• Informacje na temat:

    garnek do robienia miesa

Przepisy na temat: garnek do robienia miesa
  • Smakowite danie z mięsem i grzybami

    Smaczne i bardzo sycące!

  • Wyborna pomidorowa

    Dziewięć na dziesięć osób zapytanych o ulubioną zupę z dzieciństwa najpewniej wskaże pomidorową. Taką, jaką robiła babcia czy mama, albo taką… jaką podawano w szkolnej stołówce.

  • Carbonara – fakty i mity

    Carbonara, obok Bolognese, pizzy (choć tu pamiętać musimy, że jej forma zależy od regionu kraju), ravioli i tiramisu jest jednym z flagowych dań kuchni włoskiej. Jak jest przepis na prawdziwą carbonarę? Czy do carbonary można dodać śmietanę? Jakie mięso wybrać? Odpowiedź na te pytania znajdziecie w poniższym tekście!

  • Ulubiona zupa wszystkich dzieci?

    Dziewięć na dziesięć osób zapytanych o ulubioną zupę z dzieciństwa najpewniej wskaże pomidorową. Taką, jaką robiła babcia czy mama, albo taką… jaką podawano w szkolnej stołówce.

  • Jeśli unikniesz tych powszechnych błędów, twoje dania będą smaczniejsze

    Przygotowania do świąt wchodzą w kluczową fazę, w niemal każdej kuchni powstają właśnie potrawy na Wigilię i Boże Narodzenie. Mnożą się też kulinarne błędy, które popełniamy z powodu pośpiechu bądź dlatego, że nie zdajemy sobie sprawy z tego, że należy robić inaczej. Wykaz najpowszechniejszych błędów w kuchni przygotowali znawcy kulinariów z francuskiego magazynu "Elle".

  • ​Buraczane risotto powyżej 6 miesiąca życia

    Ostatnio nieugięcie poszukuję produktów eko, z certyfikatami, z dobrych gruntów, itp. itd. Zadanie nie jest łatwe, zwłaszcza zimą. Nie wspominając o tym, że najtrudniej jest znaleźć bezpieczne mięso.

  • Obiady wielkanocne dla leniwych i początkujących

    Mimo panującej sytuacji święta zbliżają się wielkimi krokami. Do tej pory śniadanie i obiad w wielkanocną niedzielę jedliście u rodziców. Jednak w tym roku musisz wspiąć się na wyżyny kulinarnych umiejętności i świąteczne dania przygotować samodzielnie.

  • Gulasze na chłody: Pyszne i przyjemnie rozgrzewające

    Nie żałuj do nich przypraw. Ostra papryczka chili, wyraziste curry czy wonny cynamon sprawią, że wiatr i niższe temperatury nie będą nam straszne.

  • Trzy sprawdzone przepisy na wielkanocny żurek

    Żurek to obowiązkowa pozycja na wielkanocnym stole i specjalność naszej polskiej kuchni. Aby zachwycał swoim wyrazistym smakiem, powinien być przygotowywany ze specjalnych składników. Jak go zrobić, by podbił podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy? Co dodać, by wzmocnić jego aromat?

  • Jaki przygotować tradycyjny żurek na Wielkanoc?

    Chociaż święta wielkanocne będą w tym roku inne niż wszystkie, to o normalności mogą przypomnieć nam smaki tradycyjnych potraw. Do takich należy żurek – prawdziwy wielkanocny must-have.

Artykuły na temat: garnek do robienia miesa
  • 6 garnków, których potrzebujesz w swojej kuchni

    Komplet garnków - co powinno wchodzić w jego skład? Jakiego rodzaju naczynia powinien zawierać komplet garnków? Warto, aby znalazł się tutaj innymi niewielki rondel, czyli garnek wyposażony w rączkę. Dobrze sprawdzi się on podczas robienia sosów czy podgrzewania mleka. Komplet garnków ze stali nierdzewnej zawierać powinien także klasyczne garnki o różnych wielkościach. To niezwykle uniwersalne...

  • Od dziś nie jem mięsa

    W Polsce kwitnie moda na diety roślinne. Już ponad milion Polaków stosuje dietę wegańską lub wegetariańską. Czy to najzdrowszy wariant żywienia absolutnie dla każdego?

  • Gulasz z trzech rodzajów mięsa

    Jedno z ulubionych dań obiadowych z polaków może smakować na wiele sposobów.

  • Jak zrobić sos do mięsa?

    Sos do pieczeni stanie się gęsty jak krem i nabierze wyjątkowego smaku, jeśli dodasz do niego odrobinę piure ziemniaczanego. Zagęści sos także kromka czerstwego pieczywa razowego bez twardej skórki (dodaj ją odpowiednio wcześnie, by zdążyła się rozgotować).

  • Co robić z psującymi się przetworami?

    Kilka sprawdzonych porad kuchennych.

  • Ugotowane inaczej

    Wystarczy raz spróbować, by docenić ich walory. Szybkowar Szczelnie zamykany garnek, w którym podczas gotowania ciśnienie osiąga 2 atmosfery - woda wrze w temp. 120 st. Zalety: Gotuje szybko(...) zupy To dwupojemnikowy garnek elektryczny, do dolnego wlewamy wodę, do górnego składniki na zupę zalane wodą lub ryż z wodą. Potrawy gotują się na parze, błyskawicznie. Urządzenie ma też wkładkę do...

  • Moja baranina

    Jagnięcina jest mięsem delikatnym i jako takie nie wymaga zbyt wielu zabiegów. Z baraniną sprawa już jest nieco bardziej skomplikowana. Moją pierwszą baraniną była pieczeń, przyrządzana przez mamę.

  • Niebezpieczna choroba

    Niedokrwistość może być skutkiem złej diety, ale u pań ma też wiele innych przyczyn. Czy wiesz, co robić, by poziom żelaza i witamin wrócił do normy?

  • Wyrzucamy zbyt dużo żywności

    Kupujemy za dużo produktów spożywczych. Nie jesteśmy w stanie ich zjeść, psują się, a potem... wynosimy je na śmietnik. Po świętach robi tak co drugi Polak! Czy naprawdę musimy marnować aż tyle jedzenia?

  • Niebezpieczne związki

    O tym, że szkodzą nam nie same produkty spożywcze, a ich określone połączenia, wiadomo nie od dziś. I nie chodzi tylko o polane tłuszczem czy podawane ze smażonym (również tłustym) mięsem ziemniaki, które w takim zestawie katastrofalnie wpływają na figurę.