• Informacje na temat:

    gołąbki z gotowanych ziemniaków i mięsa

Przepisy na temat: gołąbki z gotowanych ziemniaków i mięsa
  • Gołąbki z ziemniakami i kaszą gryczaną

    Przepis na pyszne gołąbki.

  • Pyszne i mięciutkie placuszki ziemniaczane, których smak podkręca dodatek kiszonej kapusty. Najlepiej smakują polane aromatycznym, gęstym sosem, który powstał z połączenia pysznego, łagodnego ketchupu Kotlin, świeżego mięsa mielonego i zielonych warzyw. Polecam.

  • Gołąbki w pomidorach

    Takie gołąbki są bardzo delikatne. Znakomicie sprawdzą się jako danie dla dziecka, które ukończyło pierwszy rok. Polecamy także osobom, które są na diecie.

  • Szybkie placki na słono z gotowanych ziemniaków z rzeżuchą. Pyszne, proste i tanie.

  • Gołąbki w pomidorach po 1.  roku

    Delikatne gołąbki w pomidorach posmakują całej rodzinie.

  • Nie wiecie co zrobić z konserwą którą rodzinka nie chce zjeść na kanapki? Najlepiej gdy jest sucha czyli z szynki bez galaretki. Podam wam moim zdaniem wspaniały przepis na pyzy które sama sobie wymyśliłam a wyszły takie pyszne że nie spodziewałam się że wyjdą aż tak dobre, rodzinka nie mogła się od nich oderwać, fakt że dużo ich się nie zje bo są bardzo syte.

  • Gołąbki w pomidorach (po 1. roku)

    Oto przepis na przepyszne gołąbki. Sos pomidorowy wydobędzie z nich dodatkowy aromat. Smacznego!

  • Jest to pyszny zmodernizowany tradycyjny przepis!

  • Kuchnie z różnych stron świata – zainspiruj się!

    Codzienne przygotowywanie domowych posiłków, nawet u osób, które lubią eksperymentować w kuchni, może wyczerpać w końcu pokłady pomysłów na nowe dania. Jeżeli znudziły wam się już gołąbki, a tradycyjny kotlet z ziemniakami przerobiliście we wszystkich możliwych konfiguracjach i czujecie, że utknęliście w kulinarnym martwym punkcie, to polecamy przepisy z różnych stron świata.

  • Alternatywa dla tradycyjnych placków ziemniaczanych. Smaczne i proste w przygotowaniu danie.

Artykuły na temat: gołąbki z gotowanych ziemniaków i mięsa
  • Gołąbki – prosty przepis na zero waste

    Nie lubisz, gdy coś się marnuje? Uważasz, że wszystkiemu należy dać drugą szansę? Chcesz by Twoja kuchnia tętniła w rytm zrównoważonego życia? Na wiele pytań mamy jedną odpowiedź: zrób gołąbki i obierz kurs na zero waste!

  • Spożycie ziemniaków w naszym kraju niezmiennie utrzymuje się na wysokim poziomie. Warto wiedzieć, że wykorzystać możemy nie tylko ich bulwy, ale nawet wodę w której je gotowaliśmy! Warto pamiętać, że podczas gotowania ziemniaków, w wodzie pozostaje mnóstwo cennych składników odżywczych zawartych w warzywach. W takim płynie znajdziemy między innymi wapń, fosfor, potas, żelazo, błonnik, skrobię, witaminę A, K, E oraz szereg witamin z grupy B. Niestety, po ugotowaniu ziemniaków większość z nas...

  • Z mielonego mięsa

    Warzywna zapiekanka Składniki na 4 porcje: 1 kg małych ziemniaków, 40 dag marchewki, 1 seler naciowy, sól, 2 łyżki masła, pieprz, 30 dag mieszanego mielonego mięsa, 2 łyżki koncentratu(...) podaniem zapiekankę udekorować listkami szałwii i selera naciowego. Rolada z cukiniowym farszem Składniki na 4 porcje: 2 czerstwe bułki, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 600 g mieszanego mięsa mielonego...

  • Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie pamięta smaku gołąbków przygotowywanych przez mamę lub babcię? Ciasno zwijane paczuszki z aromatycznym farszem w wielu domach stanowiły jeden z częściej serwowanych posiłków. Szczególnie dobrze smakują o tej porze roku, kiedy w najlepsze trwa sezon na kapustę. Kapusta na wszelkie...

  • Cudeńka z mielonego

    ...nadzieniem mięsnym. Wyśmienite gołąbki Przygotowanie: Liście kapusty włóż na 2-3 min do osolonego wrzątku. Zetnij twarde zgrubienia na liściach. Jedną cebulę pokrój w piórka, drugą w drobną(...). Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Z mięsa uformuj średniej wielkości kulki. Każdą owiń liściem kapusty, przewiąż nicią. Na patelni roztop masło. Wrzuć marchewkę oraz cebulę (piórka). Mieszając smaż...

  • Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby móc rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie pamięta smaku gołąbków przygotowywanych przez mamę lub babcię? Ciasno zwijane paczuszki z aromatycznym farszem w wielu domach stanowiły jeden z częściej serwowanych posiłków. Szczególnie dobrze smakują o tej porze roku, kiedy w najlepsze trwa sezon na kapustę. Kapusta na wszelkie...

  • Boskie przepisy domowej kuchni

    ...czarny jak węgielek. Jednak od tego czasu wiedzieli już, jaka ma być temperatura, żeby nie przypalić pieczywa. Powoli zaczynała sobie przypominać, jak mama robiła ich ulubione potrawy: gołąbki, placki(...). Przecierała zupki, mełła kawałeczki mięsa ręczną maszynką, bo wtedy jeszcze nikt o innych nie słyszał. Żeby sprawić przyjemność dzieciom, które miały problemy z przełykaniem, rozpuszczała dla nich kawałki...

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. Jak się jednak okazuje, w czasie ich gotowania można popełnić kilka poważnych błędów. Spożycie ziemniaków w naszym kraju niezmiennie utrzymuje się na wysokim poziomie. Znamy je pod wieloma nazwami i zjadamy w najróżniejszej postaci. Niestety, w ostatnim czasie ziemniaki nie cieszyły się najlepszą opinią - zarzucano im, iż są niezwykle tuczące, niezdrowe i mają zgubny wpływ na naszą...

  • Primavika – dwadzieścia lat pasji

    Już od dwudziestu lat robią w Wielkopolsce „bezy”– produkty bez mięsa, bez glutenu, bez mleka i bez sztucznych składników. Nie tylko dla wegan i wegetarian, ale dla wszystkich tych, którzy chcą się zdrowo odżywiać. Choć firma przez pierwszych kilka lat nie przynosiła zysków, to dziś jest jednym z liderów na rynku prozdrowotnej żywności. – Nasze pasty, masła orzechowe czy dania obiadowe nie...

  • Zielone ziemniaki i pomidory są nie tylko niedojrzałe, ale także trujące. Zawierają bardzo szkodliwe substancje - glikoalkaloidy. Fot. 123RF/Picsel Okazuje się, że zwykłe, jadane przez Polaków niemal codziennie ziemniaki, mogą być bardzo szkodliwe. Niektóre z nich zawierają dwa trujące glikoalkaloidy: solaninę i chakoninę. Te substancje to naturalne insektycydy i fungicydy - służą roślinom za środek odstraszający insekty, grzyby i zwierzęta. Jest ich najwięcej w niedojrzałych owocach,...