• Informacje na temat:

    gnocchi z miesem zapiekane

Przepisy na temat: gnocchi z miesem zapiekane
  • Przysmaki z różnych stron świata

    ...sosami, przykryj liściem sałaty, serem i drugą połową kajzerki. Z Włoch - gnocchi (po 1. roku życia) Składniki: • pół szklanki gotowych kluseczków gnocchi (lub ewentualnie makaronu...

  • Gnocchi - czyli włoskie kopytka

  • Szyfr złamany

    ..., a w wersji wegeteriańskiej - ricotta połączona z czosnkiem i szpinakiem. Gnocchi Gnocchi to niewielkie kluseczki, przypominające nieco rodzime kopytka. Zaklasyfikowanie gnocchi do makaronów może(...) robione z mąki i jajek, jak tradycyjne, świeże makarony. Z czasem zaczęły się pojawiać regionalne wersje gnocchi z dodatkiem ziemniaków, kaszy manny czy polenty. Dzisiaj można spotkać również lżejsze...

  • Wypróbowany przepis na "Gnocchi zapiekane w sosie pomidorowym"

  • Co warto wiedzieć, by nie "zgubić się" przy stole

    .... Swoje autorskie "Caprse" wzbogacić można o rucolę lub suszone na słońcu pomidory, pokrojone w paseczki, dodadzą one wyjątkowych wrażeń smakowych, a talerz z pewnością zaskoczy gości. Gnocchi - te najbardziej tradycyjne to kluseczki ziemniaczane podobne do polskich kopytek. Świetnie pasują jako dodatek do mięs, a zapiekane z włoskimi sosami tworzą wspaniałe danie. Polecam sos truflowy! Gnocchi...

  • Gnocchi to rodzaj włoskich klusek, które można jeść np. jako samodzielny dodatek do mięsa. Ja miałam na nie inny pomysł, zapiekłam je w śmietanowym sosie. Wyszło smacznie.

  • Danie z kuchni argentyńskiej, ciekawe połączenie kaszy manny, orzechów i parmezanu.

  • Sprawdzony przepis na "Gnocchi"

  • Gnocchi to wloska wersja polskich kopytek, ja proponuje dla tych ktorzy lubia konkretny smak cebuli, czosnku i parmezanu ! Oczywiscie mozna zrobic tez naturalne albo buraczkowe, albo szpinakowe to juz wg upodoban ja polecam sprobowac ta wersje !

  • Ziołowe kluseczki, doskonale smakują z sosem serowym

Artykuły na temat: gnocchi z miesem zapiekane
  • Włochy: Na szlaku smaku

    ...prowansalskie. Przypraw solą, pieprzem i chili do smaku. Następnie duś pod przykryciem około 20 minut. Po tym czasie sos zmiksuj i dopraw. Dodaj mięso i wymieszaj. Podawaj z makaronem. Gnocchi...

  • Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która - co ciekawe - jest dłuższa od francuskiej. Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która -...

  • Grzybowe specjały

    ...listek laurowy, przykryj i duś wieprzowinę na półmiękko. Dodaj grzyby, tymianek i duś dalej do miękkości. Dopraw śmietaną, solą i pieprzem. Podawaj z podsmażonymi gnocchi ziemniaczanymi.  

  • Indyk uznawany jest za jeden z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest smaczny, chudy i lekkostrawny. Ale w jaki sposób zamienić go w ciekawe danie? Fot. 123RF/Picsel Indyk to bogate źródło białka - podstawowego budulca wszystkich narządów wewnętrznych i aktywatora wielu procesów zachodzących w naszym ciele. Po drób powinny sięgnąć osoby, które walczą ze zbyt wysokim cholesterolem, nadciśnieniem tętniczym i problemami sercowymi. Zawarte w jego mięsie cenne minerały - między innymi cynk, fosfor czy...

  • Szyfr złamany

    ..., a w wersji wegeteriańskiej - ricotta połączona z czosnkiem i szpinakiem. Gnocchi Gnocchi to niewielkie kluseczki, przypominające nieco rodzime kopytka. Zaklasyfikowanie gnocchi do makaronów może(...) robione z mąki i jajek, jak tradycyjne, świeże makarony. Z czasem zaczęły się pojawiać regionalne wersje gnocchi z dodatkiem ziemniaków, kaszy manny czy polenty. Dzisiaj można spotkać również lżejsze...

  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...

  • Walory zdrowotne mięsa od bardzo dawna są przedmiotem dyskusji i wielu kontrowersyjnych poglądów. Dla jednych to cenne i podstawowe źródło niezbędnych składników odżywczych, inni przypisują mięsu odpowiedzialność za występowanie chorób cywilizacyjnych, a są i tacy, którzy dostrzegają w nim produkt uzyskany z bestialskiego zabijania zwierząt. Fot. 123RF/Picsel Tak czy siak, o mięsie wiemy niestety dość mało - spożywamy tylko niewielką część jego gatunków, a warto pamiętać, że gawron też może...

  • Zgodnie z tradycją, wigilijną wieczerzę spożywamy postną, jednak już drugiego dnia świąt na naszych stołach zaczynają królować różnego rodzaju szynki i pieczenie. Jeśli macie tylko chwilkę czasu, warto przygotować je samodzielnie. Nasi użytkownicy jak zwykle służą przepisami. Fot. 123RF/Picsel Wędliny, choć wyglądają zachęcająco w sklepach, po kilku dniach spędzonych w lodówce tracą aromat i świeżość... Dlaczego więc nie pokusić się o przygotowanie ich samodzielnie, za trudne? Nic bardziej...

  • Zmniejszenie spożycia mięsa może być sposobem na zgrabną sylwetkę - wynika z pracy brytyjskich naukowców, którą publikuje pismo "American Journal of Clinical Nutrition". Fot. 123RF/Picsel Naukowcy z Imperial College w Londynie, badając ok. 380 tys. dorosłych osób, zauważyli, że regularne jedzenie mięsa ma związek z przybieraniem na wadze, nawet wówczas, gdy nie zwiększamy liczby spożywanych kalorii. Największy wpływ na masę ciała okazały się mieć przetworzone produkty mięsne - np. kiełbaski...

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...