• Informacje na temat:

    gołąbki biala kapusta

Przepisy na temat: gołąbki biala kapusta
  • Wegetariańskie gołąbki

    Praktycznie każde popularne danie mięsne można przygotować w wersji wegetariańskiej. Jak choćby gołąbki - tym razem z farszem jaglano-pieczarkowym.

  • Gołąbki w pomidorach

    Takie gołąbki są bardzo delikatne. Znakomicie sprawdzą się jako danie dla dziecka, które ukończyło pierwszy rok. Polecamy także osobom, które są na diecie.

  • Pyszne gołąbki

    Nie ma lepszego dania niż gołąbki. Na zrobienie ich poświęcisz sporo czasu, ale przecież taki obiad wystarcza na dwa, trzy dni. Te z naszego przepisu są zdrowsze i smaczniejsze, bo więcej w nich warzyw, a biały ryż zastąpiony został brązowym.

  • Oryginalne gołąbki z kaszą

    .... Dno dużego garnka wyłóż odłożonymi liśćmi kapusty i układaj na nich gołąbki. Zalej je 2 szklankami wody. Przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 40-50 minut. 3. Przygotuj sos: pomidory...

  • Gołąbki z kolorowym nadzieniem

    Gołąbki nie muszą smakować ciągle tak samo. Wypróbuj nasz nowy przepis i zaskocz domowników kolorowym nadzieniem. Smacznego!

  • Gołąbki w pomidorach (po 1. roku)

    Oto przepis na przepyszne gołąbki. Sos pomidorowy wydobędzie z nich dodatkowy aromat. Smacznego!

  • Gołąbki z pęczaku  i grzybów

    Niezawodny przepis na gołąbki...

  • Przepis na pyszne gołąbki

    Gołąbki o grzybowym aromacie...

  • Gołąbki z kolorowym nadzieniem

    Prezentujemy pyszny przepis na gołąbki dla dzieci alergicznych. Wypróbuj koniecznie!

  • Gołąbki (po 12. miesiącu)

    Kapusta - dostarcza nam fosforu, manganu, miedzi, potasu, wapnia, żelaza, sodu oraz witamin A, C,E i z grupy B. Znajduje się w niej wiele siarki-pierwiastka, który upiększa włosy, cerę i paznokcie. Niby nic, a takie bogactwo w tej zielonej głowie.

Artykuły na temat: gołąbki biala kapusta
  • Pyszne gołąbki

    Przygotowanie: Połowę bulionu zagotuj. Wsyp kaszę i gotuj do miękkości. Ostudź. Kapustę zanurz na 3 minuty w gotującej się wodzie. Wyjmij i odcedź. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekane cebule i kawałki pieczarek. Schłodź i połącz z kaszą. Wbij jajko i przypraw do smaku solą i pieprzem. Z masy zrób wałeczki. Zawiń je w liście kapusty, formując gołąbki. Wlej resztę bulionu i duś na małym...

  • Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie pamięta smaku gołąbków przygotowywanych przez mamę lub babcię? Ciasno zwijane paczuszki z aromatycznym farszem w wielu domach stanowiły jeden z częściej serwowanych posiłków. Szczególnie dobrze smakują o tej porze roku, kiedy w najlepsze trwa sezon na kapustę. Kapusta na wszelkie...

  • Tradycyjne gołąbki

    Tradycyjna polska kuchnia, gołąbki według przepisu babci.

  • Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby móc rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie pamięta smaku gołąbków przygotowywanych przez mamę lub babcię? Ciasno zwijane paczuszki z aromatycznym farszem w wielu domach stanowiły jeden z częściej serwowanych posiłków. Szczególnie dobrze smakują o tej porze roku, kiedy w najlepsze trwa sezon na kapustę. Kapusta na wszelkie...

  • Gołąbki z kaszą i pieczarkami

    Gołąbki można zrobić z każdej kapusty: białej, włoskiej czy czerwonej. Możesz je też zrobić z sałaty – te faszeruj np. sałatką warzywną lub duszonymi warzywami z odrobiną kaszy.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Gołąbki z mięsem i pieczarkami

    Aby liście kapusty dobrze się zwijały, należy ściąć ich twardą część i nakładać nadzienie od strony łodygi. Gołąbki można obwiązać nitką, ale koniecznie białą, bo inne mogą farbować!

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna, inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Jakie właściwości ma włoska kapusta?

    ...dlatego  ta kapusta jest odporniejsza, niż inne, na niskie temperatury. To jedna z młodszych odmian kapust. Tworzy, jak jej przodek, czyli kapusta głowiasta biała - spore główki. Jest jednak luźniejsza, bo pomarszczone fantazyjnie liście nie pozwalają na zbyt ścisłe związanie. A liście te są wyjątkowej urody. Włoska łagodniejsza Kapusta włoska posiada wszystkie właściwości...

  • Kapustka króluje nie tylko na boisku, ale także na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon (nie ten sportowy) i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które wręcz zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, letnie dni. Warto wiedzieć, że warzywo to jest nie tylko wyjątkowo...