• Informacje na temat:

    garnki pomarańczowe

Przepisy na temat: garnki pomarańczowe
  • Zupa pomarańczowa

    Brzmi nieco ekscentrycznie? Smakuje rewelacyjnie! Podstawą zupy jest klasyczny warzywny bulion oraz "wkład marchewkowy", ale to pomarańczowe akcenty nadają jej smaku, aromatu i charakteru.

  • Przepis na pomarańczowy sernik z twarożku

    Jak poprawić sobie nastrój, gdy za oknem wciąż szaro? Pyszny pomarańczowy sernik, przygotowany na bazie twarożku, będzie ucztą zarówno dla podniebienia, jak i dla oka.

  • Filet w sosie pomarańczowym

    Doskonały na przystawkę.

  • Warzywa w zalewie pomarańczowej

    Pomysł na dietetyczną przekąskę

  • Dynia nie tylko do garnka

    Indiańskie plemiona uznawały ją za afrodyzjak. Dzisiaj zalety dyni odkrywane są na nowo.

  • Sola w sosie pomarańczowym

    ...sosem, krótko podgrzać. Przełożyć na podgrzane talerze. Udekorować cieniutkimi paseczkami skórki pomarańczowej i plasterkami cytryny lub pomarańczy. Czas przygotowania: 30 minut 1 porcja: 450 kcal...

  • Zupa brzoskwiniowo-cytrynowa

    Składniki na 4 porcje: puszka brzoskwiń w zalewie 20 dag mirabelek 2 cytryny 2 szklanki soku pomarańczowego szklanka białego półsłodkiego wina łyżeczka miodu laska cynamonu anyż gwiaździsty pół torebki budyniu waniliowego sól (ewentualnie) pieprz Sposób przygotowania: 1. Mirabelki umyj, przekrój na pół, wyjmij pestki. Połowę brzoskwiń i całą zalewę przełóż do...

  • Glazurowana szynka z nogą

    ..., pokrój w grube plastry i podawaj. Oddzielnie możesz podać resztę pomarańczowego sosu pozostałego z pieczenia.

  • Lukrowany placek z imbirem

    Przepis na to ciasto możesz łatwo zmienić. Wystarczy, że masę jabłkową wymieszasz np. z dżemem pomarańczowym. Szarlotka będzie smakowała nieco inaczej, ale równie dobrze!

  • Szybka zupa dyniowa (powyżej 6 miesięcy)

    Coraz więcej dyni pojawia się ostatnio na półkach sklepowych i trzeba podkreślić, że jest to jeden z najlepszych składników posiłków dla dzieci. Dynia jest antyoksydantem i bogatym źródłem beta-karotenu, na dodatek nadaje potrawom przepiękny pomarańczowy kolor.

Artykuły na temat: garnki pomarańczowe
  • Konfitura marchewkowo-pomarańczowa

    Wyśmienita konfitura na bazie marchwi i pomarańczy sprawdzi się idealnie do ciast i na kanapki.

  • Libańskie ciasto pomarańczowe

    1. Pomarańcze wyszoruj, sparz wrzątkiem, włóż do małego garnka. Zalej wodą i gotuj pod przykryciem na małym płomieniu około 2 godziny. Wyjmij łyżką cedzakową...

  • Dżem dyniowo-pomarańczowy

    ...  pomarańczowej wraz z pestkami - jest w nich dużo pektyn, które zagęszczają i utrwalają przetwory. Następnie dodaj posiekany imbir i cukier i gotuj 20 minut, często mieszając. Wyjmij gazę, a dżem odstaw do...

  • Skorka pomaranczowa... do swiatecznych wypiekow

    i nie tylko... Pomarancze, zlote pomarancze sa owocem zimy, wlasnie teraz sa najsmaczniejsze i wlasnie teraz najwieceje gatunkow pomaranczy cieszy nasze...

  • ... przepis na skorke pomaranczowa Luci ...

    ... a wlasciwie wg mojej Babci ... juz jako dziecko slyszalam, ze pomarancze sa nasaczane jakims swinstwem, zeby sie nie psuly i docieraly do Polski przed...

  • Cytrusowa babka dyniowa

    Przygotowanie: Dynię kroimy w kawałki, przekładamy do garnka, zalewamy 1/2 szklanki wody i gotujemy 8-10 minut. Miksujemy blenderem na purée i odstawiamy...

  • 10 zabaw pobudzających zmysły dziecka

    Dla małego dziecka często atrakcyjniejsze od pluszaków w pastelowych kolorach są szeleszczące torebki foliowe, hałasujące przy uderzaniu o siebie pokrywki od garnków, poduszki w kontrastowe, geometryczne wzory i błotniste kałuże.

  • Wielka księga smaków: Batat

    ...: fioletowe, pomarańczowe i białe. Najpopularniejsze są pomarańczowe. Dostaniesz je bez problemu niemal w każdym supermarkecie czy warzywniaku. Zaraz po obraniu batata ze skórki zauważysz, że ciemnieje...

  • Zupa dyniowa z grzankami

    Na zupę bardzo dobrze nadaje się dynia hokkaido. Ma głęboki, intensywnie pomarańczowy kolor, no i nie trzeba jej obierać.

  • Rokitnik zwyczajny poprawi krążenie i pracę serca

    Rokitnik ma cierniste, srebrzystoszare pędy i lancetowate, przypominające wierzbowe, liście: na wierzchu zielone, pod spodem srebrzyste. Jego owocem jest pomarańczowy, miękki i soczysty pestkowiec. Kuleczki rokitnika są bogatym źródłem witamin z grupy B, witaminy E, C i prowitaminy A oraz składników mineralnych - zwłaszcza boru, żelaza i manganu.