mięsa dodaj starty...

  • Zdrowa dieta makrobiotczna

    ...warzywnym, z pęczakiem. Brązowy ryż ugotowany na sypko, z papryką, doprawiony gomasio, zawinięty w zblanszowane liście kapusty pekińskiej. Kolacja: 2 kromki pieczywa ze słonecznikiem lub pestkami(...) słonecznika; ulubiona herbata ziołowa. Obiad: Zupa dyniowa (przepis obok). Na drugie danie gołąbki z nadzieniem z niełuskanego ryżu i gotowanej marchewki, selera i pietruszki, skropione sosem sojowym. Na...

  • W życiowej roli

    ...czas, zajmował się mną i siostrą, a mama pilnowała spraw w rodzinnej cukierni. Mama miała luźniejszy dzień, gotowała obiad i mroziła na zapas gołąbki. Uważałam, że tak powinno wyglądać fajne małżeństwo(...) spodnie, synu". Magda pierwszy raz spotkała Bartka w warzywniaku. - Banalne i urocze. Kupował kapustę na bigos, wysłała go siostra. Nie radził sobie: kiszona, pekińska, włoska? Pomogłam mu...

  • 7-dniowy plan diety odchudzającej

    ...z niskosłodzonym dżemem, druga z polędwicą z indyka. II śniadanie: 4 łyżki czubate sałatki warzywnej z kapusty pekińskiej, kukurydzy, pomidora i oliwy. Obiad: Talerz barszczu czerwonego czystego z ziemniakami;2 małe gołąbki z mięsa z indyka i ryżu, 2 ziemniaki z wody. Podwieczorek: 1 kromka pieczywa chrupkiego, 3 łyżki serka ziarnistego, szczypior. Kolacja: 2 ziemniaki w mundurkach, szklanka zsiadłego...