• Informacje na temat:

    gołąbki w sakiewkach

Przepisy na temat: gołąbki w sakiewkach
  • Ryż na 5 sposobów!

    Naturalny zagęstnik Jeśli nie lubisz zagęszczać mąką sosów i zup, możesz zamiast niej użyć zmielonego (np. w młynku do kawy) surowego ryżu. Dodaj 2-3 łyżki, gdy sos lub zupa są prawie gotowe i jeszcze przez chwilę gotuj do zgęstnienia. Do gołąbków i sakiewek Zamiast tylko mięsem lub kaszą, warto nadziać gołąbki ryżem (lub dodać go do farszu). Będą lżej strawne, mniej kaloryczne i bardziej...

  • Przepis wart wypróbowania: "Prawdziwki w mięsnych sakiewkach"

  • Grzyby! Dary naszych lasów

    ...farsz. 4. Farszem napełniamy naleśniki, lekko je podsmażamy. Podajemy na ciepło. Wartość odżywcza 1 porcji 394 kcal; Białko 4,2 g/Tłuszcz 23g/Węglowodany 8,6 g Gołąbki z grzybami Składniki na 4 porcje(...), smażymy na gorącym tłuszczu, dodajemy grzyby, lekko dusimy, odstawiamy do ostudzenia. Wsypujemy tartą bułkę, jajko, przyprawy. Mieszamy. Farsz zawijamy w liście, nadając im kształt gołąbków. 3. Gołąbki...

  • Przepis wart wypróbowania: "W sakiewkach z kotletami schabowymi"

  • Wypróbowany przepis na "Pieczone pulpeciki w sakiewkach z ciasta francuskiego"

  • Uwielbiam :)

  • Gołąbki :)

  • Standardowe, dobre gołąbki

  • Wegetariańskie gołąbki z kapusty pekińskiej z farszem z kaszy bulgur i warzyw.

  • Tradycyjne gołąbki i zawsze smakują.

Artykuły na temat: gołąbki w sakiewkach
  • Gołąbki – prosty przepis na zero waste

    Nie lubisz, gdy coś się marnuje? Uważasz, że wszystkiemu należy dać drugą szansę? Chcesz by Twoja kuchnia tętniła w rytm zrównoważonego życia? Na wiele pytań mamy jedną odpowiedź: zrób gołąbki i obierz kurs na zero waste!

  • Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie pamięta smaku gołąbków przygotowywanych przez mamę lub babcię? Ciasno zwijane paczuszki z aromatycznym farszem w wielu domach stanowiły jeden z częściej serwowanych posiłków. Szczególnie dobrze smakują o tej porze roku, kiedy w najlepsze trwa sezon na kapustę. Kapusta na wszelkie...

  • Cudeńka z mielonego

    ...nadzieniem mięsnym. Wyśmienite gołąbki Przygotowanie: Liście kapusty włóż na 2-3 min do osolonego wrzątku. Zetnij twarde zgrubienia na liściach. Jedną cebulę pokrój w piórka, drugą w drobną(...) 3-4 min. Dopraw. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Ułóż gołąbki. Wlej wino oraz bulion. Piecz 35-45 min w temp. 180°C. Chińskie pierożki Przygotowanie: Do przesianej mąki dodaj wrzącą i zimną...

  • Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby móc rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie pamięta smaku gołąbków przygotowywanych przez mamę lub babcię? Ciasno zwijane paczuszki z aromatycznym farszem w wielu domach stanowiły jeden z częściej serwowanych posiłków. Szczególnie dobrze smakują o tej porze roku, kiedy w najlepsze trwa sezon na kapustę. Kapusta na wszelkie...

  • Modowe i kuchenne rewolucje królowej Bony

    ...z serem śmietankowym, przybrany marmoladą i konfiturą z różnych owoców; galareta mięsna z sałatą; sztuka mięsa z białym sosem i musztardą; pieczone gołąbki; pieczeń wołowa z sosem winnym lub...

  • Po zachwycie nad azjatyckim ryżem i włoskimi makaronami, Polacy znów chętnie sięgają po tradycyjne, a czasem już nieco zapomniane kasze. Pęczak znów bije rekordy popularności. W jaki sposób włączyć go do codziennej diety? Fot. 123RF/Picsel Pęczak, podobnie jak np. perłowa, powstaje z jęczmienia. Z tą różnicą, iż pęczak to całe ziarna, które jedynie pozbawiono łuski. Możemy również spotkać tzw. pęczak kujawski, który dodatkowo został wypolerowany. Warto jednak wiedzieć, iż proces ten w żaden...

  • Na ten moment czekaliśmy długo. Nareszcie żegnamy zimę, która powoli ustępuje dużo cieplejszej porze roku. Natura budzi się do życia – to najlepszy czas, by zweryfikować swoje dotychczasowe przyzwyczajenia. W tym żywieniowe! Pojawiają się pierwsze nowalijki, więc stworzenie kolorowego i różnorodnego jadłospisu będzie dużo przyjemniejszym zadaniem. Fot. materiały prasowe Wiosenna energia to idealna okazja, by wziąć pod lupę swoje posiłki. Gorące i obfite dania zamieńmy na chrupiące sałatki ze...

  • Ostra kuchnia – można ją kochać, albo nienawidzić. Miłośnicy ostrej papryki wiedzą doskonale, że pikantne potrawy wciągają. Fot. 123RF/Picsel Każdy, kto lubi pikantne przyprawy, ma powody do radości, wszystko to za sprawą ciekawych właściwości różnego rodzaju ostrych papryczek. Nie od dziś wiadomo, że zawarta w nich kapsaicyna zwiększa zdolność organizmu do spalania nadprogramowych kilogramów, poprawia metabolizm oraz stymuluje krążenie krwi. Jeśli chcemy na własnej skórze wypróbować...

  • Kapustka króluje na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Warzywo to pozwoli wam przygotować proste i sycące dania, które dosłownie zachwycają smakiem. Warto wiedzieć, że młoda kapusta jest nie tylko wyjątkowo pyszna, ale i bardzo zdrowa. Znajdziecie w niej mnóstwo witaminy C, A,E...

  • Makowiec to jedno z najpopularniejszych ciast świątecznych. Warto jednak pamiętać, że potrzebna do jego zrobienia masa makowa może być wykorzystana także w innych potrawach. 123RF/Picsel Mak to symbol płodności, dobrobytu, urodzaju i obfitości, w związku z czym kolacja wigilijna, jak każe tradycja, nie może się bez niego obyć. I słusznie, bo oprócz doznań smakowych mak ma wiele wartości odżywczych. Mak niebieski (najczęściej wykorzystywany w kuchni) jest bogatym źródłem wapnia, niezbędnego...