• Informacje na temat:

    gnocchi z szalwia

Przepisy na temat: gnocchi z szalwia
  • Gnocchi z Grana Padano i prawdziwkami

    .... Kiedy gnocchi wypłyną na powierzchnię, wyciągać je łyżką cedzakową.  Prawdziwki pokrroić w cienkie plastry. Usmażyc na 3 lyżkach masła, doprawić solą i pieprzem.  Na drugiej patelni roztopić 3 łyżki masła, przesmażyć gnocchi i dodać grzyby. Posypać tartym serem, dekorować szałwią.

  • Gnocchi - czyli włoskie kopytka

  • Świąteczna gęś po włosku

    Z Gnocchi i pomidorami...

  • Smaczny pomysł na "Gnocchi dyniowe z szałwią"

  • Nie jedz indyka w święta!

    ..., - 4-5 łyżek oliwy z oliwek, - 1,2 kg Gnocchi Przygotowanie: Gęś natrzeć solą i pieprzem. Szałwię, rozmaryn i oregano posiekać. 3 cebule i 3 ząbki czosnku obrać, pokroić na duże kawałki i zmieszać(...) i cebulę, dodać pomidory. Dusić 5 minut pod przykryciem. Gnocchi wrzucić do wrzątku na 2 minuty. Odcedzić, przelać zimną wodą. Gnocchi i bazylię wmieszać do pomidorów. 10 minut przed końcem pieczenia...

  • Sprawdzony przepis na "Gnocchi"

  • Ziołowe kluseczki, doskonale smakują z sosem serowym

  • Delikatne, kremowe włoskie kluseczki w wersji z pieczoną dynią. Poza ciekawym smakiem dynia nadaje im także cudowny pomarańczowy kolor, który zachęca do jedzenia. Z odrobiną parmezanu i czerwonego pieprzu będą doskonałą propozycją na pyszny, bezmięsny obiad.

  • Danie z kuchni argentyńskiej, ciekawe połączenie kaszy manny, orzechów i parmezanu.

  • Sprawdzony przepis na "Gryczane gnocchi"

Artykuły na temat: gnocchi z szalwia
  • Dyniowe gnocchi

    Przepis na gnocchi di zucca czyli dyniowe gnocci z masłem szałwiowym.

  • Gnocchi z masłem ziołowym

    Włoskie mamy i babcie wiedzą, co zrobić, aby gnocchi były delikatne. Bardzo krótko wyrabiają ciasto, bo inaczej kluski po ugotowaniu byłyby twarde. Nie używają też młodych ziemniaków, bo te zawierają dużo wody. A po co wzorek na gnocchi? By we wgłębieniach mógł zbierać się sos!

  • Bartek Kieżun: Twoje serce jest tam, gdzie twój żołądek

    ...- My jemy dużo chleba i Włosi jedzą dużo chleba. Jemy dużo klusek, które Włosi nazywają tak pięknie makaronem. Polskie kopytka i włoskie gnocchi są ze sobą bardzo blisko. Włoskie ndundari i polskie leniwe również. Być może stąd bierze się przekonanie, że znamy się na włoskiej kuchni. A to nie jest taka prosta sprawa – mówi Bartek Kieżun, autor książki „Italia do zjedzenia”, dziennikarz kulinarny...

  • Toskania: Kuchnia, kobiety, chianti i śmiech

    ..., który cierpliwie tłumaczył mi zasady, zgodnie z którymi mam operować nożem, aby idealnie oczyścić kilkukilową pręgę wołową. Później przyszedł czas na gnocchi, z kolejnym odkryciem, że znacznie...

  • Jestem w Toskanii i smakuję gnocchi, cokolwiek to jest, zwiedzam Cortonę i remontuję stary dom. A wszystko to ... żeby nie myśleć o paskudnej rzeczywistości,...

  • Nie jedz indyka w święta!

    ..., - 4-5 łyżek oliwy z oliwek, - 1,2 kg Gnocchi Przygotowanie: Gęś natrzeć solą i pieprzem. Szałwię, rozmaryn i oregano posiekać. 3 cebule i 3 ząbki czosnku obrać, pokroić na duże kawałki i zmieszać(...) i cebulę, dodać pomidory. Dusić 5 minut pod przykryciem. Gnocchi wrzucić do wrzątku na 2 minuty. Odcedzić, przelać zimną wodą. Gnocchi i bazylię wmieszać do pomidorów. 10 minut przed końcem pieczenia...

  • Werona z wielu epok

    ..., w którym według legendy złożono ciała kochanków. Historyczna, kulinarna, handlowa Werona ma także bogate tradycje kulinarne. Szczególną potrawą, znaną już w XVI w., jest potato gnocchi z masłem...

Wideo na temat: gnocchi z szalwia