• Informacje na temat:

    golabki z drobiowego mielonego miesa

Przepisy na temat: golabki z drobiowego mielonego miesa
  • Gołąbki inaczej

    Gołąbki z kaszą jaglaną i mielonym drobiem to popisowe danie mamy jednej z naszych redakcyjnych koleżanek. Autorka przepisu twierdzi, że są pyszne, a poza tym zdrowsze i dużo delikatniejsze od tradycyjnych. Spróbowaliśmy - wszystko potwierdzamy!

  • Golabki

  • Wyjątkowe gołąbki

    Każdy, kto spróbował, prosi o dokładkę, nawet jeśli wcześniej nie przepadał za gołąbkami. Dodatek kaszy jaglanej i przepyszny sos pomidorowy czyni z nich wyborne danie obiadowe.

  • Przepyszna pieczen z miesa mielonego drobiowego z dodatkiem przypaw i ziol.

  • Gołąbki z kaszą jaglaną

    Zdrowa i sycąca alternatywa tradycyjnych gołąbków

  • dobre na kazda okazje

  • Jakie mięso mielone do czego?

    Wołowe, wieprzowe, a może cielęcina? To jakie mięso mielone wybierzemy, zależy od potrawy, jaką chcemy przygotować.

  • Tak można zagospodarować nadmiar farszu do nadziewanej kaczki.

  • Przepis na pyszne gołąbki

    Składniki: biała kapusta 40 dag kaszy gryczanej 2 cebule 30 dag mięsa mielonego 25 dag pieczarek 3 suszone podgrzybki masło sól, pieprz czosnek granulowany Sos do gołąbków: pół litra bulionu grzybowego 2 kostki drobiowe 2 łyżki mąki łyżka koncentratu pomidorowego łyżka śmietany 18-proc. łyżka sosu pieczeniowego w proszku Przygotowanie: Suszone grzyby namocz, ugotuj...

  • Zaleta tego dania jest to ze zawijaka mozna nadziac praktycznie wszystkim swietny na cieplo lub zimno. Polecam!

Artykuły na temat: golabki z drobiowego mielonego miesa
  • Jakie mięso mielone wybrać?

    Jakie mięso mielone i do czego? To, jakie mięso mielone wybierzesz, zależy od potrawy, jaką chcesz zrobić. Oraz efektu, jaki chcesz uzyskać

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Miel i smaż

    ...czy lasagne. Pieczarki nadziewane mielonym Składniki na 4 porcje: 8 dużych pieczarek, 30 dag mielonego mięsa drobiowego, 1 cebula, 1/2 czerwonej papryki, 1 szkl. przecieru pomidorowego, 5 łyżek(...)Pojawia się w różnych formach w większości kuchni świata. W Meksyku z mięsa mielonego przygotowuje się głównie chilli con carne, czyli... gulasz z dużą ilością papryki i czerwonej fasoli. Serwowane...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Pyszny obiad w godzinę

    ...: 6 młodych kalarepek, 20 dag mielonego drobiowego mięsa, 1 torebka ryżu, po 1 łyżce koncentratu pomidorowego i musztardy, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, po 1 szklance bulionu i przecieru pomidorowego...

  • Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie pamięta smaku gołąbków przygotowywanych przez mamę lub babcię? Ciasno zwijane paczuszki z aromatycznym farszem w wielu domach stanowiły jeden z częściej serwowanych posiłków. Szczególnie dobrze smakują o tej porze roku, kiedy w najlepsze trwa sezon na kapustę. Kapusta na wszelkie...

  • Coś pysznego z (niemal) niczego

    Gołąbki z wędzonką Składniki na 4 porcje: główka białej kapusty, 30 dag mielonego mięsa (wieprzowo-wołowego lub drobiowego), 30 dag resztek wędlin: wędzonej szynki, boczku lub kiełbasy, 2 cebule...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Mogłoby się wydawać, że przygotowanie kotletów mielonych to przysłowiowa bułka z masłem. Jednak aby smakowały naprawdę dobrze, warto zadbać o kilka detali. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób traktuje kotlety mielone jako smaczne, ale dosyć nudne danie, które serwuje się jedynie wtedy, gdy nie ma czasu na przygotowanie czegoś bardziej skomplikowanego. Tymczasem odpowiednio zrobione mięso może stać się gwiazdą każdego posiłku. Należy tylko uzbroić się odpowiedni przepis. Jak kupić dobre mięso...

  • Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby móc rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie pamięta smaku gołąbków przygotowywanych przez mamę lub babcię? Ciasno zwijane paczuszki z aromatycznym farszem w wielu domach stanowiły jeden z częściej serwowanych posiłków. Szczególnie dobrze smakują o tej porze roku, kiedy w najlepsze trwa sezon na kapustę. Kapusta na wszelkie...