• Informacje na temat:

    golabki pieczarki

Przepisy na temat: golabki pieczarki
  • Delikatne gołąbki

    Ryż wymieszać z kaszą. Pieczarki opłukać, bardzo drobno pokroić i podsmażyć wraz posiekaną cebulą, połączyć z kasza i ryżem i dodać mięso, doprawić do smaku. Liście kapusty sparzyć. Zwijać farsz dość ciasno. Gołąbki ułożyć w rondelku, na liściach kapusty, podlać odrobiną wody z kostką warzywną i przyprawić. Dusić w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni C przez godzinę. 

  • Gołąbki z młodą kapustą

    ...soli, wlej 2 szkl. wody. Zagotuj, zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem 15 minut.  2. Cebule, czosnek i pieczarki obierz, posiekaj drobniutko (pieczarki możesz zetrzeć na tarce o dużych otworkach). Wędlinę także potnij w małą kosteczkę. Na 2 łyżkach oleju zeszklij cebulę i czosnek, dodaj pieczarki. Smaż, aż odparuje płyn. Dodaj wędlinę, mieszając smaż 3 minuty. Przestudź, odłóż 1/3, resztę...

  • Wegetariańskie gołąbki

    .... Przygotowujemy farsz. Gotujemy kaszę w trzech szklankach wody. Drobno posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy na oleju, dodajemy do niej po chwili posiekane pieczarki. Smażymy ok. 10 minut, aż pieczarki...

  • Gołąbki z kaszą jaglaną

    Połowę bulionu zagotuj. Wsyp kaszę i gotuj do miękkości. Ostudź. Kapustę zanurz na 3 minuty w gotującej się wodzie. Wyjmij i odcedź. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na złoty kolor posiekane cebule i drobno pokrojone pieczarki. Połącz z kaszą. Wbij jajko i przypraw do smaku solą i pieprzem. Z masy zrób wałeczki. Zawiń je w liście kapusty, formując gołąbki. Wlej resztę bulionu i duś na...

  • Gołąbki (po 12. miesiącu)

    ...zrobienia użyj wody, w których gotowały się gołąbki. Dodaj do niej np. mały przecier pomidorowy lub pomidory w puszce przetarte przez sitko, albo podsmażone z cebulką pieczarki. Możesz doprawić...

  • Pyszne gołąbki

    Nie ma lepszego dania niż gołąbki. Na zrobienie ich poświęcisz sporo czasu, ale przecież taki obiad wystarcza na dwa, trzy dni. Te z naszego przepisu są zdrowsze i smaczniejsze, bo więcej w nich warzyw, a biały ryż zastąpiony został brązowym.

  • Gołąbki z kolorowym nadzieniem

    Gołąbki nie muszą smakować ciągle tak samo. Wypróbuj nasz nowy przepis i zaskocz domowników kolorowym nadzieniem. Smacznego!

  • Dieta bezglutenowa: Gołąbki z pieczarkami i mięsem

    Składniki: 1 szklanki ugotowanego ryżu 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 20 dkg pieczarek Opakowanie mielonego mięsa z indyka 2 cebule sól pieprz majeranek uniwersalna przyprawa warzywna kapusta włoska olej kostka rosołowa Sposób przygotowania: Ryż wymieszać z kaszą. Pieczarki opłukać, bardzo drobno pokroić i podsmażyć wraz posiekaną cebulą, połączyć z kasza i ryżem...

  • Przepis na pyszne gołąbki

    .... Kaszę ugotuj w 3/4 litra wody z łyżką soli i łyżka masła. Ostudź. Cebule posiekaj, zeszklij na maśle. Dodaj starte na tarce pieczarki i ugotowane grzybki, podsmaż, przypraw. Kaszę wymieszaj...

  • Gołąbki z kolorowym nadzieniem

    Prezentujemy pyszny przepis na gołąbki dla dzieci alergicznych. Wypróbuj koniecznie!

Artykuły na temat: golabki pieczarki
  • Gołąbki z pęczakiem i pieczarkami

    .... Cebulę pokrój i podsmaż na dużej patelni na oleju. Pokrój drobno pieczarki i dodaj do cebuli. Podlej sosem sojowym, dodaj sól, pieprz, oregano, majeranek i czosnek i smaż, aż woda odparuje, mieszając od czasu do czasu. Wymieszaj pieczarki z kaszą. Jeśli farsz jest zbyt sypki, możesz dodać do niego łyżkę mąki ziemniaczanej.   Przygotuj liście. Zagotuj wodę w garnku. Z kapusty...

  • Gołąbki jarskie

    Sposób przygotowania: 1. Kapustę myjemy, wycinamy głąb i gotujemy całą w osolonym wrzątku. Wyjmujemy i obieramy po jednym liściu. Ryż gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo i odcedzamy. Pieczarki myjemy i kroimy w małą kostkę, cebulę obieramy i drobno siekamy. Cebulę smażymy chwilę na maśle, a następnie wrzucamy pieczarki i podsmażamy, aż woda odparuje. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez...

  • Gołąbki bez mięsa

    Sposób przygotowania: 1. Połowę bulionu zagotuj. Wsyp kaszę i gotuj do miękkości. Ostudź. Kapustę zanurz na 3 minuty w gotującej się wodzie. 2. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na złoty kolor posiekane cebule i drobno pokrojone pieczarki. Połącz z kaszą. Wbij jajko i przypraw solą oraz pieprzem. Z masy zrób wałeczki. Zawiń je w liście kapusty.  3. Wlej resztę bulionu i duś na małym ogniu przez...

  • ​Gołąbki

    Połowę bulionu zagotuj. Wsyp kaszę i gotuj do miękkości. Ostudź. Kapustę zanurz na 3 minuty w gotującej się wodzie. Wyjmij i odcedź. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekane cebule i drobno pokrojone pieczarki. Połącz z kaszą. Wbij jajko i przypraw do smaku solą i pieprzem. Z masy zrób wałeczki i zawiń je w liście kapusty. Wlej resztę bulionu i duś na małym ogniu przez 30 minut.

  • Gołąbki z mięsem i pieczarkami

    ...wyłożyć kilkoma  pozostałymi liśćmi. Ułożyć gołąbki, zalać bulionem, oprószyć gałką muszkatołową, dusić ok. 90 min na małym ogniu. 3 Marchew obrać, pokroić w kostkę.  Pieczarki oczyścić przekroić...

  • Gołąbki z kaszą i pieczarkami

    Gołąbki można zrobić z każdej kapusty: białej, włoskiej czy czerwonej. Możesz je też zrobić z sałaty – te faszeruj np. sałatką warzywną lub duszonymi warzywami z odrobiną kaszy.

  • Pyszne gołąbki

    Kapustę włoską możesz zastąpić kapustą białą lub pekińską.

  • Jarskie gołąbki

    ...środek nakładać nadzienie z soczewicy, zwinąć jak najściślej, obwiązać nitką, obsmażyć na reszcie oleju. Gołąbki gotować w reszcie bulionu 15 min. Cebulę i pieczarki oczyścić, pokroić, podsmażyć na...

  • Gołąbki z kaszą jaglaną

    Przygotowanie: Połowę bulionu zagotuj. Wsyp kaszę i gotuj do miękkości. Ostudź. Kapustę zanurz na 3 minuty w gotującej się wodzie. Wyjmij i odcedź. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na złoty kolor posiekane cebule i drobno pokrojone pieczarki. Połącz z kaszą. Wbij jajko i przypraw do smaku solą i pieprzem. Z masy zrób wałeczki. Zawiń je w liście kapusty, formując gołąbki. Wlej resztę bulionu...

  • ...ochotę użyć oraz pieczarki ucieramy na tarce o grubych oczkach lub kroimy w kosteczkę - jak kto woli i lubi. Kaszę goyujemy na pół twardo, tzn. od momentu zagotowania wody ok 10 minut. łączymy surowe warzywa, pieczarki i mięso z na wpół ugotowaną kaszą. Doprawiamy czym chcemy. Ja sypię vegetę, pieprz siołowy i czosnek, ale można dodać przyprawę do grila i wtedy będzie to bardzo oryginalny smak...