• Informacje na temat:

    galareta z majonezem

Przepisy na temat: galareta z majonezem
  • Sposób na galaretę

    ...1. Galareta do ryby nie będzie mętna, jeśli sklarujesz ją białkiem z odrobiną octu lub koncentratu pomidorowego. Połącz roztrzepane białka z octem. Gotuj wywar około 2 minut, mieszając go. Wyłóż sito lnianą ściereczką, przelej. 2. Każda żelatynę przygotowuje się inaczej. Dlatego producent umieszcza informację na opakowaniu, ile żelatyny należy dodać na 1 l płynu. Działaj zgodnie z instrukcją...

  • Wyjątkowa wielkanocna przekąska

    Jajko symbolizuje zdrowie i życie, a także miłość i płodność. Jest też najbardziej popularnym symbolem Świąt Wielkiej Nocy. Dlatego w tym czasie, częściej niż zazwyczaj, przygotowujemy potrawy z jaj. Może w tym roku zaskoczymy naszych domowników i zamiast klasycznych jajek w majonezie zaserwujemy wykwintną przekąskę wg. przepisu Szefa Kuchni Zamku Topacz.

  • Karnawałowe przekąski

    ...nachodziły. Posmarować majonezem. Nałożyć po kolei kurczaka w galarecie, ser, sałatę, pomidory, oliwki, paprykę i zwinąć w długi rulon. Pokroić po skosie na 2-3-centymetrowe kawałki. Przekłuć...

  • Wielkanocne specjały. Czego nie może zabraknąć na świątecznym stole?

    ...charakterystycznym dla Podlasia jest przypominająca kiełbasę kiszka ziemniaczana - czyli jelito wieprzowe nadziewane masą z tartych ziemniaków i słoniny. Przepyszne galarety jak z Kaszub Galareta to...

  • Co w różnych rejonach Polski je się na śniadanie wielkanocne?

    ...pieczenia tworzy zastygające sople. Gotowy wypiek pokrywa się, wedle uznania, lukrem, czekoladą oraz innymi dodatkami. Kaszubska galareta U Kaszubów nie brakuje mięsnych pozycji w menu wielkanocnym...

  • Wielkanocne jajka

    Dietetycy zalecają jedno dziennie, ale w święta z pewnością można zrobić wyjątek. Pomysłów na podanie jajek jest mnóstwo, my wybraliśmy najciekawsze. Sprawdzą się nie tylko od święta!

  • Warzywa z rosołu

    ...dodać - zależnie od upodobań - np. groszek lub kukurydzę, jabłko, kiszony ogórek, jajka na twardo. Dopraw do smaku i połącz z lekkim majonezem lub jogurtem. Gotowe! Galarety Warzywa z bulionu...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...●koperek Sposób przygotowania: Ugotuj jajka na twardo, ostudź, obierz. Część (6) przekrój wzdłuż na pół, a części (8) odkrój czubki. Wyjmij ostrożnie żółtka i utrzyj z majonezem. Pokrój łososia na(...) ●ogórek konserwowy Sposób przygotowania: Ugotuj jajka na twardo, ostudź i obierz. Część z nich (6) przekrój wzdłuż na pół, a części jajek (8) odkrój czubki. Wyjmij żółtka, utrzyj je z majonezem...

  • Karp po krakowsku

    ...w plastry, ułożyć na galarecie, zalać resztą galarety i pozostawić do ostygnięcia. 5. Pieczarki, korniszony i paprykę wymieszać z majonezem i śmietaną. Doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem odrobiną...

  • Jajka na świątecznym stole

    ...8 równych porcji, w każdą zawinąć po jajku. Smażyć na głębokim tłuszczu. Po usmażeniu osuszyć na papierowej serwetce. Podawać przekrojone na pół, z majonezem lub keczupem. Czas przygotowania 1 godzina(...), papryka Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać, pokroić na połówki, ostrożnie wybrać żółtka. Dwa żółtka odłożyć, resztę utrzeć z majonezem. Przyprawić solą i pieprzem. Masę umieścić...

Artykuły na temat: galareta z majonezem
  • Łosoś w galarecie

    ...z majonezem i śmietaną. Przypraw pieprzem. Wymieszaj z 1/2 galarety. Wstaw na godzinę do lodówki.  3. Ubij pianę z białek i wymieszaj ją z gęstniejącą masą rybną. Przełóż do foremek i wstaw lodówki. Kiedy...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Lato bez zatruć

    ...z  majonezem, mięs i ryb w galarecie. Nigdy nie wiadomo, kiedy zostały przygotowane (i czy ze świeżych produktów), a bakterie szybko się w nich namnażają.   

  • Większość z nas kojarzy galaretę z nóżek wieprzowych głównie z imieninami u cioci, jednak czy wiedzieliście, że ta potrawa może również pozytywnie wpływać na nasze zdrowie? Fot. 123RF/Picsel Galareta z nóżek wieprzowych - jedni ją uwielbiają, z kolei inni krzywią się na samą myśl o takim posiłku. Nieodzowny element prywatek i jedna z najpopularniejszych zagryzek. Zastanawialiście się może kiedyś nad tym w jaki sposób wpływa na nasze zdrowie? To naprawdę zaskakujące! Wbrew pozorom, zimne nóżki...

  • Odejmij sobie lat, jedząc wielkanocne smakołyki

    .... Będziesz jeszcze zdrowsza! Nie łącz jajek z majonezem. Farsz przyrządzaj, mieszając żółtka z olejem, jogurtem natur., posiekanymi pestkami dyni, ziołami, przyprawami. Danie będzie dla organizmu bombą(...) zadbasz o prawidłowy poziom cholesterolu. Galareta wzmocni włosy i paznokcie Dzięki długiemu gotowaniu nóżek kurzych lub wieprzowych, z których przygotowuje się wielkanocną galaretę, wytwarza się...

  • Zwykle kupujemy go w sklepie, nie będąc w pełni pewnym jego składu. Tymczasem zrobienie domowego majonezu to dosłownie kilka minut roboty. Fot. 123RF/Picsel Jak wiadomo, wszystko co domowe znaczy zdrowsze i lepsze. Kiedy postanawiamy stworzyć coś we własnej kuchni, mamy pewność co do tego, jakie składniki zostały użyte oraz że w majonezie nie znajdziemy żadnych niepożądanych dodatków jak konserwanty czy ulepszacze smaku. Ale co w sytuacji, gdy majonez jest nam potrzebny, a czasu na jego...

  • Lato bez zatruć

    ...nieuczęszczanych: tam mogą podać coś nieświeżego. Wybieraj więc to, co najmniej przetworzone. Unikaj kotletów mielonych, krokietów, pierogów, bigosu, fasolki po bretońsku, sałatki jarzynowej z  majonezem, mięs...

  • Śledź to jedno z najlepszych źródeł przyswajalnego białka, jest także bogaty w witaminy A, D, E oraz B6 i B12, wszytsko to sparwia, że zbawiennie wpływa na nasz organizm. Składniki: 2 filety świeżego śledzia norweskiego 20 ml śmietany 33% Szklanka mleka 10 cebulek szalotek 1 jajko Kilka gałązek natki pietruszki Kilka gałązek koperku Kilka gałązek estragonu lub łyżka suszonego Garść liści szpinaku Ocet jabłkowy oliwa z oliwek 2 duże ząbki czosnku 100 g małych marchewek...

  • Spokojnie sobie świętuj!

    Mamy dla ciebie dobrą nowinę! Wcale nie musisz walczyć z tradycją, żeby nie odcierpieć rodzinnych biesiad! Sprawdź, co ci posłuży.

  • Nie ma na świecie popularniejszego sosu niż ten. Stanowi on podstawę polskiej kuchni, a przede wszystkim jest stosowany jako dressing do różnego rodzaju sałatek. W powszechnej opinii uważa się go za jeden z najgorszych produktów używanych w kuchni. Ale czy faktycznie jest taki zły, jak go malują? Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie może wyobrazić sobie bez niego sałatki jarzynowej czy sosu czosnkowego. Jego głównym składnikiem jest żółtko, olej, musztarda, ocet oraz szczypta soli, białego...