• Informacje na temat:

    galaretka najmniej kaloryczna

Przepisy na temat: galaretka najmniej kaloryczna
  • Mazurek - najlepsze przepisy

    ...białych mentosów Przygotowanie: 1. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Czekoladę zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach. Stopniowo, nie przerywając ucierania, dodawać do masła. Na koniec(...), łyżka soku z cytryny, 1/4 szklanki gorącej wody. Przybranie: - owoce świeże i z syropu, posiekana kolorowa galaretka owocowa, smażona skórka pomarańczowa. Przygotowanie: Żółtka oddzielić od białek...

  • Dla każdego coś pysznego i kalorycznego

  • Wysmienite gdy mamy ochote na cos slodkiego, czekoladowego, budyniowego. Nie jest skomplikowany i naprawde dla kazdego.

  • Smaczna zupa na obiad.

  • Pyszne danie z kaszą jęczmienną. Przez dodatek majonezu dość kaloryczne :) Można wziąć do pracy i odgrzać w mikrofali.

  • Dzisiaj zapraszam na szybki (przynajmniej w przygotowaniu, bo jednak troszkę trzeba na niego poczekać) i orzeźwiający deser - galaretka z dodatkiem jogurtu. Galaretka to zawsze strzał w dziesiątkę, lubią ją zarówno dzieci jak i dorośli, a do tego jest mało kaloryczna. Dzisiejsza galaretka jest jednak troszeczkę urozmaicona. Przepis znalazłam na opakowaniu właśnie jednej z galaretek, oczywiście troszkę go zmodyfikowałam. Zapraszam :)

  • Delikatne mięso z kurczaka i zdrowe warzywa, mogą być ozdobą stołu.

  • Śledź, buraczki, ziemniaki, ser żółty, cebula, majonez...

  • Galaretki, to jeden z najprostszych deserów, a zarazem wspomnienie z dzieciństwa. Deser po który najchętniej sięgałam. Galaretka jest orzeźwiająca i można się nią zajadać bez końca. Świetnie sprawdza się na przyjęciach. Warto do niej dodać trochę owoców sezonowych, egzotycznych, świeżych, suszonych czy z puszki, a także bitą śmietanę. Dziś przedstawiam przepis na wersję podstawową, bez kalorycznych dodatków. Zachęcam do skorzystania z łatwego przepisu na szybki deser.

  • Nie czas na Wielkanoc, ale też smakuje wybornie.

Artykuły na temat: galaretka najmniej kaloryczna
  • Tego bezwzględnie unikaj. Najbardziej niezdrowe produkty

    Dbasz o zdrowie, pilnujesz diety, starasz się zdrowo odżywiać. Jednak od czasu do czasu pozwalasz sobie na mały „grzeszek”. Wszystko w porządku, o ile te grzeszki nie będą wyglądały właśnie tak. Oto najmniej zdrowe produkty i dania, jakie możesz sobie zafundować.

  • Wraz z nastaniem cieplejszych dni, w naszym menu zaczyna pojawiać się coraz więcej lekkich sałatek. Warto jednak wiedzieć, że istnieje kilka dodatków, które mogą sprawić, że z pozoru dietetyczny posiłek, zamieni się w najprawdziwszą bombę kaloryczną. Sałatki wydają się być bardzo niewinnym daniem, które bez przeszkód możemy zaserwować nawet osobie na restrykcyjnej diecie. W końcu  to tylko warzywa. Jednak diabeł tkwi w szczegółach, którymi w tym wypadku są dodatki. Dzięki nim nasza sałatka...

  • Zakwaszenie nam nie służy

    ...z surówkami. Pić dużo wody, ale co najmniej pół godz. po posiłku. Produkty kwasowe Są to pokarmy pochodzenia zwierzęcego, a więc mięsa (przede wszystkim wieprzowina), drób, a także ryby - najbardziej szkodzą wędzone. Do tej grupy zalicza się także nabiał (najmniej polecane są żółte i wędzone sery), jajka, głównie żółtka. Zakwaszają również ziarna zbóż, a więc płatki, kasze, makarony, pieczywo. A także...

  • Stewia to roślina wykorzystywana od stuleci. Stosowano ją zarówno do słodzenia, jak i leczenia. Dzisiaj ten 400 razy słodszy od cukru naturalny słodzik budzi kontrowersje. Czy stewia jest dla nas zdrowa?    Fot. 123RF.COM/PICSEL Pierwszymi smakoszami rośliny znanej stewią byli Indianie z Ameryki Północnej - Guarani. To ci sami, którzy do dawien dawna znali yerba mate - bardzo popularną obecnie herbatę. To właśnie stewią dosładzali sobie mate. Wierzyli też w jej uzdrawiające właściwości....

  • Nie przyzwyczajaj dziecka do cukru

    ...jak najmniej przetworzonego cukru, a najlepiej nie mają go wcale. Podawaj szkrabowi produkty o naturalnym smaku, np. jogurty, mleko modyfikowane, twarożki, ponieważ te smakowe mają zwykle dużo cukru(...) sklepu będą upieczone w domu ciasteczka maślane lub owsiane. Domowa galaretka nie będzie mniej smaczna niż ta z torebki. Wystarczy zagotować szklankę kompotu i wsypać, mieszając, dwie łyżeczki...

  • W kolejnym odcinku, zawodnicy będą musieli zmierzyć się z ponadczasową klasyką - ciasteczkami, które z pewnością nie raz gościły na ich stołach w czasie rodzinnych spotkań. Biszkopt: 150 g białko 130 g cukier drobny 75 g żółtko 38 g mąka migdałowa 90 g mąka pszenna 23 g skrobia kukurydziana   Ubić białko z cukrem do sztywności. Dodać płynne żółtko i suche składniki, a następnie wymieszać. Wyszprycować na matę silikonową. Piec w 190 C do złotego koloru. Galaretka: 310 g sok...

  • Nie przyzwyczajaj dziecka do cukru

    ...jak najmniej przetworzonego cukru, a najlepiej nie mają go wcale. Podawaj szkrabowi produkty o naturalnym smaku, np. jogurty, mleko modyfikowane, twarożki, ponieważ te smakowe mają zwykle dużo cukru(...) sklepu będą upieczone w domu ciasteczka maślane lub owsiane. Domowa galaretka nie będzie mniej smaczna niż ta z torebki. Wystarczy zagotować szklankę kompotu i wsypać, mieszając, dwie łyżeczki...

  • Całonocne szaleństwa sprawiają, że chętnie sięgamy po różnego rodzaju alkohole. Jak się okazuje powinniśmy zachować czujność, gdyż niektóre z nich mogą być prawdziwym zagrożeniem dla naszej figury. Fot. 123RF/Picsel Temat kaloryczności różnego rodzaju alkoholi rozbudza wyobraźnię wszystkich osób, będących na diecie. Często zapominamy o tym, iż wypijane przez nas drinki też tuczą i to bardzo. W ten sposób dzienny bilans spożywanych kalorii może być zafałszowany nawet o 10%. Badania wskazują,...

  • Cukrzyca oswojona

    ...suszone: śliwki czy rodzynki. Dobra dieta zawiera dużo surowych warzyw. A jeśli gotowanych, to krótko, najlepiej na parze - tracą najmniej wartości odżywczych. (Wyjątek to ziemniaki, gotowana(...). kawałek ciasta, galaretka) czy sorbet 2-3 godziny po obiedzie. Na następnych stronach podajemy, jak ułożyć swój jadłospis, co warto jeść, a czego trzeba unikać. Talia pod kontrolą Tłuszcz gromadzący...

  • Liczba otyłych osób podwoiła się od lat 80. XX wieku. Wszystko przez brak ruchu i coraz wymyślniejsze, dostępne w każdym momencie bomby kaloryczne. Jakiego jedzenia się absolutnie wystrzegać, aby uniknąć plagi XXI wieku? 1. Majonez Z pozoru majonez wydaje się całkiem niewinny. Przecież zawiera mniej tłuszczu niż margaryna, olej czy masło, a ma taki niebiański smak. Ale uwaga: Na 100 gramów majonezu, zwykle około 80 gramów to czysty tłuszcz. Problem z majonezem jest taki, że nakładamy go na...