• Informacje na temat:

    gołąbki przepis

Przepisy na temat: gołąbki przepis
  • Perfekcyjne gołąbki według przepisu Mikołaja Reya

    Gołąbki są często stawiane w rankingach popularności w Polsce na równi z pierogami lub bigosem. Co zrobić, by ich smakiem zaskoczyć rodzinę?

  • Smakowite gołąbki z mielonką

    Znudziły ci się klasyczne gołąbki? W prosty sposób odmienisz ich smak! Wystarczy zamiast mięsa mielonego dodać... mielonkę z puszki. Wypróbuj nasz przepis, a gwarantujemy, że często będziesz do niego wracać.

  • Siekane gołąbki z kapustą pekińską

    Idealny przepis dla wszystkich, którzy kochają gołąbki, a zawijanie farszu w liście kapusty ich przerasta. Są równie smaczne, a o wiele łatwiejsze do przygotowania.

  • Pyszne gołąbki

    Nie masz pomysłu na obiad? Wykorzystaj nasz przepis i zrób pyszne gołąbki.

  • Gołąbki inaczej

    Gołąbki z kaszą jaglaną i mielonym drobiem to popisowe danie mamy jednej z naszych redakcyjnych koleżanek. Autorka przepisu twierdzi, że są pyszne, a poza tym zdrowsze i dużo delikatniejsze od tradycyjnych. Spróbowaliśmy - wszystko potwierdzamy!

  • Gołąbki z kaszą jaglaną

    Nowy przepis na gołąbki - zrobisz je z kaszą jaglaną.

  • Gołąbki z ziemniakami i kaszą gryczaną

    Przepis na pyszne gołąbki.

  • Wyjątkowe gołąbki

    Gołąbki: Sos pomidorowy: 1. Pierś drobiową oczyszczamy i mielimy, ryż i kaszę gotujemy osobno, zgodnie z przepisami z opakowań. 2. W dużym naczyniu łączymy mielone mięso z ugotowaną kaszą(...) dużego garnka. Z pozostałych ugotowanych liści i farszu formułujemy gołąbki i układamy jeden za drugim, dość ciasno, na liściach leżących na dnie. 4. Odstawiamy ok. 50 ml wody, pozostałej z gotowania...

  • Gołąbki nie do poznania

    Przygotowywałaś je już nie raz, ale... Dzięki naszym całkiem nowym przepisom to tradycyjne danie zyska zupełnie inny smak!

  • Duszone gołąbki

    Sposób przygotowania 1. Kapustę oczyść. Ostrożnie zdejmuj liście. Sparz je wrzątkiem. Zetnij zgrubiałe nerwy. Namocz w mleku kajzerkę. Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Mięso wymieszaj z jedną posiekaną cebulą, odciśniętą bułką, ryżem i jajkiem. Dopraw solą i pieprzem.  2. Porcje farszu nakładaj na liście, zwijaj gołąbki. Układaj ciasno w garnku, zalej wodą. Drugą cebulę posiekaj, przesmaż...

Artykuły na temat: gołąbki przepis
  • Gołąbki jarskie

    Gołąbki bez mięsa też mogą być pyszne! Przekonaj się o tym i wypróbuj przepis na domowe, aromatyczne gołąbki z warzywnym farszem.

  • Gołąbki – prosty przepis na zero waste

    Nie lubisz, gdy coś się marnuje? Uważasz, że wszystkiemu należy dać drugą szansę? Chcesz by Twoja kuchnia tętniła w rytm zrównoważonego życia? Na wiele pytań mamy jedną odpowiedź: zrób gołąbki i obierz kurs na zero waste!

  • Gołąbki z pęczakiem i pieczarkami

    Przepis pochodzi z książki Idy Kulawik "Roślinna kuchnia polska".

  • Przepis Jana Kuronia: Gołąbki wegetariańskie

    Gołąbki z kaszy jaglanej, bez mięsa.

  • Mięsiste pomidory faszerowane jak gołąbki

    Lato to najlepszy czas dla pomidorów, teraz są dojrzałe i soczyste. Możesz je podawać faszerowane jak gołąbki, poniżej znajdziesz przepis.

  • Gołąbki zapiekane w sosie karmelowym

    Od robienia tradycyjnych gołąbków zawsze odstraszał mnie długi czas ich przygotowania. Trzeba przecież poświęcić chwilę na zawinięcie każdej sztuki, a potem wszystkie pieczołowicie ułożyć w wielkim garze i pilnować, żeby się nie przypaliły. Pieczone gołąbki są prostsze, szybsze i co najmniej tak samo smaczne.

  • Szybkie gołąbki z rybą

    Gołąbki najlepiej podgrzać na parze.

  • Tradycyjne gołąbki

    Tradycyjna polska kuchnia, gołąbki według przepisu babci.

  • Gołąbki po chińsku

    ...  1. Ryż ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Grzyby zalej gorącą wodą, odstaw na ok. 2 godz. Następnie odcedź je i pokrój w paski. Marchewkę obierz, umyj, pokrój w małą kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Orzeszki posiekaj, upraż na mocno rozgrzanej, suchej patelni. Imbir zetrzyj na tarce. W garnku zagotuj wodę, gdy zacznie wrzeć posól i włóż liście kapusty na ok...

  • Gołąbki z kaszą i pieczarkami

    Gołąbki można zrobić z każdej kapusty: białej, włoskiej czy czerwonej. Możesz je też zrobić z sałaty – te faszeruj np. sałatką warzywną lub duszonymi warzywami z odrobiną kaszy.

Wideo na temat: gołąbki przepis
  • Przepis na gołąbki w papryce

    Znudziły ci się tradycyjne gołąbki? Przyrządź farsz w papryce! Gołąbki w papryce robi się dużo prościej niż te tradycyjne, gdyż nie trzeba ich zawijać w rwące się liście kapusty. Wystarczy nafaszerować paprykę i całość wstawić do piekarnika. Nic prostszego! Gołąbki w papryce mają szansę zagościć na stałe w twoim menu.

  • Perfekcyjne gołąbki Mikołaja Reya

    Gołąbki to danie uwielbiane przez wielu Polaków. W kuchni „Dzień Dobry TVN” Mikołaj Rey pokazał swój przepis na idealne gołąbki. Jak przygotowuje kapustę?

  • Zmysłowe smaki: Gołąbki z młodej kapusty

    Wydaje ci się, że przygotowanie gołąbków jest trudne i pracochłonne? Nic bardziej mylnego! Wykorzystując nasze wskazówki, te pyszne i pożywne zawijańce przygotujesz sprawnie i bez problemów. Obiecujemy, że smak gołąbków z młodej kapusty cię zachwyci. Koniecznie wypróbuj! Dokładny przepis na gołąbki w młodej kapuście znajdziesz Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!