• Informacje na temat:

    galareta na żelatynie

Przepisy na temat: galareta na żelatynie
  • Karp w galarecie po żydowsku

    Smaczna wersja tradycyjnej potrawy wigilijnej. Łatwy do przygotowania - poradzą z nim sobie nawet osoby mniej biegłe w sztuce kulinarnej.

  • Genialna, polska przystawka

  • Galareta wieprzowa

    Prosty przepis na pyszną galaretką

  • jedna z moich ulubionych potraw

  • Kurczak z warzywami w galarecie

    Przygotuj galaretę w formach do babeczek, a będzie apetyczną ozdobą stołu

  • Galareta wielkanocna to warzywa, szynka i jajka zalane galaretą. Idealna na wielkanocny stół ale również na inne uroczystości w ciągu całego roku. Możemy ją przygotować w małych pojemnikach /"porcja na raz"/ lub w jednej dużej salaterce i kroić na porcje.

  • Sposób na galaretę

    ...1. Galareta do ryby nie będzie mętna, jeśli sklarujesz ją białkiem z odrobiną octu lub koncentratu pomidorowego. Połącz roztrzepane białka z octem. Gotuj wywar około 2 minut, mieszając go. Wyłóż sito lnianą ściereczką, przelej. 2. Każda żelatynę przygotowuje się inaczej. Dlatego producent umieszcza informację na opakowaniu, ile żelatyny należy dodać na 1 l płynu. Działaj zgodnie z instrukcją...

  • jedno z moich ulubionych dan :)

  • Klasyczny karp w galarecie

    Karp dobry jest nie tylko podczas kolacji wigilijnej.

  • Poprostu pyszna-TAKIE SĄ ZALETY GALARETY

Artykuły na temat: galareta na żelatynie
  • Łosoś w galarecie

    Wspaniała przystawka na świąteczny stół, która wyostrzy apetyt twoich gości!

  • Galareta z kurczaka

    Galaretę podawaj skropioną cytryną lub octem winnym.

  • Aromatyczna gęsina w galarecie

    Żeby nadać daniu bardziej wyrafinowany smak, można do galarety dodać 1/2 szklanki soku żurawinowego i łyżeczkę świeżo startej skórki pomarańczowej. Idealnie pasują do gęsiny!

  • Francuska pieczeń z brandy

    Przed oblaniem galaretą pieczeń obciąż deską i wstaw do lodówki, żeby była płaska z wierzchu, a galareta nie spłynie.

  • Przepiórcze jajeczka w galarecie

    Jajka ugotować na twardo (około 7 minut), ostudzić, obrać. Połowę jajek włożyć do rondelka, wlać sos sojowy i gotować około 10 minut. Pozostawić w sosie...

  • Stawy lubią galaretki

    ...czasu do czasu dobrze jest przygotować galarety z podrobów, chrząstek, nóżek wieprzowych, a nawet ryb. Aby synteza kolagenu zawartego w galaretach przebiegała sprawnie, organizm potrzebuje jeszcze...

  • Jaja otulone szynką

    Żelatynę zalać 2 łyżkami zimnego bulionu, odstawić, aby spęczniała. Pozostały bulion zagotować, dodać spęczniałą żelatynę i mieszając rozpuścić. Ostudzić....

  • Karnawałowe auszpiki

    Galareta (auszpik) to zakąska z gorszych części mięs z dodatkiem warzyw. Szklista warstwa galarety zabezpiecza zimne mięso przed wysychaniem, dając przy tym korzystny efekt wizualny.

  • ...będzie galareta, ja lubię dużo, dlatego robię więcej kompotu. Do tego dodaję żelatynę, w zależności od ilości płynu. Można dodać szczyptę chili, będzie ostro słodko. Ja raz daję, raz nie. Oczywiście...

  • Kulinarne zalety pstrąga

    ...opakowaniu i mieszamy. Zalewamy półmiski z rybą i warzywami. Gdy galareta stężeje, układamy na niej plastry cytryny. Artykuł powstał we współpracy z siecią sklepów Biedronka i SPRŁ...