• Informacje na temat:

    gołąbki bez kapusty zapiekane

Przepisy na temat: gołąbki bez kapusty zapiekane
  • Gołąbki nie do poznania

    ...z orzechami i jabłkami. Przypraw pieprzem, solą oraz tymiankiem. Farsz rozłóż na liściach. Zwiń. Ułóż w formie. Gołąbki skrop olejem. Piecz 15 minut w 180°C.  Rulony z pęczakiem Sposób(...), pieprzem, papryką i ziołami. Wyrób. Rozłóż na 12 największych liściach, resztą liści wyłóż formę. Gołąbki zwiń, obsmaż na oleju. Przełóż do formy. Zalej bulionem. Zapiekaj 40 minut w 190

  • Przepyszne gołąbki robi się w oka mgnieniu. Z sosem pomidorowym smakują wyśmienicie. Zamiast ryżu użyłem kaszy pszennej. Można użyć kaszę bulgur.

  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    Zapiekanki i inne pomysłowe dania, które przyrządzisz szybko i bez trudu. Tylko z łatwo dostępnych składników!

  • Gołąbki z mięsa mielonego i kapusty w sosie pomidorowym, szybko i smacznie.

  • O wiele, wiele prostszy i szybszy sposób na gołabki. Smak pozostaje „gołąbkowy” a kotlety wykonamy kilkakrotnie szybciej niż tradycyjne.

  • Wszyscy wiemy, że tradycyjna wersja gołąbków jest pyszna ale czasochłonna. Dlatego jak mam smak na nie, a nie mam za wiele czasu na obgotowanie kapusty robię uproszczoną wersję. Ale smakuje również wspaniale :)

  • Wypróbowany przepis na "Zapiekane gołąbki"

  • Moja wariacja na temat gołąbków: gołąbki bez zawijania z dodatkiem pieczarek, z tradycyjną kapustą zamienioną na kiszoną zapiekane w sosie pomidorowym. Smacznie i prosto:)

  • Gołąbki to popularne danie lubiane przez dużo osób ,lecz często przy gotowaniu kłopot sprawiają liście kapusty , które się niszczą.Przy sporządzaniu w ten sposób ten problem odpada.Smakują wyśmienicie.

  • Gołąbki to tradycyjna polska potrawa, jednak jej przygotowanie jest bardzo pracochłonne. Gotowanie kapusty, zawijanie mięsa i długie duszenie. Jednak nie zawsze mamy czas na przygotowanie tej jakże smacznej potrawy. Dlatego dziś zapraszam Was na prostszą i szybszą wersję tego dania - gołąbki bez zawijania. Smakują na prawdę fantastycznie, a dodatek kapusty sprawia, że danie ma świetną teksturę i jest bardzo soczyste.

Artykuły na temat: gołąbki bez kapusty zapiekane
  • Pyszny obiad w godzinę

    Sznycle schabowe z kapustą Składniki na 4-6 porcji: 70-90 dag schabu bez kości, 1 główka młodej kapusty, 2 puszki pomidorów bez skóry, 2 duże, świeże pomidory, 2 cebule, olej do smażenia, po(...), podlać wrzątkiem, przykryć i dusić ok. 20 minut do miękkości mięsa. Na koniec przyprawić solą i pieprzem, trzymać w cieple. Pomidory pokroić, puszkowe wlać razem z sokiem do kapusty, dusić wszystko...

  • Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie pamięta smaku gołąbków przygotowywanych przez mamę lub babcię? Ciasno zwijane paczuszki z aromatycznym farszem w wielu domach stanowiły jeden z częściej serwowanych posiłków. Szczególnie dobrze smakują o tej porze roku, kiedy w najlepsze trwa sezon na kapustę. Kapusta na wszelkie...

  • Pięciodniowa dieta na wąską talię

    ...kcal Śniadanie : Koktajl z 1 szkl. maślanki, 1 łyżeczki otrąb i garści natki pietruszki. 2 kromki chrupkiego pieczywa z 2 plastrami drobiowej wędliny. Obiad: Sałatka z 1/8 główki kapusty włoskiej z 1/2 papryki, 1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym, zioła. Kolacja: Gołąbki z 2 liści kapusty włoskiej. Zetrzyj 1 marchew, dodaj 2 pokrojone kromki chleba razowego, wymieszaj z jajkiem i ziołami...

  • Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby móc rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie pamięta smaku gołąbków przygotowywanych przez mamę lub babcię? Ciasno zwijane paczuszki z aromatycznym farszem w wielu domach stanowiły jeden z częściej serwowanych posiłków. Szczególnie dobrze smakują o tej porze roku, kiedy w najlepsze trwa sezon na kapustę. Kapusta na wszelkie...

  • ...? Okupuje łazienkę kwadransami. Niech już sobie zrobi oko w błękicie. Ale nie, odmierza pędzelkiem okruszyny. „Już, idę”- woła. A jak wychodzi, to jakoś nic nie widać. Jakby bezbarwne miała te mazidła. Ale(...) mnie duński sos. Tata, tak, je. Zawsze mu smakuje. Przecież się stara. Potrafi, bez książki. Ona nawet ciacha i sosy i kluski, te ostatnie to trochę za rzadko. Nawet kompoty nam gotuje. Ogóry kisi...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • 7-dniowy plan diety odchudzającej

    ...3-4 porcje warzyw (łącznie minimum 0,5 kg), a owoców 2 porcje (15-25 dag). • Wybieraj: pieczywo pełnoziarniste, chude mięsa i ryby, kasze i ziemniaki z wody, naturalne jogurty, zupy bez zasmażek. • Stosuj naturalne przyprawy. • Pij 2 l płynów bez cukru. Poniedziałek Śniadanie: 2 kromki chleba razowego z niskosłodzonym dżemem (np. malinowym), banan, kefir. II śniadanie: 10 dag serka chudego, kilka...

  • Młoda kapusta jest rarytasem, na który warto czekać cały rok. Aby ją odpowiednio uhonorować, należy zaopatrzyć się w najlepsze przepisy. Fot. 123RF/Picsel Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, ciepłe dni. Młoda kapusta - smaczna, ale czy zdrowa? Kapusta powszechnie jest uznawana za warzywo ciężkostrawne, a tym samym niezbyt zdrowe. Warto jednak...

  • Kapustka króluje nie tylko na boisku, ale także na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon (nie ten sportowy) i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które wręcz zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, letnie dni. Warto wiedzieć, że warzywo to jest nie tylko wyjątkowo...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....