• Informacje na temat:

    garnek do kiszenia kapusty

Przepisy na temat: garnek do kiszenia kapusty
  • Łosoś z kiszoną kapustą

    .... Przełóż je do garnka i zalej taką ilością wody, aby przykryła warzywa. Posól wodę i gotuj do miękkości. 4. Odciśnij nadmiar soku z kiszonej kapusty. Dopraw do smaku. 5. Umyj natkę (lub koperek...

  • Kapusta kiszona w wersji na ostro.

  • Mariaż kiszonej kapusty z ziemniakami

    ...1 kg ziemniaków, 1 kg kiszonej kapusty i pół kg boczku - lista składników ciapkapusty jest śmiesznie krótka. Ziemniaki i kapustę ugotujmy w oddzielnych garnkach. Kapusty nie odcedzajmy - powinna być kwaśna. Boczek pokrójmy w kostkę, przełóżmy na patelnię i na wolnym ogniu wysmażmy na skwarki. Ziemniaki odcedźmy. Dodajmy skwarki - wraz z wytopionym tłuszczem (część skwarków zostawmy do dekoracji...

  • Mój szybki i smaczny obiad.

  • Kiszona kapusta z grochem

    ...i dodaj do kapusty. Wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem.

  • Chłopski garnek to dosyć szybki i bardzo prosty sposób na syty i smaczny obiad. Kilka prostych składników, które łączą się ze sobą idealnie, w rezultacie dając pyszne danie. Wypróbujcie! :)

  • Soczewica z kapustą

    Składniki: 1 kg kapusty kiszonej 30 dag kiełbasy 40 dag czerwonej soczewicy garść suszonych grzybów 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 2 suszone śliwki 2 łyżki koncentratu pomidorowego łyżka masła klarowanego sól pieprz Przygotowanie: 1. Grzyby zalej wodą, mocz 20 minut. Pokrój w kostkę. Kapustę opłucz, posiekaj. Soczewicę wypłucz. W garnku rozgrzej masło...

  • Przepis wart wypróbowania: "Kapuściany garnek"

  • Kapusta z marchewką i grzybami

    Nowy przepis na bazie kapusty kiszonej.

  • Można by kupić gotowego fixa garnek chłopski ale po co jeśli samemu zdrowiej można przyrządzić danie. Pyszne połączenie kapusty z kiełbaską i ziemniakami z dodatkiem przypraw.

Artykuły na temat: garnek do kiszenia kapusty
  • Pierogi z kiszoną kapustą

    ...usmażyć na tłuszczu z boczku, na maśle i oliwie. Podawaj z kwaśną śmietaną i szczypiorkiem. Ze spiżarni: Zastąp 1 filiżankę kapusty 1 filiżanką kimchi lub podaj pierogi z jogurtem greckim...

  • Tradycyjny bigos z kiszonej kapusty

    1. Posiekaną cebulę zeszklij na oleju. Dodaj pokrojone mięso.  Obsmaż je dokładnie. 2. Wlej trochę gorącej wody. Dopraw pieprzem  i solą. Wrzuć suszone...

  • Łosoś z kiszoną kapustą

    ...je do garnka i zalej taką ilością wody, aby przykryła warzywa. Posól wodę i gotuj do miękkości. 4. Odciśnij nadmiar soku z kiszonej kapusty. Dopraw do smaku. 5. Umyj natkę (lub koperek) i dobrze...

  • Ratujemy garnki i inne sprzęty kuchenne

    ...​Nawet najlepszej gospodyni zdarza się przypalić garnek. Pierwsza myśl? Zalać go gorącą wodą z płynem do mycia naczyń i zostawić na parę godzin, a nuż brud odmięknie. Gdy to nie poskutkuje, trzeba wyrzucić, kupić nowe... Ależ skąd! My pomożemy ci je uratować.

  • Pierogi z kapustą i grzybami

    1. Dzień przed lepieniem pierogów opłucz grzyby. Przełóż je do niedużego garnka i zalej zimną wodą. Pozostaw na noc.  2. Ugotuj grzyby do miękkości w...

  • Wielka księga smaków: Kapusta czerwona

    ...wraz z jajkiem i natką do kaszy. Dopraw do smaku. Liście kapusty nafaszeruj kaszą i zawiń, tworząc pakunki. Zepnij wykałaczką.

  • Tradycyjny polski bigos

    Bigos można przygotować tylko z kiszonej kapusty, ale wówczas, jeśli jest bardzo kwaśna, warto ją przepłukać.

  • Czenaki litewskie

    ...drugiego, plasterki pieczarek i na koniec wszystko przykrywamy poszatkowaną kapustą. Garnek przykrywamy pokrywką i gotujemy na małym ogniu przez ok. 1 godzinę. Ogórki kiszone kroimy w cienkie...

  • Przepis na bigos idealny

    Jeśli do bigosu używasz kapusty kiszonej, musisz ją wcześniej wypłukać w dużej ilości wody. Gdy tego nie zrobisz, potrawa będzie zbyt kwaśna. Robisz bigos z kapusty kiszonej oraz słodkiej? Gotowanie rozpocznij od kapusty słodkiej (ok. 1 godz.). Pod wpływem kwasu mogłaby bowiem stwardnieć.

  • Kimchi: Co, jak i z czym jeść?

    Najpopularniejsza koreańska potrawa. W rankingu najzdrowszych dań świata i na liście światowego dziedzictwa Unesco. Wielozadaniowa kiszonka z kapusty. Dba o serce, jelita, odporność i sylwetkę. Na jesień obowiązkowo.