• Informacje na temat:

    gołabki z farszem z kaszą

Przepisy na temat: gołabki z farszem z kaszą
  • Gołąbki inaczej

    Gołąbki z kaszą jaglaną i mielonym drobiem to popisowe danie mamy jednej z naszych redakcyjnych koleżanek. Autorka przepisu twierdzi, że są pyszne, a poza tym zdrowsze i dużo delikatniejsze od tradycyjnych. Spróbowaliśmy - wszystko potwierdzamy!

  • danie wigilijne, które ja uwielbiam i mogłabym jeść cały rok

  • Pomysłowe gołąbki ze smakowitym farszem

    Roladki z kaszą bulgur Sposób przygotowania: 1. Kaszę ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Odcedź, dobrze osącz na sitku. Paprykę rozetnij, oczyść z pestek. Strąk opłucz i pokrój(...), oderwij liście. Postępuj tak, aż rozdzielisz wszystkie liście. Cebulę obierz, posiekaj. Wymieszaj ją z jajkiem, kaszą, boczkiem i papryką. 3. Farsz przypraw do smaku solą, pieprzem, papryką...

  • Każdy z nas lubi gołąbki czy z sosem,czy bez są wyśmienite.Serdecznie polecam moje:)

  • Wyjątkowe gołąbki

    Gołąbki: Sos pomidorowy: 1. Pierś drobiową oczyszczamy i mielimy, ryż i kaszę gotujemy osobno, zgodnie z przepisami z opakowań. 2. W dużym naczyniu łączymy mielone mięso z ugotowaną kaszą i ryżem, dodajemy szczyptę soli, pieprz, koperek, po czym całość mieszamy. 3. Gotujemy kapustę do miękkości. Ugotowaną wyjmujemy z wody, studzimy, obrywamy zewnętrzne liście, którymi wykładamy denko...

  • Gołąbki te robię dosć często gdyż sa bardzo dobre i nie trzeba ich długo robić.

  • Gołąbki z ziemniakami i kaszą gryczaną

    Przepis na pyszne gołąbki.

  • Przepis powstał przez przypadek jak byłam chora, a w lodówce były jakieś niedobitki jedzenia. Połączenie wszystkiego okazało sie sukcesem :)

  • Gołąbki z kaszą jaglaną

    Przygotowanie: 1. Pierś drobiową oczyszczamy i mielimy, ryż i kaszę gotujemy osobno, zgodnie z przepisami z opakowań. 2. W dużym naczyniu łączymy mielone mięso z ugotowaną kaszą i ryżem, dodajemy szczyptę soli, pieprz, koperek, po czym całość mieszamy. 3. Gotujemy kapustę do miękkości. Ugotowaną wyjmujemy z wody, studzimy, obrywamy zewnętrzne liście, którymi wykładamy denko dużego garnka...

  • latwe ,szybkie , smaczne ;))

Artykuły na temat: gołabki z farszem z kaszą
  • Gołąbki z Kresów

    Gołąbki z kaszą gryczaną i ziemniakami to tradycyjne danie wigilijne kuchni kresowej.

  • Kasza gryczana to symbol polskiej kuchni. Nadaje się nie tylko do gołąbków i kotlecików. Świetnie sprawdza się również w roli sycącego dodatku do letnich sałatek. Fot. 123RF/Picsel Kasza gryczana, z powodu jej rozgrzewających właściwości, jest ceniona w medycynie ludowej. Odwar z kaszy gryczanej to naturalne lekarstwo, które pozwala uporać się z różnego rodzaju problemami układu trawiennego. Warto jeść kaszę gryczaną nie tylko dlatego, że świetnie komponuje się z sosami, mięsem czy surówkami....

  • Gołąbki z kaszą

    ...i drobno pokrojoną natkę, wymieszać dokładnie z kaszą, doprawić octem i przyprawami. 3. Liście kapusty rozłożyć płasko, nakładać na nie porcje farszu i zawijać. Rozgrzać w brytfannie olej, dodać koncentrat...

  • Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie pamięta smaku gołąbków przygotowywanych przez mamę lub babcię? Ciasno zwijane paczuszki z aromatycznym farszem w wielu domach stanowiły jeden z częściej serwowanych posiłków. Szczególnie dobrze smakują o tej porze roku, kiedy w najlepsze trwa sezon na kapustę. Kapusta na wszelkie...

  • Gołąbki z pęczakiem i pieczarkami

    ..., mieszając od czasu do czasu. Wymieszaj pieczarki z kaszą. Jeśli farsz jest zbyt sypki, możesz dodać do niego łyżkę mąki ziemniaczanej.   Przygotuj liście. Zagotuj wodę w garnku. Z kapusty...

  • Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby móc rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie pamięta smaku gołąbków przygotowywanych przez mamę lub babcię? Ciasno zwijane paczuszki z aromatycznym farszem w wielu domach stanowiły jeden z częściej serwowanych posiłków. Szczególnie dobrze smakują o tej porze roku, kiedy w najlepsze trwa sezon na kapustę. Kapusta na wszelkie...

  • Gołąbki z indykiem

    Przygotowanie: Kapustę sparz, oddziel liście i wytnij nerwy. Kaszę ugotuj na półmiękko. Grzyby namocz i ugotuj w tej samej wodzie i pokrój. Cebule pokrój i przesmaż z grzybami (część odłóż). Połącz z mięsem i kaszą. Dopraw solą i pieprzem. 2. Na środek każdego liścia nałóż łyżkę farszu i zwiń. Dno naczynia do zapiekania wyłóż liśćmi kapusty i ułóż gołąbki. Zalej szklanką wrzątku i piecz w 180 st...

  • Choć na świecie kasza jest ważnym składnikiem wielu potraw, w Polsce ustępuje miejsca ziemniakom. Jest to zaskakujące, bo do czasów potopu szwedzkiego, kasza była podstawowym składnikiem diety większości Polaków. Obecnie w polskiej kuchni stosuje się ją rzadko albo wcale. Niesłusznie! Fot. 123RF/Picsel W czasie, gdy zachłysnęliśmy się kulinarnymi nowościami z różnych zakątków świata, rodzima kuchnia została zepchnięta na dalszy plan. Jedliśmy pizzę i orientalne makarony, zapominając o takich...

  • Gołąbki – prosty przepis na zero waste

    ...towarzystwo. I to nie byle jakie. Znakomicie komponuje się zarówno z ryżem, jak i ziemniakami. Nie pogardzi także randką z kaszą. Mięsne zawijasy Wegetarianizm nie jest dla Ciebie, a w Twojej kuchni...

  • Ciekawe urozmaicenie dobrze znanej potrawy. Wystarczy jeden dodatkowy składnik. SKŁADNIKI - 4 ½ łyżki kaszy manny - 360 ml mleka - 2 czubate łyżki wiórków kokosowych - 2 łyżki cukru - 1 łyżka cukru waniliowego - 150 ml zimnej wody - garść borówek - ilość zależy od upodobań PRZYGOTOWANIE Krok 1Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy wiórki kokosowe i cukier wraz z cukrem waniliowym. Zagotowujemy.Krok 2Kaszę mieszamy z wodą. Wlewamy ją do gotującego się mleka, pamiętajmy, aby cały czas mieszać....