• Informacje na temat:

    galareta jak zrobić

Przepisy na temat: galareta jak zrobić
  • Wielkanocne jajka

    Dietetycy zalecają jedno dziennie, ale w święta z pewnością można zrobić wyjątek. Pomysłów na podanie jajek jest mnóstwo, my wybraliśmy najciekawsze. Sprawdzą się nie tylko od święta!

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...estragon. Wlej resztę galaretki. Włóż do lodówki na 3 godz. Gotowe galaretki wyłóż na talerze, ozdób estragonem. IV. Galareta jak tort Za 22 zł: Składniki: ●1,5 l bulionu ●ugotowana pierś(...), doprawionym bulionie rozpuść żelatynę. Odstaw, by galareta zaczęła tężeć. Pierś kurczaka pokrój na w kostkę. Groszek i kukurydzę odsącz. Marchewkę pokrój w paski. Do dużej misy (kształtem przypominającej...

  • Wigilijne menu dla smyka

    ...świąteczne dania do potrzeb najmłodszego biesiadnika. Podpowiadamy, jak to zrobić i czym można poczęstować dziecko w zależności od jego wieku. Po 6. miesiącu Kisiel żurawinowy Jest zrobiony z bogatych(...) półroczne niemowlę. Warto tylko zadbać, by owoce żurawiny, z których przyrządzimy kisiel, były jak najładniejsze i najsłodsze. Wtedy możemy ograniczyć ilość dodanego cukru, bo dzieci w 1. roku życia nie...

Artykuły na temat: galareta jak zrobić
  • Kulinarne zalety pstrąga

    Jest zdrowy, dobrze komponuje się z wieloma składnikami, świetnie smakuje zarówno przyrządzony na parze, jak i na patelni, grillu, w piekarniku czy uwędzony – mowa oczywiście o pstrągu, jednej z najsmaczniejszych ryb słodkowodnych żyjących w Europie Środkowej. Jak go przygotować, by zachwycić gości i zaskoczyć rodzinę?

  • Większość z nas kojarzy galaretę z nóżek wieprzowych głównie z imieninami u cioci, jednak czy wiedzieliście, że ta potrawa może również pozytywnie wpływać na nasze zdrowie? Fot. 123RF/Picsel Galareta z nóżek wieprzowych - jedni ją uwielbiają, z kolei inni krzywią się na samą myśl o takim posiłku. Nieodzowny element prywatek i jedna z najpopularniejszych zagryzek. Zastanawialiście się może kiedyś nad tym w jaki sposób wpływa na nasze zdrowie? To naprawdę zaskakujące! Wbrew pozorom, zimne nóżki...

  • Jak wyjść za mąż w dwa miesiące?

    Miłość od pierwszego wejrzenia – OK, ale żeby ekspresowy ślub? Przecież przygotowania trwają rok! A można inaczej. Trzy panny młode opowiadają, jak w przyspieszonym tempie zorganizowały ślub i wesele. Każde w innym stylu. Bez wpadek, gaf i stresu.

  • Masło to podstawowy składnik w każdej kuchni. Niestety, jego ceny wciąż zatrważają. Na szczęście własnoręczne przygotowanie masła jest proste i szybkie. Fot. 123RF/Picsel Ceny masła już od dłuższego czasu mogą szokować. Na sklepowych półkach zaroiło się także od produktów, które jedynie udają osełki, mając niewiele wspólnego z prawdziwym masłem. Nic więc dziwnego, że wiele osób decyduje się na przygotowanie masła w zaciszu własnego domu. Końcowy produkt jest nieco tańszy od swojego...

  • Pan Bóg przymknie oko

    ...tradycje, żeby jak najwięcej świętować. Ale najwyraźniej mam jeszcze zaległości (śmiech). Gdzie spędzisz święta? Obowiązkowo we Włoszech, jak zwykle zresztą. Z moją mamą nie ma dyskusji! Wieziesz jakieś polskie potrawy na włoską Wigilię? Nie, tam jest tyle jedzenia, że to nie miałoby sensu! Mama nie jest ciekawa tradycji kraju narzeczonej? Jest tradycjonalistką. Nigdy nawet nie była w Polsce...

  • Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku zasadach. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: nie korzystamy z kostek rosołowych! To, że są niezdrowe, jeszcze można by jakoś przełknąć, w końcu zjadamy całkiem sporo niezdrowych rzeczy tylko dlatego, że dobrze smakują. A tu właśnie tkwi kostkowy szkopuł. One po prostu dobrze nie smakują. Nie trzeba wytrawnego, kucharskiego nosa, by wyczuć, że przy...

  • Dermatolog: O młody wygląd dbajmy nie tylko od zewnątrz

    Aby opóźnić proces starzenia, powinniśmy dbać o siebie zarówno od zewnątrz, jak i od wewnątrz. Bowiem, jak mówi dr Aleksandra Jagielska, już po 25. roku życia produkcja kolagenu słabnie. Dermatolog zaleca ograniczenie opalania, odstawienie palenia i zdrowszą dietę.

  • Leczo jest sycące, a jednocześnie lekkie. Może posłużyć jako dodatek do obiadu lub, częściej, jako pełnowartościowy posiłek. Fot. 123RF/PicselDlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co jakiś czas.Z reguły gotujemy słuszną porcję, więc nic nie...

  • Bez karpia nie ma wigilii

    Powiedzenie, że tyle sposobów na karpia ile domów w Polsce jest sporą przesadą, bo najważniejszą rzeczą jest po prostu kupienie dobrej ryby, podobnie zresztą jak ze śledziem. Jak go znaleźć?

  • To jedno z tych ciast, bez których trudno wyobrazić sobie wielkanocny stół. Jak je zrobić, aby nie tylko pięknie wyglądało, ale także smakowało równie dobrze? Fot. 123RF/Picsel Mazurek to wielkanocny szlagier, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Ciasto to znano już w czasach szlacheckich, a swoją nazwę zawdzięcza ono regionowi, z którego się wywodzi. Początkowo bowiem ciasta te były popularne tylko na Mazowszu. Współcześnie jest podawane niemal w każdym zakątku naszego kraju,...

Wideo na temat: galareta jak zrobić
  • Sekrety pysznej galarety

    Każdy Polak zna zimne nóżki, kurczaka czy rybę w galarecie. Łączy je oczywiście jedno. Gościem programu "Pytanie na śniadanie" był Jerzy Sobieniak, który pokazał, jak szybko i sprawnie zrobić pyszną galaretę. W czym tkwi sekret? (Źródło: TVP/x-news)