• Informacje na temat:

    gołąbki w cukinii

Przepisy na temat: gołąbki w cukinii
  • Coś pysznego na obiad

    Strudel warzywny Sposób przygotowania 1. Zeszklij posiekaną w kostkę cebulę. Cukinię zetrzyj na tarce, posól. Odciśnij wodę, dodaj do cebuli. Liście szpinaku posiekaj, dodaj do cukinii ze(...). Piecz pod przykryciem 30 minut w temp. 180°C.  Gołąbki Sposób przygotowania 1. Z obranej pietruszki, marchewek, pora i selera ugotuj wywar i odcedź. Ryż ugotuj w osolonym wrzątku. Wymieszaj...

  • Proste przepisy na każdy dzień tygodnia

    Gołąbki w sosie pomidorowym Sposób przygotowania 1. Z pietruszki, marchwi, pora i selera przygotuj wywar. Kaszę ugotuj w osolonym wrzątku. Wymieszaj z mięsem mielonym, solą i pieprzem. Cebulę(...) owinąć nicią. Garnek wyłóż kilkoma liśćmi. Układaj gołąbki.  3. Zalej wywarem, przypraw solą i pieprzem. Gotuj pod przykryciem 45 minut. Wywar z gołąbków zlej, dodaj przecier pomidorowy, pomidory...

Artykuły na temat: gołąbki w cukinii
  • Młode warzywa

    Gołąbki z młodej kapusty Przygotowanie: Z kapusty usuń 2-3 zewnętrzne liście, opłucz. Ostrym nożem usuń głąb. W dużym garnku zagotuj wodę, gdy zacznie wrzeć lekko ją posól i włóż do niej(...) do środka, a potem zroluj. Dno garnka wyłóż liśćmi kapusty, które pozostały i ułóż w nim gołąbki jeden obok drugiego. Wlej wodę (powinna przykryć gołąbki), dodaj listek laurowy, kilka ziaren ziela...

  • Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie pamięta smaku gołąbków przygotowywanych przez mamę lub babcię? Ciasno zwijane paczuszki z aromatycznym farszem w wielu domach stanowiły jeden z częściej serwowanych posiłków. Szczególnie dobrze smakują o tej porze roku, kiedy w najlepsze trwa sezon na kapustę. Kapusta na wszelkie...

  • Z mielonego mięsa

    ...na stolnicę i jeszcze raz wyrobić. Przez folię spożywczą lub papier do pieczenia rozwałkować na gruby płat. Na mięsnym płacie rozłożyć nadzienie z cukinii i ciasno zrolować. Roladę wygładzić wilgotnymi dłońmi i przełożyć do brytfanny. Podlać wodą. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170°C. Piec około 40 minut. Podczas pieczenia roladę podlewać powstającym sosem. Serwować na sałacie. Gołąbki...

  • Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby móc rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie pamięta smaku gołąbków przygotowywanych przez mamę lub babcię? Ciasno zwijane paczuszki z aromatycznym farszem w wielu domach stanowiły jeden z częściej serwowanych posiłków. Szczególnie dobrze smakują o tej porze roku, kiedy w najlepsze trwa sezon na kapustę. Kapusta na wszelkie...

  • Kolorowy detoks doda ci energii

    ...warzywnego, posypana natką Gołąbki Sparz wrzątkiem liście kapusty. Warzywa posiekaj lub zmiksuj. Przypraw do smaku solą, pieprzem i ziołami. Napełnij liście farszem. Zapiecz w piekarniku, podlane...

  • Z cukinii najczęściej robimy placki lub zjadamy ją w całości, wypełnioną aromatycznym farszem. Warto jedna pamiętać, że możemy również przygotować z niej wyjątkowo smaczne przetwory na zimę. Fot. 123RF/Picsel Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni...

  • ...małe i maż też. W drodze powrotnej kupilismy goracy chleb w piekarni, z rozpuszczającym sie maselkiem daje poczucie luksusu:)) Siostra zrobila placki z cukinii a'la placki ziemniaczane, znowu pychota...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. W jaki sposób zachować jej smak na zimę? Nasi użytkownicy doskonale znają odpowiedź na to pytanie. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie...

  • Pięciodniowa dieta na wąską talię

    ...z 1/2 papryki, 1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym, zioła. Kolacja: Gołąbki z 2 liści kapusty włoskiej. Zetrzyj 1 marchew, dodaj 2 pokrojone kromki chleba razowego, wymieszaj z jajkiem i ziołami. Nałóż farsz, zwiń gołąbki. Gotuj 15 min. Przekąski: Jabłka, 2-3 łodygi selera naciowego, sok z marchwi z kroplą oliwy. Dzień czwarty - ok.1200 kcal Śniadanie: 2 kromki chleba razowego...

  • Pasztet, placki, a może sałatkę? Sprawdź, jakie dania warto przygotować, aby w pełni wykorzystać rozpoczynający się sezon na cukinię. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie upałów wyśmienicie...

Wideo na temat: gołąbki w cukinii
  • Nowalijki w kuchni uczestników programu "MasterChef Junior"

    Bruno Pluciński i Patryk Piskorz pożegnali się z programem "MasterChef Junior". Razem z jurorką programu Anną Starmach przygotowali w kuchni "Dzień Dobry TVN" dania z nowalijkami. Na stole pojawiły się potrawy takie jak: ciasto ucierane z rabarbarem, wiosenna sałatka ze szparagami i groszkiem, cukinia z rzodkiewką na ciepło oraz mini gołąbki z botwiny. Czy chłopcy rozdają autografy swoim fanom?