• Informacje na temat:

    garnki do parowania

Przepisy na temat: garnki do parowania
  • Pieczarki z kaszą

    Wyglądają apetycznie, smakują świetnie!

  • Smaczne i nie zdrowo

  • Kluski na parze

    ...kulki wielkości mandarynek - pamiętajmy, że podczas parowania kluski znacznie się powiększą.  5. Duży garnek wypełniamy wodą. Zakrywamy go czystą ściereczką (lub gazą), którą mocujemy sznurkiem...

  • Zdrowe, smaczne i pożywne zestawienie z rybą w roli głównej, a do tego proste i szybkie w przygotowaniu? Taka jest propozycja na delikatnego i soczystego łososia o subtelnym aromacie i smaku cytrynowym. Ryba przygotowywana jest na parze.

  • Król wigilijnego stołu w wersji na słodko

    ..., pietruszkę i cebulę. Kiedy karp będzie gotowy, z pozostałego w dolnej części urządzenia do parowania wywaru usuń liście laurowe i ziarenka ziela angielskiego. Zblenduj ugotowane wcześniej warzywa...

  • Zawsze udane,lekkie i pyszne

  • Król wigilijnego stołu w wersji na słodko

    .... 2. W osobnym garnku ugotuj marchewkę, pietruszkę i cebulę. Kiedy karp będzie gotowy, z pozostałego w dolnej części urządzenia do parowania wywaru usuń liście laurowe i ziarenka ziela angielskiego...

  • Smaczny pomysł na "Parowane kluseczki nadziewane łososiem"

  • Gołąbki wigilijne z kaszą i grzybami według przepisu Konrada Gacy

    Święta to szczególny czas, kiedy to chcemy pozwolić sobie na nieco więcej przyjemności próbując różnorodnych przysmaków na świątecznych stole. Odwiedzamy bliskim i delektujemy się specjałami polskiej kuchni – również kalorycznymi deserami, których na co dzień staramy się unikać. Czy jest jakiś sposób na to, aby cieszyć się smakiem tradycyjnych świątecznych potraw, a po świętach zachować dobre samopoczucie i nie przytyć?

  • Kapusta kiszona w wersji na ostro.

Artykuły na temat: garnki do parowania
  • Kuchnia azjatycka

    Smaczne, oryginalne i modne dania kuchni chińskiej, japońskiej czy hinduskiej są łatwe do przygotowania w domu - nie trzeba mieć żadnych specjalnych garnków czy patelni, choć oczywiście można kupić "wok" i koszyczek do parowania.

  • Codzienne gotowanie dla siebie i swoich bliskich to nie lada wyzwanie. Żeby przygotować posiłek, potrzebny jest nie tylko znakomity pomysł i świeże produkty, ale przede wszystkim najwyższej jakości sprzęt kuchenny. Patelnia i garnek z pokrywką do odcedzania marki Ambition, seria Selection Kupując do swojej kuchni garnki czy patelnie najczęściej kierujemy się ich wyglądem i ceną. Te dwa aspekty oczywiście są ważne, ale nie najważniejsze. Bowiem skoro przywiązujemy tak dużą wagę do tego, co...

  • Jak gotować zdrowiej i mniej kalorycznie?

    Kilka prostych sposobów i odpowiedni sprzęt sprawią, że dania będą bardzo smaczne i aromatyczne, a jednocześnie zdrowe i mniej tuczące.

  • W czwartym odcinku Gosia Molska poprosiła uczestników o przygotowanie wytrawnych, azjatyckich bułeczek baozi. Zobacz przepis i przygotuj je samodzielnie w domu. Ciasto: 10g świeżych drożdży 50g cukru 150g wody 300g mąki pszennej 450 1 łyżka oleju arachidowego   Przygotować zaczyn z drożdży, 1 łyżeczki cukru, 30 ml wody i szczypty mąki. Odstawić by zaczął pracować. Aktywny zaczyn połączyć z resztą składników ciasta. Wyrobić elastyczne, sprężyste ciasto i odstawić do wyrośnięcia na 30...

  • Zachowaj świeżość produktów

    ...także na parze. Umieść sitko nad garnkiem z gotującą się wodą, ułóż w nim pieczywo, przykryj szczelnie pokrywką i paruj mniej więcej trzy minuty.  Suche również się przyda Najprostszy sposób...

  • Obejrzyj film, odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj jeden z trzech Multicookerów firmy Philips! Multicooker to wspaniałe, wielofunkcyjne urządzenie, które z powodzeniem zastępuje garnek, piekarnik, parowar i patelnię. Dzięki niemu będziesz w stanie przygotować smaczne i zdrowe dania główne oraz desery bez najmniejszego wysiłku. O zaletach Multicookera dowiesz się więcej czytając nasz Temat specjalny. Obejrzyj poniższy film, a następnie za pomocą formularza konkursowego odpowiedz na...

  • 6 rad, jak oszczędzić  w kuchni

    ...1. Wyczyść płytę Po każdym gotowaniu lub smażeniu usuń z ceramicznej płyty kuchenki przypalone resztki. Zaschnięty osad i inne zanieczyszczenia zwiększają bowiem zużycie prądu nawet o 50 proc.! Równie dokładnie wyczyść dno naczynia, w którym przyrządzasz potrawę, aby lepiej przewodziło ciepło. Brud sprawia, że garnki nie przylegają do płyty całą powierzchnią i ciepło nie rozchodzi się...

  • Nasza redakcja nieustannie poszukuje nowych produktów, które mogłyby ułatwić codzienne gotowanie. Dzisiaj testujemy dla was kilka ciekawych produktów marki Ambition. Aby gotowanie było czystą przyjemnością, nie możemy polegać wyłącznie na własnych umiejętnościach oraz dokładnie wyselekcjonowanych przepisach. Wiele osób zapomina, że o końcowym sukcesie może zadecydować jakość wykorzystywanego przez nas sprzętu. Jeśli zaopatrzymy się w odpowiedni sprzęt nasze gotowanie może stać się...

  • Czerstwe pieczywo? To nie problem

    Doskonałe na grzanki, do panierowania i zapiekania. Poprawi też smak potraw.

  • Białe do ryb, czerwone do mięsa – tę zasadę zazwyczaj traktujemy jako podstawową przy doborze wina do potrawy. Ale czy jest ona słuszna i jedynie obowiązująca? Fot. 123RF/Picsel - Za podaniem białego wina do białego mięsa i ryb oraz czerwonego wina do czerwonego mięsa idzie pewna logika - tłumaczy Wojciech Cyran, ambasador australijskiej marki wina Jacob's Creek. - Mamy wina lekkie i ciężkie. Białe są lżejsze, czerwone - przez zawartość tanin - są cięższe. Podobna zasada dotyczy potraw....