• Informacje na temat:

    garnek do frytek

Przepisy na temat: garnek do frytek
  • Z garnków świata - Grecja

    Oliwa z oliwek i stoły zastawione ogromną ilością talerzyków - z zupami, drugimi daniami, sałatkami, sosami, przekąskami, winem i ouzo (wódką anyżkową) to charakterystyczne cechy kuchni greckiej.

  • bardzo prosty sos , pyszny

  • Gulasz rybny biały z chrustem z szynki dojrzewającej

    Marchew, pietruszkę i seler - obrać, następnie pokroić w paseczki grubości frytki.

  • Kapusta kiszona w wersji na ostro.

  • Ziemniaki na cztery sposoby

    ...garnek lub specjalną tarkę do szpecli, ewentualnie rozsmarowujemy cienką warstwę ciasta na zwilżonej drewnianej deseczce i odcinamy małe kawałeczki. Kawałki ciasta spychamy drewnianą łyżką partiami do(...), nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy frytki ok. 40-45 min. 4. Sos do frytek: Jogurt łączymy z majonezem, musztardą i rozgniecionym ząbkiem czosnku, doprawiamy pieprzem i sokiem z cytryny, mieszamy...

  • Mój szybki i smaczny obiad.

  • Serowo-jajeczne koguciki dla dzieci

    ...z liści sałaty i frytek. Chcesz przyrządzić pyszne i zdrowe frytki? Zastąp ziemniaki innym warzywem, a zamiast patelni do smażenia – wykorzystaj piekarnik. Obrane i odpowiednio pokrojone marchewki...

  • Polecam wam danie, które u nas gotowało się nad ogniskiem w takim żeliwny garnku, przeważnie zawsze w czasie wakacji, tylko że w tedy do garnka wrzucaliśmy surowe ziemniaki i wszystko dusiło się nad ogniskiem około 2-3 godzin. Ale taki chłopski garnek zrobiony w domu też jest bardzo smaczny, chociaż nie równa się z tym z nad ogniska.

  • Kanapki bez bułek i chleba

    ...kromek posmaruj sosem jogurtowym. Połóż na tym po porcji frytek. Przykryj resztą kalafiorowych kromek. Udekoruj.

  • Chłopski garnek to dosyć szybki i bardzo prosty sposób na syty i smaczny obiad. Kilka prostych składników, które łączą się ze sobą idealnie, w rezultacie dając pyszne danie. Wypróbujcie! :)

Artykuły na temat: garnek do frytek
  • Najlepsze frytki na świecie

    ...frytki na 2-3 minuty. Delikatnie osączamy na papierowym ręczniku i wrzucamy w czterech partiach na rozgrzany tłuszcz. Jeśli wrzucimy za dużo frytek naraz, te ugotują się i rozpadną, zamiast się usmażyć.  Jedna porcja dużych frytek o grubości 1x1 centymetr smaży się około 10-15 minut, cienkich o przekroju 5x5 milimetrów - około 7 minut. Rumiane frytki wyjmujemy łyżką cedzakową i osączamy na papierze...

  • Smażony camembert

    Gdy do tej szybkiej przekąski dodasz frytki i surówkę, zrobisz sycący obiad.

  • Kuchenne triki – wypróbuj je

    .... Gdy gotujesz mleko, również nie musisz przez cały czas zerkać na garnek, aby w porę zdjąć go z ognia. Posmaruj brzeg naczynia masłem lub oliwą, a mleko nie wykipi. Zmniejsz też płomień, by się nie(...). Plasterki ziemniaków na tortillę lub zapiekankę najpierw obgotuj 5 minut w wodzie. Szybciej wtedy się usmażą lub upieką. Nie przyspieszysz gotowania fasoli stawiając garnek na dużym ogniu. Przeciwnie...

  • Burgery z soczewicy

    Bezmięsna wersja nie tylko dla wegetarian.

  • Sauté marengo z indyka

      Prosto, treściwie i na dwa dnia od razu bo początek roku szkolnego przyprawia mnie o dreszcze a raczej poraża ilością spraw do załatwienia! Tak jest...

  • Kulinarna podróż do Chorwacji

    Kuchnia chorwacka jest bardzo różnorodna. To połączenie włoskich i greckich smaków z ostrą węgierską nutą.

  • Przyjęcie do ogarnięcia

    Zorganizowanie przyjęcia to nie lada wyzwanie dla każdej pani domu, nawet tej najbardziej doświadczonej. Przygotowanie menu, ozdobienie stołu i dbanie o miłą atmosferę wymaga nie tylko dobrej organizacji. Przydadzą się też sprawdzone patenty i pomysły, które uratują sytuację w krytycznym momencie.

  • Coś na drogę

    ...? Z tego samego powodu lepiej unikać białego pieczywa, ryżu, frytek. Mają wysoki indeks glikemiczny - poziom glukozy po ich spożyciu gwałtownie spada, a ty odczuwasz senność. Nasza rada? Dzień...

  • Biliony małych wojowników

    Jeśli o nią dbasz, ochroni cię przed przeziębieniem, bezsennością, a nawet nowotworem. Zaniedbana zaś sprawi, że będziesz miała kiepski nastrój, marną odporność i problemy z cerą. Flora jelitowa. O tym, jaki wpływ na kondycję organizmu mają bakterie żyjące w jelitach, opowiadają Lina Nertheby Aurell i Mia Clase, autorki książki „Food Pharmacy” i bloga o tym samym tytule.

  • Osłódź sobie jesień

    Słodko pachnące, złociste dania z miodem to znakomite antidotum na jesienną pluchę. Mięso upieczone w ten sposób zaskoczy cię soczystością.